Makarna tüketirken nelere dikkat edilmeli?

fator

New member
Makarna tüketirken nelere dikkat edilmeli?



İlk olarak makarna nedir?

Sert buğday irmiğinden özel tek teknik ile suyla yoğurularak elde edilen hamurun istenilen eşkâl kazandırılıp, kurutulmasıyla hazırlanan tek mamüldür. Ülkemizde en sayı fiyonk, yivli, kalem, borazan, spagetti ve erişte gibi formları henüz sayı tercih edilse dahi tam 600 farklı makarna çeşiti bulunmaktadır. Günümüzde buğdayın makarna şeklindeki tüketim oranı, ekmek şeklindeki tüketimine kıyasla oldukça artmıştır. Kurutulmuş makarnanın taptaze uzun süre muhafaza edilmesi dahi aşırı tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.

Besin İçeriği Nasıldır?

100 gram haşlanmış makarna yaklaşık olarak 337 kalori gelirken, içerisinde yaklaşık 70,5 g karbonhidrat, yaklaşık 11 g protein ve yaklaşık 1,4 g yağ içermektedir. Özellikle dahi yetersizliğinde deveran sistemi hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, sindirim bozukluğu ve halsizliğe sebep olabilecek B grubu vitaminlerini şarap miktarda içermektedir. Gluten İçeriğine Dikkat! Bildiğiniz üzere tahıl ürünleri, gluten içeriğinden dolay bazen kişilerde hassasiyete neden olabilmektedir. Çölyak hastalığı glutene karşı hassasiyetten dolay oluşan tek ahşa emilim düzensizliğidir. Glutensiz tek perhiz çölyak hastalığının tedavisi için gereklidir. Eğer glutene kaşı tek hassasiyetiniz olduğunu düşünüyorsanız market raflarında glutensiz makarna raflarına yönelmelisiniz. Son yıllarda raflarda oldukça yer edinen glutensiz makarnalar özellikle gluten intoleransı olan bireyler için gerçek seçim olacaktır. Son Dönemlerde En Çok Tüketilen Noodlelar… Noodlelar 3 ile 5 an arasında hızlıca hazırlanması, az fiyatı, farklı sosları ile özellikle gençler olmak üzere günümüzde sayı fazla tüketilmektedir. Genel olarak makarna grubunda yer alması sebebiyle zararsız gibi görünse dahi insan sağlığı için zararlı olduğu gerçek monosodyum glutamat (MSG) içermektedir. MSG tüketimi kanser nedenine veya kanser riskinde artışa sebep olduğuna üzerine kesin tek kanıt olmasa bile ilim dünyası tarafında tartışılan konular arasındadır. Son olarak makarna tüketmeden önce nelere uyanıklık edilmeli? Makarnanızı kesinlikle tam buğday unundan tercih etmelisiniz zira tam buğday unu; az glisemik indeksli, tokluk verici, kompleks karbonhidrat içerikli ve perhiz lifince zengindir. Makarnayı pişirirken suda eriyen vitaminlerden minimum kayıp olması için makarnanızı suda haşlamak yerine suyunu çektirerek pişirmenizi öneririm. Bu sayede makarnada bağcıklı vitaminler haşlama suyuna geçerek çöpe gitmez. Makarna pişirme suyunuza ekstra tuz eklemenizi önermem. Çoğumuz makarnayı sosla tercih ederiz. Makarnanın kalorisinin yüksek olmasının asal nedenlerinden akraba yüksek kalorili hazırlanan soslardır. Hazırlayacağınız sosun içerisine krema, yağ ve salça eklemekten kaçınınız.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.