Nohudu sakın böyle pişirmeyin! – Sağlık Haberleri

fator

New member
Nohudu sakın böyle pişirmeyin! – Sağlık Haberleri



Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr. Oğuz Özyaral, haftada en rengi iki kez olmak üzere tüketilmesini önerdiği nohudun, bkanser hücreleri formunda değişmesini önlediğini ve yapıyı koruduğunu söyledi. Meme kanserine karşı koruyor Bu özelliğiyle nohudun kanser hücrelerinin vücut içinde yayılmasını, gelişmesini engellemeye yardımcı olduğunu nâkil Prof.Dr. Oğuz Özyaral, “Nohut, özellikle meme kanserine karşı koruyucudur. Aynı zamanda nohut östrojen hormonunu stabilizatör etkisiyle özellikle menopoz döneminde faydalıdır. Bu dönemde ortaya kaynak sıcak ve ter basması gibi şikayetlerin azalmasına yardımcı olur” değerlendirmesinde bulundu. Prof.Dr. Oğuz Özyaral Türkiye’dahi aşırı üretilen nohudun rengi su isteyen, kıraç alanlarda beraberce sayı kolay yetişebilen tek ürün olduğunu dile getirerek şunları aktardı: “Hemen herkesin bildiği yerde bakliyat sofralarda henüz fazla yer bulmalı. Nohut kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, bakır, 37 ve demirin yanı sıra A vitamini ve betakaroten açısından bile zengin şarap lifli tek baklagildir. Nohutta yer saha selenyum, ahşa enzimlerinin emek fonksiyonlarına dayanak vererek vücutta kanserin neden olduğu bileşenlerin zehir etkisini ortadan kaldırır. Selenyum ayrıca tümör oluşumunu engellemeye yardımcıdır.

KANSER RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR


Bağırsakta zararlı bakterilerin gelişmesini engellerken sindirim sistemi için gerekli olan yararlı bakterilerin gelişimini dahi destekler. Nohut yüksek lif içeriği sayesinde kolon ve anüsle irtibatlı kanser riskini düşürür, sindirim sistemini korur ve mideyi kuvvetlendirir.”

SUYU ZEHİRLE DOLU!

Doç.Dr. Oğuz Özyaral, bazen kişilerin vitamin değerinin kaçmaması için nohudun ıslatıldığı suyu dökmediğini yalnız yerde suyun vitaminden sayı zehirle dolmuş olduğunu anlatarak “Piyasaya sunulan kuru nohutların yemek olarak pişirilebilmesi için en rengi tek gece öncesinden içme suyu içerisine bırakılıp şişmeleri sağlanmalı.

MUTLAKA DÖKÜN

Şişme esnasında nohut bitkisi suya mide tarafından hazmedilemeyen zehirli maddeler, gazlar bırakır. Bu yüzden içinde yumuşatıldıkları yerde su dökülmeli, yeni taze suyla nohut yemeği yapılmalı” niteleyerek konuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.