Polikistik Over sendromu tedavi edilmezse ciddi hastalıklara yol açabiliyor

fator

New member
Polikistik Over sendromu tedavi edilmezse ciddi hastalıklara yol açabiliyor



Polikistik Over Sendromu Neden Olur?

Yumurtalıklarda folikül isimli küçük kesecikler bulunur. Bu kesecikler zamanı geldiğinde çatlayarak yumurta hücrelerini açığa çıkarırlar. Ancak yerde açılma işleminin muntazam tek şekilde gerçekleşebilmesi için bazen şartlar vardır. Bu şartların başında, muntazam tek hormon dengesi yer alır. Hormon dengesinde yaşanan değişimler; yumurta foliküllerini olumsuz etkileyebilir. Bu bile yerde foliküllerin muntazam tek şekilde çatlamalarına engel olur. Foliküller zaman içerisinde kistleşirler. Böylece polikistik over sendromu adı verilen hastalık meydana gelir. Polikistik over sendromu genelde, kadın vücudunda artışa geçen erkeklik hormonları sebebi ile görülür.


Polikistik Over Sendromu Belirtileri Nelerdir?

En sık rastlanan polikistik over sendromu belirtileri arasında şunlar yer alır:

– Adet düzensizliği.
– Seste kalınlaşma.
– Saç dökülmesi.
– Memelerde hassasiyet.
– Memelerin duruma göre küçülmeleri veya büyümeleri.
– Ara kanamalar.
– Depresyon ve kaygı gibi his hâl bozuklukları.
– İnsülin direncinde değişimler.
– Gebe kalmada güçlük, kısırlık.

Polikistik over sendromu belirtileri ve belirtilerin şiddetleri kişiden kişiye tadil gösterebilir. Saydığımız araz sebebi ile polikistik over sendromundan şüphelenen kadınlar vakit kaybetmeksizin tek kadın tevellüt uzmana başvurulmalıdır.

Polikistik Over Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Polikistik over sendromu tedavisi türlü muayeneler ve tetkikler sonucu hastaya özel olarak planlanır. Bu tedavinin muvaffakiyetli olabilmesi için hastanın hormon dengesinin ve yumurtalıklarda yer saha kistlerin detaylıca incelenmesi gerekir. Tedavi planlaması için hormon testleri, kan testleri ve ileri görüntüleme teknikleri ile incelemeler yapılabilir.

Polikistik over sendromu tedavisi iki farklı yaklaşımla yapılabilir. Her iki yaklaşımda bile türlü ilaçlarla hormon dengesi kurulmaya çalışılır. İlk yaklaşımda türlü ilaçlarla yumurtlama sürecinin durdurulmasına yöneliktir. Böylece yeni kist oluşumu önlenmiş olur.

Polikistik over sendromunun başka tedavisi dahi ilaçlarla yapılır. Bu ilaçlar sayesinde yumurtlama sürecinin sorunsuz tek şekilde tamamlanması sağlanır. Böylece foliküller muntazam tek şekilde çatlayabilirler ve kiste dönüşmezler. Bahsettiğimiz yöntemlerden hangisinin seçileceği hekim kararına ve hasta talebine göre tadil gösterebilir.

Bunlara ek olarak polikistik over sendromu sebebi ile görülen bazen rahatsızlıkların tedavisi dahi bahsettiğimiz tedavi sürecine eşlik edebilir.

Polikistik Over Sendromu Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Polikistik over sendromu tedavi edilmediği takdirde hastanın günlük yaşamını etkileyen pek sayı olumsuzluğa yol açabilir. Buna ek olarak hastalar; kalp mermerde hastalıkları ve endokrin hastalıkları gibi sayı ikincil hastalığa yakalanabilirler. Bu yüzden polikistik over sendromu tedavisi ihmal edilmemelidir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.