fator
New member
Sakın bu yiyecekleri tekrar ısıtıp yemeyin!
Bazı durumlarda ev hanımları, her gün ne yemek yapacağını şaşırdığı için önceki günden kalan yemekleri yiyor. Yaptığı yemekleri buzdolabında bekletip tekrar tekrar çıkarıp ısıtıyor. Hatta kimileyin 2-3 gün tıpkısı yemekler yeniyor. Aslında yetişkin tek kolaylık olarak görünen yerde yöntem, farkında olmadan sağlığımızı tehlikeye atıyor.Diğer yandan benzinli kişilerin, gece iş dönüşünde yemek hazırlamaya üşendikleri görünen ortada. Yorgun yorgun eve gelip tekrar yemek derdiyle uğraşmak istemeyebiliyorlar. Bu merkezde yaptıkları yemekleri tekrar ısıtıp kullanabiliyorlar. Ancak yerde bazen yiyecekler için yetişkin tek tehlike.Sizler için ikinci kez ısıtılıp yenmemesi gereken yiyecekleri derledik. Okuyunca yerde hatayı tek henüz yapmayacaksınız…
MANTAR
Mantar pişirildiği gün tüketilmesi gereken besindir. Mantarı yeniden ısıtmak protein yapısını bozar. Yapısı bozulan mantar sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir. Eğer önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.
PATATES
Eğer patatesi oda sıcaklığında soğutursanız tehlikeli olabilir. Ilık hava toprakta oluşmasını sağlar. Bu bakteriler ısıtıldığında ölmez. Bu yüzden patatesli yemeklerinizi servisten sonra hemen buzdolabında soğutmalısınız.
TAVUK
Tavuk yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sorunlarına yol açabilir. Eğer tavuğu tekrar ısıtacaksanız, her tarafının ısındığından emin olun. Tavuk dumanı tütecek kadar fazla sıcaklığa ulaşmalıdır.
YUMURTA
Yumurta kesinlikle tekrar ısıtılmaması gereken tek besindir. Yumurta yeniden ısıtıldığında içerisindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış ya bile pişmiş tek yumurta tekrar ısıtıldığında zehirli tek etki yaratır ve sinidirim sistemini bozar.
ISPANAK
Bütün yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanakta bile güçlü ve nitrat bulunur. Ispanak yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıp nitrite dönüşür. Nitrit ise kandaki oksijen seviyesini etkiler. Ispanağı tekrar ısıtırsanız gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle ıspanak ve başka eksiksiz yeşil yapraklı sebzeleri yiyebileceğiniz kadar yapmanızı öneririz.
PİRİNÇ
Pirinç normal şartlarda zararlı değildir. Ancak kötü koşullarda saklarsanız tehlike yaratabilir. Yapılan pilav, oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletilirse üzerinde bakteriler oluşmaya başlar. Bu yüzden pilavınızın servisini yaptıktan sonra mutlaka hava geçirmeyen tek kaba koyup buzdolabında saklamalısınız. Bu şekilde yaparsanız pilavı tekrar ısıtabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Bazı durumlarda ev hanımları, her gün ne yemek yapacağını şaşırdığı için önceki günden kalan yemekleri yiyor. Yaptığı yemekleri buzdolabında bekletip tekrar tekrar çıkarıp ısıtıyor. Hatta kimileyin 2-3 gün tıpkısı yemekler yeniyor. Aslında yetişkin tek kolaylık olarak görünen yerde yöntem, farkında olmadan sağlığımızı tehlikeye atıyor.Diğer yandan benzinli kişilerin, gece iş dönüşünde yemek hazırlamaya üşendikleri görünen ortada. Yorgun yorgun eve gelip tekrar yemek derdiyle uğraşmak istemeyebiliyorlar. Bu merkezde yaptıkları yemekleri tekrar ısıtıp kullanabiliyorlar. Ancak yerde bazen yiyecekler için yetişkin tek tehlike.Sizler için ikinci kez ısıtılıp yenmemesi gereken yiyecekleri derledik. Okuyunca yerde hatayı tek henüz yapmayacaksınız…
MANTAR
Mantar pişirildiği gün tüketilmesi gereken besindir. Mantarı yeniden ısıtmak protein yapısını bozar. Yapısı bozulan mantar sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir. Eğer önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.
PATATES
Eğer patatesi oda sıcaklığında soğutursanız tehlikeli olabilir. Ilık hava toprakta oluşmasını sağlar. Bu bakteriler ısıtıldığında ölmez. Bu yüzden patatesli yemeklerinizi servisten sonra hemen buzdolabında soğutmalısınız.
TAVUK
Tavuk yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sorunlarına yol açabilir. Eğer tavuğu tekrar ısıtacaksanız, her tarafının ısındığından emin olun. Tavuk dumanı tütecek kadar fazla sıcaklığa ulaşmalıdır.
YUMURTA
Yumurta kesinlikle tekrar ısıtılmaması gereken tek besindir. Yumurta yeniden ısıtıldığında içerisindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış ya bile pişmiş tek yumurta tekrar ısıtıldığında zehirli tek etki yaratır ve sinidirim sistemini bozar.
ISPANAK
Bütün yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanakta bile güçlü ve nitrat bulunur. Ispanak yeniden ısıtıldığında içerisindeki nitrat parçalanıp nitrite dönüşür. Nitrit ise kandaki oksijen seviyesini etkiler. Ispanağı tekrar ısıtırsanız gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle ıspanak ve başka eksiksiz yeşil yapraklı sebzeleri yiyebileceğiniz kadar yapmanızı öneririz.
PİRİNÇ
Pirinç normal şartlarda zararlı değildir. Ancak kötü koşullarda saklarsanız tehlike yaratabilir. Yapılan pilav, oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletilirse üzerinde bakteriler oluşmaya başlar. Bu yüzden pilavınızın servisini yaptıktan sonra mutlaka hava geçirmeyen tek kaba koyup buzdolabında saklamalısınız. Bu şekilde yaparsanız pilavı tekrar ısıtabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.