Milli takım: Gündoğan'ın kaptanlığı Avrupa Şampiyonası'nda ilk 11'de yer alma garantisi yok

fator

New member
Milli Takım
Gündoğan'ın kaptanlığı Avrupa Şampiyonası'nda 11'de başlama garantisi yok

DFB kaptanı: İlkay Gündoğan. Fotoğraf

© Tom Weller/dpa

İlkay Gündoğan, milli takımı kaptan olarak Avrupa Şampiyonası turnuvasına taşıyacak. Ama bu onun her zaman müdavimi olacağı anlamına mı geliyor? Cevap “Modern futbol değişti”.

İlkay Gündoğan, kaptanlığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımın her maçında ilk 11'de yer almasının garantisi olarak görmüyor. Hiyerarşik konumuna rağmen, 33 yaşındaki FC Barcelona orta saha oyuncusu, sonuçta oyun süresi ve başlangıç dizilişindeki yeri için normal rekabete maruz kalıyor.

Gündoğan, ligin açılış maçından bir hafta önce, “Modern futbolun değiştiğine inanıyorum. Artık kaptan her zaman oynamak zorunda kalacak şekilde yapılanmadı. Performans seviyesi bunun için çok yüksek” dedi. Münih'te İskoçya'ya karşı iç saha turnuvası.

Kaptanın da kendini tekrar tekrar kanıtlaması gerekiyor

Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana DFB takımını kaptan olarak yöneten 76 kez milli oyuncu, “Çok sayıda harika futbolcumuz var. Kaptan olsanız da olmasanız da, her zaman kendinizi yeniden kanıtlamak zorundasınız” dedi. Herzogenaurach'taki Avrupa Şampiyonası genel merkezindeki tecrübeli FC Barcelona profesyoneli, “Antrenöre, antrenmanda gitmeye hazır olduğunuz hissini vermelisiniz. Bu durumda doğru oyuncuları bulmak antrenörün sorumluluğundadır” dedi.

Milli teknik direktör Julian Nagelsmann için kaptanlık da çok önemli değil. Ancak Gündoğan, Avrupa Şampiyonası hayalindeki takımda merkezi bir rol oynuyor. Tecrübeli oyuncu, iki genç yıldız Jamal Musiala ve Florian Wirtz'in yanı sıra önde gelen hücum oyuncusu Kai Havertz ile birlikte turnuvanın başlangıcında hücumda sabit bir oyuncu.

Gündoğan'ın Nagelsmann'daki rolü

Gündoğan'ın Almanya'nın hücum oyununda yapı ve organizasyon sağlamak için tecrübesini kullanması bekleniyor. Bunu başarmak için İskoçya maçına kalan günlerde fiziksel olarak da dahil olmak üzere kendisini mümkün olan en iyi forma sokmak istiyor. Gündoğan, hafta başında Ukrayna ile oynanan 0-0'lık hazırlık maçında bu formda değildi.

Ancak Gündoğan için bu anlaşılabilir bir durumdur. FC Barcelona'daki ilk yılına dönüp baktığında, “Belki de kariyerimde geçirdiğim en zorlu sezonlardan biriydi” dedi. “Öyle düşünmeyebilirsiniz çünkü yedi yıl boyunca Manchester City adına İngiltere'deydim.”

“Sezon boyunca uçamadım”

Ancak Barselona'daki rotasyon seçenekleri İngiliz şampiyonunun geniş ve kaliteli kadrosundaki kadar bol değildi. Gündoğan Barça'nın hemen hemen her maçında forma giydi. “Oldukça fazla sayıda dakika oynadım. Sezon boyunca uçamadım.”

Bu nedenle Avrupa Şampiyonasına hazırlık sırasında iş yükünü bilinçli olarak kontrol etmesi onun için faydalı olacaktır. Avrupa Şampiyonası kostümlü provası öncesinde Gündoğan, “Dakikaları yönetmeniz çok iyi, Ukrayna'ya karşı sadece 45 dakika oynadım. Şimdi amaç açılış maçında en iyi durumda olmak ve turnuvaya her şeyi yatırmaya hazır olmak” dedi. Önümüzdeki Cuma Mönchengladbach'ta Yunanistan ile karşılaşacağız. “Ayrıca hazırlık maçından sonra bir haftamız daha var. Bu bana kişisel olarak çok yardımcı oluyor.”

dpa

#Konular