Milli takım: Flick: “Eylül’de her şey farklı olacak”

fator

New member
Milli Takım
Flick: “Eylül’de her şey farklı görünecek”

Kolombiya’ya karşı uluslararası maç öncesi antrenman: Hansi Flick, Robin Gosens, David Raum ve Jonas Hofmann ile konuşuyor. Fotoğraf

© Jürgen Kessler/dpa

Milli teknik direktör Hansi Flick, Alman milli futbol takımının yakında daha iyi bir tablo sunacağından emin.

Milli teknik direktör Hansi Flick, Alman milli futbol takımının yakında daha iyi bir tablo sunacağından emin.

Flick, Frankfurt/Main’deki basın toplantısında “Eylül’de her şey çok farklı görünecek” dedi. “O zaman kesinlikle Euro 2024 için istediğimiz başarıyı elde etmesi gereken bir takım göreceğiz.” Flick açıkça Avrupa şampiyonluğu hakkında konuşmak istemiyordu.

Salı günü Gelsenkirchen’de Kolombiya ile oynanan uluslararası maç öncesinde (20.45 / RTL), Flick’e göre DFB takımının davranışına yönelik eleştiriler haklı. Milli teknik direktör, Ukrayna’yı 3-3 yendikten ve Polonya’da 1-0 berabere kaldıktan sonra “Sonuçlar başka hiçbir şeye yer bırakmıyor” dedi. Ancak Flick şunun altını çizdi: “Yolumuza inanıyoruz. Yolumuza inanıyoruz. Polonya’ya olumsuz bakılsa da ilerleme kaydettik.”

“Güven ve kararlılığın” eksik olduğu bir anda kazanmak kolay olmasa da Kolombiya’ya karşı bir galibiyet istiyorlar. Joshua Kimmich, ilk 11’de yer alırsa Güney Amerikalılara karşı yine kaptanlık kol bandını takacak. Flick, bunun uluslararası maçların sayısına bağlı olduğunu söyledi. Aksi takdirde bu bölümü Şampiyonlar Ligi şampiyonu İlkay Gündoğan devralacaktı.

Flick: İspanya’nın iddia düzeyi

Flick, DFB seçimini Nations League şampiyonu İspanya düzeyinde en uygun koşullar altında görüyor. Flick, “Elimizden gelen her şeyi getirirsek, aynı seviyede oynarız. İddiamız bu olmalı, en iyiye ayak uydurabilmek istiyoruz,” dedi. “Bunu adım adım çözmeliyiz, şu anda daha uzaktayız.”

İspanyol seçimi, Hırvatistan’a karşı penaltılarla Milletler Ligi’ni kazandı. Geçen Kasım ve Aralık Dünya Kupası’nda Almanya ve İspanya bir grup maçında 1-1 berabere kaldı. DFB takımı ön turda elendi, İspanya için son 16 turunda Fas’a karşı bitti.

DFB seçiminin 2024’teki ev sahibi Avrupa Şampiyonası’nda favori olup olmayacağı sorulduğunda Flick, “Ben bir kahin değilim” yanıtını verdi.

Kolombiya’ya karşı oynanan önemli ruh hali testinden bir gün önce Flick, son antrenman seansı için hâlâ kadroda olan tüm milli oyuncuları bir araya topladı. DFB seçimi, öğleden sonra trenle Essen’deki takım genel merkezine gitmeden önce Frankfurt/Main’deki DFB kampüsünde eğitim aldı.

dpa

#Konular