Rafael Nadal'ın kariyerinin sonu: Nadal: “İyi bir insan olarak anılmak istiyor”

fator

New member
Rafael Nadal'ın kariyerinin sonu
Nadal: “İyi bir insan olarak anılmak istiyorum”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Bu hafta Rafael Nadal'ın kariyerinin bittiğinin herkes farkındaydı. Ancak erken son aniden gelir.

Rafael Nadal etkileyici kariyeri boyunca neredeyse her şeyi kazandı. 22 Grand Slam şampiyonluğu, 14 kez Fransa Açık, Olimpiyatlarda altın madalya. Ancak Malaga'da tenis hayatının sonu birdenbire sona erdiğinde unvanlar ve kupalarla ölçülmek istemez. İspanyol takımının Davis Kupası Finallerinden ayrılmasının ardından Nadal, “Ben Mallorca'nın küçük bir köyünden gelen iyi bir insan olarak hatırlanmak istiyorum” dedi.

Botic van de Zandschulp'a karşı iki setlik net bir yenilgi alan Nadal, çeyrek finalde Hollanda'ya karşı sürpriz bir 1-2 yenilgisinin başlangıcı oldu. Tribünlerde tezahürat yapan bir seyirci olarak, aktif bir oyuncu olarak zamanının, kendisinin hiçbir müdahalesi olmadan gece yarısından kısa bir süre sonra İspanyol ikilisinin yenilgisiyle nasıl sona erdiğini gördü.

Organizatörler de şaşkın

Görünüşe göre organizatörlerin o akşam için pek hazırlıklı olmadığı bir son. Dünyanın en büyük sporcularından birinin veda töreninin başlaması biraz zaman aldı. Nadal, yaptığı uzun konuşmada ailesine ve birçok arkadaşına teşekkür etti. Eşi Maria ve 2 yaşındaki oğlu Rafael tribünlerde bu sözleri duyguyla dinledi.

Nadal, başlangıçta şaşırtıcı derecede duygusuz olan onur sırasında uzun süre gözyaşlarını tutmayı başardı. Ancak Roger Federer veya Novak Djokovic gibi eski rakiplerden ve Andrés Iniesta veya Raúl gibi İspanyol futbol yıldızlarından gelen mesajlar Haber küpünde gösterildiğinde gözyaşları aktı.

Nadal, “Pek çok insan çok çalışıyor. Pek çok insan her gün ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ben çok şanslıydım. Hayallerinin peşinden koşan ve hayal ettiğimden daha fazlasını başaran bir çocuktum” dedi ve sonuncu oldu. hayranları tarafından.

Son angarya ödüllendirilmez

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca 38 yaşındaki oyuncu, Mallorca'daki akademisinde kariyerinin son sahnesine hazırlanmak için bir kez daha her şeyi denemişti. Ancak 22 yıllık kariyerinin fiziksel yorgunluğu son maçında artık gizlenemezdi.

Nadal, 2022 Fransa Açık'taki son Grand Slam şampiyonluğundan bu yana yalnızca ara sıra oynayabildi. Yaralanmalar nedeniyle defalarca durduruldu. Son resmi maçını Temmuz ayı sonunda Paris'teki Olimpiyat Oyunlarında Sırp Novak Djokovic'e karşı oynadı. Malaga'da birkaç maç daha olmalı. Ama hiçbir şey çıkmadı.

dpa