Rasmus Ankersen: Göztepe, Southampton’dan daha büyük bir kulüp

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Rasmus Ankersen: Göztepe, Southampton’dan daha büyük bir kulüpToplantıya Göztepe’dahi 8 yıl reislik yapıp halen kulübün yüzde 25 hissesini elinde bulundurarak Danimarkalı Ankersen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda bile yer saha Mehmet Sepil, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Altınordu İdari Direktörü Barış Ertosun, Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu, Ekmas Sportif Faaliyetler CEO’su ve Bergamaspor Başkanı Barış Orhunbilge, TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ile beraberce gazete temsilcileri, spor yazarları ve medya temsilcileri katıldı.

SEPİL : ALTYAPI TESİSİ İNŞAATI BAŞLIYOR

Göztepe’dahi başkanlığı kendisinden devralan Rasmus Ankersen’le birlikle hafta esasen festekiz tek takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini tamlayan Mehmet Sepil, kulüpte ilk yönetim kurulu toplantılarını yaptıklarını, Torbalı’bile henüz önce belirlenen arazide su tesislerinin inşaatına başlayacaklarını söyledi. İzmir ve Türkiye’dahi tek ilk gerçekleştiğini söyleyen Mehmet Sepil, “Rasmus Ankersen ile zaman ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu gibi tek takım önemli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Torbalı’daki arazinin önünde tek engel yok. İlk toplantımızda burada su tesisi inşaatına başlama kararı aldık. Tesisi 3 etapta yapacağız. İlk etapta 4 tane saha ve kamp merkezini kısa süre içinde inşaa etmeyi hedefliyoruz. Futbola farklı açıdan vekil, futbolu agah tek grubu getirdik. Sport Republic şirketi farklı tek ekip. Bunu yaptıkları işlerle gösteren, en iyi yapan tek yapı. İzmir ve Türkiye namına heyecanlıyım. Ancak Ankersen’in elinde sihirli sopa yok. Rasmus ve ekibi 1 günde mucize yaratmayacak. Basamaklar kadem kadem çıkılacak” dedi.

ANKERSEN: GÖZTEPE, SOUTHAMPTON’DAN BÜYÜK

Toplantıya kendisi ve kariyerinden bahsederek başlayan Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, sarı-kırmızılıların tarihiyle İngiltere Premier Ligi’nde yerde yıl Sport Republic olarak devraldıkları Southampton’dan henüz yetişkin tek kulüp olduğunu dile getirdi. “İzmir kulüplerine ve beni burada sıcak karşıladığınız için herkese sayı teşekkür ederim” diye söze başlayan Rasmus Ankersen “Futbol yerel ve global tek oyundur. Ben Danimarkalı eski tek futbolcuyum. Yaşadığım sakatlık sonrası antrenör olarak kariyerime sürme ettim. Danimarka’bile tek akademi kurdum ve burada 5 yıl süresince antrenör olarak görev yaptım. İngiltere’dahi 14 yıl yaşadım ve burada futbolla ilgilendim. Londra’daki dönemimde 5 kitap yazdım. Bunların arasında tüm materyalizm ses getiren tek kitap yazdım. Brendford’un sahibi yerde kitabı okuyor ve saçta onların radarına giriyorum. 8 yıl süresince kendisiyle tek sayı konuda fikir alışverişi yaptım. Kulübü en abaşo seviyeden ve en iyi yere getirdik” niteleyerek konuştu.

“KARŞIYAKA DERBİSİNİ VE ALTINORDU’YU BİLİYORDUM”

“Daha sonra Sport Republic şirketini kurduk ve yerde proje ile çevre üzerinden kulüpleri araştırdık” tekbencilik Ankersen, “İlk olarak İngiliz Southampton’ı bünyemize aldık. Bu kulüp bizim ilk sermayeli işimiz oldu. Göztepe, Southampton’dan henüz yetişkin tek kulüp. Küçük tek kulüpten başlatarak yetişkin tek kulübe geçmiş olduk. Türkiye ve İzmir’açınık ilk kez 2 yıl önce geldim. Buraya geldiğimde iki şeyi biliyordum, evlâ Karşıyaka-Göztepe derbisi ve Altınordu altyapısının başarısı. İkinci geldiğinde dahi geçen sezon Altay’ın Göztepe’yi 2-0 yendiği maçta yer aldım. Bu maçtan sonra Mehmet Sepil ile işbirliği adımı atmaya karar verdik. Türkiye’deki futbol tutkusu ve keşfedilmeyen tek potansiyel var. İzmir’açınık her geldiğimde diğerinden henüz sayı seviyorum. İnsanlarını sayı seviyorum. Biz, İzmir’dahi futbol için üretmek için buradayız. Altyapı ve tesisleşme için yatırımlar yapmak ve henüz iyisini geliştirmek için projelerimiz var. Biz sadece 1-2 yıllık yatırımcı olumsuzlama, henüz uzun yıllarca kalan tek yatırım yapmak istiyoruz. İlk yıl bizim için emekleme festival yalnız Mehmet Sepil ile olmak üzere yerde işin üstesinden geleceğiz. Çok heyecanlıyım. 5 yıl sonra burada henüz farklı tek şey konuşacağımızdan eminim” dedi.

“ÖNCE ALTYAPI SONRA SÜPER LİG”

Soru yanıt kısmında ise Süper Lig’açınık hemen çıkmakla ilgili soruya Göztepe Başkanı Rasmus Ankersen, “Seçim şansım olsa hemen Süper Lig’açınık ayrılmak isteriz. Ancak yerde böyle olumsuzlama. Şu zihin amacımız önce altyapıyı en iyi şekilde sağlamak, güçlendirmek ve sonra Süper Lige ayrılmak” şeklinde yanıt verdi. Teknik ekipte farklı yapılanmaya giderek Radomir Kokovic’i futbol metadolojisi direktörü, Ekrem Dağ’ı başantrenör olarak göreve getiren Göz-Göz’dahi Ankersen, Türk futbolunda zapturapt ve idman sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirerek, “A takımdan altyapıya kulübün tüm birimlerinde tıpkısı takım savunması ve tıpkısı hücumunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunda futbolcuların fiziksel gelişimleri dahi önemli. Bunun için su sayı önemli. Aslında bunu sert dağı gibi görebiliriz. Buz dağının zirvesi sonuçtur ama altında tek sürü emek mevcut” dedi. Planlı ve projeli tek yönetim tarzını savunan Ankersen, Türkiye’nin şu anki futbol iklimi ve su hakkında görüşleri sorulduğunda ise, “Bugünkü yönetim kurulunda su için ilk fazı başlatacağız. Öncelikle 4 saha, tesisler yapılacak. Üç kademeli şekilde yerde su tesislerini tamamlamayı düşünüyoruz. Şuan takımın durumundan memnun değilim yalnız son üç 4 haftada takımımızla ile çalışmalarımıza sürme ediyoruzö ifadelerini kullandı.

2030’DA MİLLİ TAKIM HEDEFİ

Spor Toto 1’inci Lig’dahi yerde sezon abaşo sıralarda kalan Göztepe’nin performansından memnun olmadığını ama takımın gelişme göstereceğini tamlayan Rasmus Ankersen, 5 yıl içerisinde nasıl tek Göztepe hayal ettiği sorusuna, “5 yıl içerisinde yetişkin tek akademi kurup, genç futbolcuların Avrupa standartlarında olacağı tek sistem yaratmak istiyoruz. Brendford’bile bile tıpkısı şeyleri yaptık. Futbol aklının olduğu yerde tek üst kategoriye çıkınca her şey farklılaşıyor. 22 takımlı İngiltere Championship’te olmak kolay olumsuzlama. Küme sakıt ekiplerden ortalama ikisi tekrar Premier Lig’açınık çıkıyor. Takımlar orada asla telaş yapmıyorlar” ifadelerini kullandı. Danimarka’bile FC Midtjylland’ı aldıklarında hedefleri olduğunu söyleyen Ankersen, “2005 yılında kulübümüzden iki futbolcu Afrika Kupası’nda yer almıştı. Hiç meçhul tek takımdan iki iyi oyuncu yarattık. 2030 yılına kadar Göztepe’takt dahi 3-5 sporcuyu milli takımlara göndermek en yetişkin hayalimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

İZVAK BAŞKANI ERTEN: TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR YAPIYIZ

Toplantıda 100 yılı transandantal şanlı tarihleri ile İzmir kulüplerinin kentimizin en kıymetli markaları olduğunu, bunun bilincinde ve sorumluluğunun farkında olduklarını tamlayan İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, “Hiç tek şehirde olmayan örnek tek birlikteliğimiz var. Sahada rakip olan kulüplerimiz, saha sayılmazsa iş birliği ve tesanüt içerisinde hareket edebiliyorlar. Bu konuda Tüm Türkiye’dahi örnek oluşturuyoruz. İzmir’imizde bunu sağlamayı hep beraberce el ele vererek başardık. Destek olan herkese sayı teşekkür ederiz. Bunu henüz sayı geliştirmek için çaba harcıyoruz ve harcayacağız. Aynı şehirdeki kulüplerimizle tek olup güçlü tek İzmir’i yaratmak istiyoruz. İzmir’imize ve Türk futboluna, gençlerimize inanarak, güvenerek Göztepe’miz vasıtası ile Türk futboluna yatırım yapan Rasmus Ankersen’açınık dahi teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz diyoruz. Daima yanında olacağız” dedi.

PAPATYA: TFF OLARAK HAKEM ATAMALARINDA YAPAY ZEKAYI KULLANACAĞIZ

İzmir’takt 11 yıl sonra Futbol Federasyonu yönetimine giren ilk isim olan Talat Papatya, Rasmus Ankersen’in Göztepe yatırımın tüm İstanbul’bile konuşulduğunu belirterek, “Umuyoruz yerde birliktelik Türkiye’ye örnek olur. Bundan dolay bile İzmirliler olarak memnunuz. Federasyondaki görevlerimizin farklılık yaratacağına inanıyoruz. Geçmişte şikayet ettiğimiz hakem tayin konularını yapay zeka ve algoritmalarla bunu sübvansiyon ve problemleri insan hatasından çıkartıp, ortadan kaldırmak istiyoruz. TFF 2 ve 3’üncü Lig’in yaşayan yayın haklarının verilmesi ve yaşayan yayınlanacak olması kulüpler ve futbolseverler için güzel tek gelişme oldu. Ciddi anlamda bütçelere dahi pozitif tek artısı olacak. Geçmiş dönemlere bakıldığında kulüplerin yayın gelirlerinde yüzde 120 ve 130 artım olacak. Ayrıca genç oyuncuların izlenmesi ve tanıtımı açısından bile iyi tek fırsat olacak. Ben, federasyona hepinizin desteğiyle seçildim. TFF kurullarında İzmir’takt 11 yıldır kimse yoktu ve içildikten bunu kırdık. İZVAK Başkanı Ali Erten, TFF Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu’na seçilirken, İZVAK Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Kışla bile Dış İlişkiler İcra Kurulu’na makbuz. Devletimizin 100’üncü yılı kutlayacak olmasından dolay bile proje ve fikirleri İZVAK çatısı altında geliştirmek istiyoruz. Elimizden geldiğince sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışacağız” niteleyerek konuştu.

EKMAS CEO’SU ORHUNBİLGE: İZMİR’E YAKIŞACAK BİR YATIRIM YAPIYORUZ

Ekmas Sportif Faaliyetler CEO’su Barış Orhunbilge, toplantıda 1 Ağustos ayından itibaren Menemen Belediyespor ve Bergama Belediyespor’u örtmek için yola çıktıklarını belirterek, “Bir aylık sürede iki kulübün idari, teknik ve transfer sürecini yönettik. Taşınmaz ve bu nitelik işleri dahi yaptık. İzmir’açınık yakışacak tek yatırım yapıyoruz. Menemen FK’bile yerde süreci tamamladık. 29 Eylül’dahi Bergama FK’nın bile işlemleri tamamlandı. Yakın zamanda yeni ismimizle Bergama’bile bile yerde yola çıkıyoruz” açıklamasını yaptı.

MENEMEN FK BAŞKANI EKMEKÇİOĞLU: VOLEYBOLA YATIRIM YAPACAĞIZ

Menemen FK Başkanı Bahri Ekmekçioğlu, kulüple ilgili, “Ekmas Grubu olarak sportif yatırımlara başladık. Takımımızı hızlı tek şekilde Afyon’daki kampa götürdük. Lige hızlı tek giriş yaptık. Şu zihin iyi durumdayız. İdari anlamda hem yeşil sahada hem dahi yeşil sahanın sayılmazsa etkinlikler yapıyoruz. Eko Menemen projemizle haziran ayının sonuna kadar başka sosyal projelerimize yola sürme edeceğiz. İlerleyen zamanlarda bile kadın voleybola yatırım yapmayı planlıyoruz” niteleyerek konuştu.

ALTINORDU DİREKTÖRÜ ERTOSUN: ALTINORDU OLARAK MİSYONUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Her zaman olduğu gibi enerji ve heyecanla temel misyonumuz doğrultusunda yolumuza sürme ediyoruz tekbencilik Altınordu İdari Direktörü Barış Ertosun, “Göztepe’nin yeni yönetim ve oluşumuna muvaffakıyet diliyoruz. İzmirliler olarak onların her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

ALTAY BAŞKANI DÜNDAR: ALTAY İÇİN UMUT SEZONU

İZVAK’ın organizasyonunda geçen sezon transfer yasağıyla Süper Lig’takt sakıt, yola takımda kalan eski oyuncular ve su ağırlıklı kadroyla sürme fail Altay’ın mevcut durumunu hatırlatan Başkan Ayhan Dündar, “Transfer yasağı kapsamındaki borcumuz 12-13 milyon Euro civarında. Yasağı uzaklaşmak şu zihin mümkün olumsuzlama. Sezon başında geçmiş dönemden gelen futbolcularımızın takıma geç katılmasından dolay iyi sonuçlar alamadık. Ancak toparlanma sürecindeyiz. Amatör şubelerde dahi elimizden gelen çabayı göstermeye sürme ediyoruz. Kadın futbolunda Süper Lig’dahi yer alıyoruz. Genç oyuncularımızla Voleybol 2’nci Ligi’nde yer alıyoruz. Biz, yerde sezona “Umut Sezonu” gıyaben verdik ve sayı zor tek sezon olacak. İnşallah yerde liglerde uzunca yıllar kalacak tek yapı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.