Mercedes'teki son yarış: Hamilton'ın duygusal vedası – Ferrari'de “rüya senaryosu”

fator

New member
Mercedes'te son yarış
Hamilton'ın duygusal vedası: Ferrari'de “rüya senaryosu”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Formula 1'de bir dönem sona eriyor. Lewis Hamilton kariyerinde son kez Mercedes'e bindi. Önümüzdeki sezon dikkatler süperstarın üzerinde daha da yoğunlaşacak.

Lewis Hamilton, Mercedes'teki duygusal son yolculuğundan önce Ferrari'ye yaptığı muhteşem hamle hakkındaki düşüncelerini artık bastıramıyor. Formula 1 rekoru dünya şampiyonu, “Her sürücünün böyle bir fırsata sahip olması bir rüya senaryosu” dedi. Michael Schumacher gibi 39 yaşındaki oyuncu da Scuderia'ya gidiyor ve kariyerini daha fazla şampiyonlukla taçlandırmaktan mutluluk duyacak. Hamilton, “Kendimi Michael'la karşılaştırmayı düşünmüyorum. Bu şu anda benim için önemli değil” dedi.

Tecrübeli oyuncu, 2025'te Ferrari'ye katılmadan önce, Pazar günü (14:00/Sky) Abu Dhabi'de Silver Arrows ile yapılacak son Grand Prix'e tamamen konsantre olmak istiyor. Hamilton, “Mümkün olan en iyi şekilde veda etmek istiyorum” dedi. Çok fazla duygu bekliyor. “Orada oturuyorsunuz ve bunların takımla geçireceğiniz son anlar olduğunun farkına varıyorsunuz. Bu duyguyu tarif etmek zor. Genel olarak başardıklarımızdan çok gurur duyuyorum” dedi.

Hamilton her Formula 1 turunu Mercedes motoruyla sürdü

Tek bir gerçek Hamilton ile Mercedes arasındaki bağlantının ne kadar benzersiz olduğunu gösteriyor. 18 yıllık Formula 1'de tüm zamanların eski şampiyonu, her turu Alman otomobil üreticisinin motoruyla sürdü. Önce McLaren'da, ardından on iki sezon boyunca fabrika ekibiyle. Veda zaferi onun en büyük dileği olsa da bunun pek de gerçekçi olmadığına inanıyor.

Motor sporları süperstarı olumlu şeyleri hatırlayacağını söyledi. Mercedes'te geçirdiği süre boyunca ilk ne düşündüğü sorulduğunda Hamilton, “Başarılı olduğumuzda kahkahalar oldu” diye yanıt verdi: “Bu anıları yanımda götürüyorum. Duyguları ve güzel şeyleri de yanımda götürüyorum.”

2014'ten 2020'ye kadar Hamilton kendi isteğiyle domine etti ama kendisi için acı verici bir kusur vardı. 2016 yılında istikrarlı rakibi Nico Rosberg dünya şampiyonu oldu; Takım arkadaşları arasında yaşanan sert düellonun ardından Alman oyuncu sürpriz bir şekilde istifa etti. Hamilton kazanmaya devam etti ve Schumacher ile aynı seviyeye geldi. Her ikisi de yedi dünya şampiyonluğu kazandı; Ferrari'de sekiz numara, eski ustanın en büyük hayalidir.

Grand Prix zaferleri (105), ilk başlama pozisyonları (104) ve diğer çeşitli istatistikler açısından, Hamilton'un uzun süre zirvede kalacağı kesin. Hamilton'un 18 yaşındaki Mercedes'teki halefi Andrea Kimi Antonelli, Britanyalının birinci sınıf motor sporları sınıfındaki kariyeri başladığında henüz doğmuştu. Hamilton, McLaren'a katıldıktan sadece bir yıl sonra 2008'de dünya şampiyonu oldu ve ardından Mercedes'le altı şampiyonluk daha kazandı.

Hamilton değişikliğin etkisini hafife aldı

Hamilton, yılın başındaki durumla ilgili olarak “Zor olacağını bekliyordum ancak genel olarak hafife aldım. İnsanların bunu aşması biraz zaman aldı.” dedi. Transferi erken duyuruldu ancak bu haberin etkisini ve mevcut yarış takımı üzerindeki sonuçlarını hafife aldı. “Özür dilemeyeceğim ama bu yıl böyle bir durumla nasıl başa çıktığım açısından en zor yıllardan biri oldu.”

Birleşik Arap Emirlikleri'nde sezonun 24. ve son turu öncesinde Hamilton, şampiyona sıralamasında yalnızca yedinci sırada yer alıyor ve dünya şampiyonu Max Verstappen'in yarısından az puan topladı. Silverstone'da kendi sahasında ve Belçika'da Spa-Francorchamps'ta olmak üzere iki galibiyet elde etti. Ancak çoğu zaman performansından memnun olmadı, hatalar yaptı ve yaptığı hamle nedeniyle kendisini dezavantajlı hissettiğini duyurdu. Ekip, takım arkadaşı George Russell için daha fazlasının yapıldığını her zaman reddetti. Russell sezon boyunca hâlâ daha iyi bir izlenim bıraktı.

Wolff: Hamilton bir yarış pilotundan daha fazlası

Mercedes takım patronu Toto Wolff, “Güzel anıları saklıyoruz” dedi. Hamilton'la olan ortaklığımız hafta sonu gerektiği gibi kutlanmalı. Avusturyalı, “İlişkimiz rakamlardan ve istatistiklerden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu, sporumuzun ötesine geçen ve yarış pistlerinin ötesinde de kalıcı etkileri olan bir miras.” diye ekledi.

Hamilton uzun zamandır spordan çok daha fazlasıydı. Daha fazla çeşitlilik, fırsat eşitliği ve katılım için mücadele ediyor. Max Verstappen'in üst üste dört şampiyonluğu olmasına rağmen Hamilton, dünya çapında Formula 1'in simgesi konumunda. Wolff, “Lewis pek çok şeyin katalizörüydü ve onunla el ele çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

dpa