Rekor dünya şampiyonu: kızakta ikiye katlama Eggert/Benecken kariyerine son verdi

fator

New member
rekor dünya şampiyonu
Luge, Eggert/Benecken’in kariyerini ikiye katladı

Kızak sporcuları Toni Eggert ve Sascha Benecken birlikte on bir dünya şampiyonluğu, Pekin’de Olimpiyat gümüşü (2022) ve Pyeongchang’da (2018) bronz madalya kazandı. Fotoğraf

© Friso Gentsch/dpa

Çiftlerde sporcular Toni Eggert ve Sascha Benecken altı kez genel Dünya Kupası’nı kazandı ve on bir kez dünya şampiyonu oldu. Şimdi Thuringia’lı iki kızakçı kariyerlerinin sona erdiğini duyurdu.

Kızak sporcuları Toni Eggert (35) ve Sascha Benecken (33) artık çocukluk hayalleri olan Olimpiyat zaferini gerçekleştiremeyecekler. Thüringen’li iki kişilik çift, kendi spor kariyerlerinin bittiğini ilan etti.

Eggert, kararın son birkaç hafta ve ay içinde olgunlaştığını açıkladı. Dünya Kupası’nda geçen 13 yılı aşkın sürenin ardından “yeni sayfalara açılmanın zamanı geldi”. Benecken ile 54 Dünya Kupası zaferini kutladı ve iki olağanüstü sporcu, genel Dünya Kupasını altı kez kazandı.

Doping kontrolüne veda

Benecken, “Dün gecenin çok huzursuz geçtiğini söyleyebilirim” dedi. “Bunu kesinlikle bir yarışma öncesi geceyle karşılaştırabilirsiniz.” Pazartesi akşamı evde doping kontrolü bile yaptırdı. “Eh, rekabetçi bir sporcunun aktif yaşamını son saniyeye kadar aktif olarak yaşadım.” İstifa artık büyük bir adım.

Oberhof’ta kendi sahalarında düzenlenen kızak dünya şampiyonasında ikili, yılın başında üst üste beşinci şampiyonluğunu kazanmıştı. Benecken, 17 yaşındayken 2008 yılında grubuyla birlikte Dünya Kupası şarkısına (“Adrenaline”) katkıda bulunmuştu. “Yazarken her zaman büyük şampiyonluklar için yarışanların nasıl bir şey olduğunu hayal etmişimdir.” söz konusu. 15 yıl sonra 2023’te gerçekleşmesi “bir çocukluk hayalinin gerçekleşmesidir”. Sonuçta kendi sahanızda dünya şampiyonu olmanız kolay bir iş değil.

On bir dünya şampiyonluğu ve iki Olimpiyat madalyası

Milli antrenör Norbert Loch, sürekli başarılı olan ikilinin duyurulan istifası üzerine, “Bunu biraz üzüntüyle görüyorum ama gerçek bu. Spordan sonra da hayat var” dedi. Genel olarak, “Thüringen Ekspresi” on bir dünya şampiyonluğunun yanı sıra Pekin’de (2022) Olimpiyat gümüşü ve Pyeongchang’da (2018) bronz madalya kazandı. Bayern Tobias Wendl/Tobias Arlt iki kez altın madalya kazandı.

Eggert ve Benecken bir keresinde “Bu ilişkiyi evlilikle karşılaştırmayı seviyorum, ancak bu daha da yorucu” dedi. Artık sporun sonuna gelindi, geride bıraktıkları ayak sesleri büyük. Uluslararası Kızak Federasyonu Başkanı Einars Fogelis, “Toni Eggert ve Sascha Benecken standartları belirlediler ve gelecek nesil kızakçılar için sportif rol modellerdir” dedi.

dpa

#Konular