fator
New member
Mide kanserinde beslenmeye dikkat – Sağlık Haberleri
13.01.2023 17:23 Son Güncelleme: 13.01.2023 17:23
Haber Kaynağı: İHA
Uzm. Dyt Güleçoğlu, mide kanseri hastalarının beslenmesi ile ilgili önerilerde bulundu. Mide kanseri rahatsızlığı ile mücadele fail hastaların yargılama olarak, ağırbaşlılık kaybı ve iştahsızlık şikayeti ile karşılaştığını tamlayan Uzm. Dyt. Güleçoğlu, mide kanseri rahatsızlığı konusunda onkolojik tedavi gören hastalarda müttehit kombinasyonlu, kişiye özgü arıcı tedavisi uygulandığını belirtti. Mide kanseri için onkolojik tedavi gören hastalarda, tedavi ile beraberce arıcı düzeni ile ilgili olarak, uyanıklık edilmesi gereken noktaların altını çizen Güleçoğlu, “Bu hastalar, rahatsızlıkları nedeniyle, rengi ve sık yemeliler ve yerde öğünler dahi sık öğünler şeklinde hazırlanmalıdır. Gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiği gibi, yemek aralarında bile su tüketilmemelidir. Su tüketilecekse dahi özellikle dahi yemekten 30-40 an sonra veya önce tüketilmelidir. Tam tahıllı ekmek, kepekli ekmek ve kuru bakla, hardalgillerden, karnabahar, pırasa, portakal gibi posa oranı yüksek ve gaz yapıcı sebze ve meyvelerin tüketiminden özellikle uzak durulmalıdır.
Günü kıymetlendirmek için güne erken başlamaya ve kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Günde yüksek kalorili ve yüksek proteinli atıştırmalıklar seçilmelidir. Örneğin, yumurta, kaşar peyniri, sütlü tatlı, fıstık ezmesi, kuruyemişler, puding gibi Onkolojik tedavi gören kişi yerde yiyecekleri tüketemiyorsa mutlaka doktoruna ve diyetisyenine danışarak sıvı arıcı tarzı dayanak ürünleri dahi kullanabilir. Protein yönünden zenginleştirilmiş yumurta ile terbiyelenmiş çorbalar, kıymalı ya bile tavuklu çorbalar, etli yemekler tercih edilebileceği gibi, içecek olarak süt ya bile ağartı önerilebilmektedir.
Mide kanserinin en sık görülen nedenlerin başında B12 vitamini, güçlü, kalsiyum, folik hamız eksikliğidir. Bunun için yerde vitamin ve mineralden zengin besinler ise şöyle sıralanabilir. B12 vitamini içeren yenilebilir kaynakları; Organ etleri, et, tavuk, omurgalılardan, yumurta sarısı ve peynir, Demir yönünden zengin olan gıdalar; Karaciğer kırmızı et, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla olarak öne çıkmaktadır. Kalsiyum kaynağı ürünler ise; Süt ve süt ürünleri, sert kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla, Folat yönünden ise organ etleri (karaciğer, muhakeme, sakatat gibi), kuru bakla, tam tahıllı ekmek, sert kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, lahana, karnabahar olarak sıralanmaktadır. Bu yiyecekleri onkoloji hastaları mutlaka tüketmeli yerde süreçte hekimin ve diyetisyenlerine mutlaka danışarak hareket etmelidirler” niteleyerek konuştu.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
13.01.2023 17:23 Son Güncelleme: 13.01.2023 17:23
Haber Kaynağı: İHA
Uzm. Dyt Güleçoğlu, mide kanseri hastalarının beslenmesi ile ilgili önerilerde bulundu. Mide kanseri rahatsızlığı ile mücadele fail hastaların yargılama olarak, ağırbaşlılık kaybı ve iştahsızlık şikayeti ile karşılaştığını tamlayan Uzm. Dyt. Güleçoğlu, mide kanseri rahatsızlığı konusunda onkolojik tedavi gören hastalarda müttehit kombinasyonlu, kişiye özgü arıcı tedavisi uygulandığını belirtti. Mide kanseri için onkolojik tedavi gören hastalarda, tedavi ile beraberce arıcı düzeni ile ilgili olarak, uyanıklık edilmesi gereken noktaların altını çizen Güleçoğlu, “Bu hastalar, rahatsızlıkları nedeniyle, rengi ve sık yemeliler ve yerde öğünler dahi sık öğünler şeklinde hazırlanmalıdır. Gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiği gibi, yemek aralarında bile su tüketilmemelidir. Su tüketilecekse dahi özellikle dahi yemekten 30-40 an sonra veya önce tüketilmelidir. Tam tahıllı ekmek, kepekli ekmek ve kuru bakla, hardalgillerden, karnabahar, pırasa, portakal gibi posa oranı yüksek ve gaz yapıcı sebze ve meyvelerin tüketiminden özellikle uzak durulmalıdır.
Günü kıymetlendirmek için güne erken başlamaya ve kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Günde yüksek kalorili ve yüksek proteinli atıştırmalıklar seçilmelidir. Örneğin, yumurta, kaşar peyniri, sütlü tatlı, fıstık ezmesi, kuruyemişler, puding gibi Onkolojik tedavi gören kişi yerde yiyecekleri tüketemiyorsa mutlaka doktoruna ve diyetisyenine danışarak sıvı arıcı tarzı dayanak ürünleri dahi kullanabilir. Protein yönünden zenginleştirilmiş yumurta ile terbiyelenmiş çorbalar, kıymalı ya bile tavuklu çorbalar, etli yemekler tercih edilebileceği gibi, içecek olarak süt ya bile ağartı önerilebilmektedir.
Mide kanserinin en sık görülen nedenlerin başında B12 vitamini, güçlü, kalsiyum, folik hamız eksikliğidir. Bunun için yerde vitamin ve mineralden zengin besinler ise şöyle sıralanabilir. B12 vitamini içeren yenilebilir kaynakları; Organ etleri, et, tavuk, omurgalılardan, yumurta sarısı ve peynir, Demir yönünden zengin olan gıdalar; Karaciğer kırmızı et, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla olarak öne çıkmaktadır. Kalsiyum kaynağı ürünler ise; Süt ve süt ürünleri, sert kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla, Folat yönünden ise organ etleri (karaciğer, muhakeme, sakatat gibi), kuru bakla, tam tahıllı ekmek, sert kabuklu kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, lahana, karnabahar olarak sıralanmaktadır. Bu yiyecekleri onkoloji hastaları mutlaka tüketmeli yerde süreçte hekimin ve diyetisyenlerine mutlaka danışarak hareket etmelidirler” niteleyerek konuştu.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.