Nihat Kahveci’den flaş Jorge Jesus sözleri! Milli Takım…

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Nihat Kahveci’den flaş Jorge Jesus sözleri! Milli Takım…

30.12.2022 10:29
Haber Kaynağı: İHA

Nihat Kahveci, Harun Erdenay ve Emek Ege, Kartepe Belediyesi tarafından plânlı “Söz İşin Ehlinde” programına konuk oldu. Moderatörlüğünü spor spikeri Emek Ege’nin yaptığı programda konuşan Nihat Kahveci, “Bağcılar’bile büyüdüm. Bizim zamanımızda doğalgaz yoktu, sobalı tek apartmanın 5. katında otururduk. Birilerinin kömürleri taşıması lazım. Sırtımda kömür torbalarıyla beraberce az yerlerden geçtim, baktım kondisyonum iyi. Çorapları top yapıp sepete attım, baktım elim dahi iyi. Sonra futbola başladım. Önce Esenlerspor, akabinde 14 yaşımda Beşiktaş altyapısına gittim, 18’inde ise A takıma girdim. Süreç benim için hızlı ilerledi” dedi.

2022 yılına işaret vuran spor olayları

“Hayal kurmaktan korkmayın”

Çok çalıştığını müfit Kahveci, “Babam topu 3 kez sektiremez ama futbol tarafıma nerden geçti bilmiyorum. Beşiktaş altyapısına gittiğimde hayalim A takıma çıkmaktı. Fulya’bile incecik tek tel vardı, tek kadem atsam A takımın idman sahasındaydım. Ama o adımı göndermek için sayı çalışmam gerektiğinin dahi farkındaydım. Arkadaşlarım eğlenirken tığ fedakarlık yaptık ve o pazar günkü 90 dakikayı oynamak için galeri teri döktük. Hayal kurun, yürekli olun. Ben kurdum, önce “Beşiktaş A takımı” dedim, sonra “Milli takım” dedim, şükürler olsun ki oldu. Belki hayallerinizi öğrenen arkadaşlarınız size gülecek ama siz yeter ki isteyin, dediğim gibi hayal kurmaktan korkmayın. Ne iş yaparsanız yapın, en iyi şekilde yapın. Elbette ki zorluklar yaşadık. Bağcılar’bile büyüdüm, Yeşilyurt’a gittiğim zaman atlas öteki ucuna gitmiş gibi hissederdim. İngilizce, İspanyolca “a” demeyi bilmezken kendimi İspanya’nın BASK bölgesindeki tutucu tek kültürde buldum. Ancak oradaki tüm şartlara uyarlanmış oldum, dilini tek zihin önce öğrenmek istedim. Çünkü yerde tür işlerde iletişim sayı önemlidir. Bazı arkadaşlarım gitti, geri geldi. Ben giderken, ne yaşarsam yaşayım ‘Nihat muvaffakıyetsiz oldu’ dedirtmeyeceğim dedim. Kafama muvaffakiyetli olmayı koydum” şeklinde konuştu.

“O gol ölüme değerdi”

Nihat Kahveci, unutamadığı maçları anlatarak, “İsviçre, Çekya, Hırvatistan maçları kendi açımdan tarihi maçlardı. Çek Cumhuriyet’açınık attığım o gol ölüme değerdi. Belki tek saniyede top gitti ama ömrüm süresince o hatıra hiç unutmayacağım. Golden sonrasını hatırlamıyorum zira tüm takım üzerimdeydi. Ülke olarak sayı yetenekli insanlara sahibiz. Bireysel olarak sıkıntı yok ama bugünkü jenerasyon takım olamıyor. Amatör ruhu, kalpten oynamayı kaybetmeyeceksin. Biz o maçlardaki geri dönüşleri o özenci ruhla sağladık” niteleyerek konuştu.

“Milli takımda yerli teknik adamın olmasından yanayım”

“En son çevre kupasında son 16’ya kalan takımların teknik direktörleri yerliydi” tekbencilik Kahveci, “Ben Messi’ciyim. Messi’takt ötürü Arjantin’in Dünya kupasını kazanmasına sevindim. Bence Ronaldo’dan henüz yetenekli. Ancak maç sonrasında Weghorst’a İspanyolca olumsuz söylemde bulunması Messi ile örtüşmedi. Milli takımda yerli teknik adamın olmasından yanayım. Yabancı gelecekse dahi sayı bilindik marka birisini getirmelisin. Şimdi ülkede Jesus sevgisi var. Jesus Milli takıma gelse kim ne diyebilir? Açıkçası saçta şanslıydım. Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Ersun Yanal, Pellegrini, Daum gibi sayı önemli teknik direktörlerle çalıştım. John Benjamin Toshack benim için bambaşkaydı” ifadelerini kullandı.

“Lige yakışır”

Kocaelispor’un Süper Lig’açınık yakıştığını söyleyen Kahveci, “Kocaelispor’un en iyi olduğu dönemde genç tek futbolcuydum. Genç milli takımlarda oynadığım dönemde Kocaelispor tesislerine sayı geliyorduk. Kocaelispor yıllarca lige sayı renk kattı, 2 kez Türkiye Kupası öncü. Şimdi muhteşem tek stat ve atmosfere sahipler. Bir yapılanma içindiler. Kocaelispor Süper Lig’açınık yakışır” dedi.

Harun Erdenay: “Bu şut yeteneğimle kendimi salonlarda buldum”

Eski Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ise hayatında türlü kırılma anları yaşadığına uyanıklık çekerek, “Bir gün şut antrenmanı yaptım ve 50’dahi 50 üçlük attım. Bu şut yeteneğimle kendimi salonlarda buldum. Tabii ki dersleriniz önemli yalnız sporun bile tek yanından tutmalıyız, sporla beraberce büyümeliyiz. Hidayet, Mirsad, İbrahim, Kerem gibi gençlerin yanına Orhun Ene benim gibi tecrübeli isimlerle Türkiye’deki 2001 çevre şampiyonasında muvaffakıyet hedefledik. İkincilikten sonra Türk basketbolcularının bile yolu açıldı” niteleyerek konuştu.

“Eğer gerçekleşseydi NBA’ye giden ilk basketbolcu olacaktım”

Hedeflerini gerçekleştirdiğine uyanıklık cazip Erdenay, “Fenerbahçe ve Milli takım hedeflerimi gerçekleştirdim. Her gün 500 şut çalışması yapıyordum. 24 yaşındaydım 1993’te Almanya Berlin’dahi Cleveland’ın izleme ekibinden beni çağırdılar ama kendimi sayı hazır hissetmedim. Bir dahi NBA o yıllarda kapalı kutu gibiydi, haricen pek kimseyi tutmuyorlardı. Bana 2 yıl kadar yedek kalabilirsin dediler. Yedek kalmaktan haz almıyordum ve yerde nedenle ABD’ye gitmedim. Eğer gerçekleşseydi NBA’ye giden ilk basketbolcu olacaktım” ifadelerini kullandı.

Programın akabinde Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, söylence sporcular Harun Erdanay, Nihat Kahvesi ve spor spikeri Emek Ege’ye Kocaelispor forması hediye etti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.