Limon kabuğunun faydaları nelerdir? – Sağlık Haberleri

fator

New member
Limon kabuğunun faydaları nelerdir? – Sağlık Haberleri



İçerisinde yetişkin oranda C vitamini ve kalsiyum bağcıklı limon kabuğu stresin azaltılmasında ve yok edilmesinde yetişkin katkısı bulunmaktadır. Diş etlerinin henüz güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.

Limon Kabuğu Neye İyi Gelir?

Vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen yara ve leke izlerinin yok olmasına iyi gelen limon kabuğu, mide rahatsızlıklarına bile iyi gelmektedir. Midedeki şişkinlik ve gazın ortadan kalkmasını sağlayan limon kabuğu, kabızlık sorunlarına bile uygun tabiî hal yöntemleri arasında yer almaktadır. Solunun rahatsızlıklarına tedavi gayeli kullanılabilmekte ve dişteki sararmış lekelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.


Limon Kabuğunun Az Bilinen Faydaları

Kas kasılmalarının engellenmesinden, cildin henüz gergin kalmasına kadar pek sayı farklı faydası bağcıklı limon kabuğu, özellikle halk arasında faydaları pek meçhul tabiî tek ilaçtır. Limon kabuğunun sağlık için rengi bilindik başka faydaları şu şekildedir:

– Kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur.
– Karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.
– Kılcal damarları güçlendirir.
– Kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.
– Ciltteki kırışık, sivilce ve siyah nokta gibi formaları sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.
– İçindeki pektin sayesinde kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
– Kalp krizi ve şeker gibi rahatsızlıkların oluşmasının önüne geçmekte ve kalp rahatsızlıklarını engellemektedir.
– Kanser ile sihir mücadele veren limon kabuğu, kanserli hücreler ile savaşması sayesinde kanser hastalarının tedavisinde kullanılmaktadır.
– İş ya bile terbiye hayatında sıkça karşılaşılan stresi önlemektedir.
– Damar hastalıkları ile yetişkin mücadele verir ve damarda meydana gelebilecek olan pıhtılaşmaların önüne geçmektedir.
– Limon kabuğu tıpkısı zamanda özellikle yaz aylarında ev ya bile farklı yapılarda görülen karıncaların dağılmasına ve kaçmasına katkı sağlamaktadır.

Limon Kabuğu Nasıl Kullanılır?

Birden farklı yöntem ile kullanılabilen limon kabuğu, tıpkısı zamanda özel şekilde işlenebilir ve çay yapılarak tüketilebilir. Yüz, el, ayak parmaklara uygulanan limon kabuğunun kullanım şekli ve çay olarak tüketimi yöntemleri şu şekildedir:

– Direkt olarak kabuğu yüzün farklı noktalarına sürebilir. Yüzünüzü limon kabuğu ile ovduktan sonra yaklaşık 10 an bekleyin. 10 an sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Bu işlem haftada en fazla 3 veya 4 kez yapılabilir.

– İkinci tek yöntem ise limon kabuklarının kurutarak uygulanması işlemidir. Limon kabukları sıcak güneş altında bekleterek kurutun. Kurumasının akabinde kabukları rende ya bile farklı aygıt ile rendeleyin ve toz haline getirin. Toz haline gelen limon kabuğunu yarım su bardağı ile karıştırın ve içerisine hamur kıvamı olacak şekilde zeytinyağı ve koyu koyun. Parlak cilde sahip olmak için hazırlanan yerde karışımı cildi farklı noktalarına uygulayın ve 15 an bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

Limon Kabuğu Çayı Zayıflatır mı?

Sağlıklı yaşam ve henüz güzel görünmek namına zayıflamak isteyen kişiler, türlü zayıflama çaylarına yöneliyor. Son basamak etkili ve tabiî zayıflama çayları arasında bağcıklı limon kabuğu çayı, zayıflamaya uygun yardımcı olmaktadır. Metabolizmanın hızlı ve sistemli çalışmasını ayrıca toksinlerden kurtulmayı sağlayan limon kabuğu çayı, zayıflama gayeli tercih edilmektedir.

Limon Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Zayıflamak için tercih edilmesinin yanı sıra limon kabuğu çayı tıpkısı zamanda soğuk algınlığını önlemektedir. Fazla yağlardan arınmayı ve mermerde genişlemesi gibi türlü yararları bağcıklı limon kabuğu çayının hazırlanışı şu şekildedir:

– Limon kabuğu çayı yapmak için ilk olarak 2 tane limon, 1 litre su, limonun suyu ve 80 gram koyu gerekmektedir.
– Hazırlanışı için öncelikle 1 litre suyu iyice kaynatın ve 2 tane limon kabuğunu yıkayarak suyun içine atı.
– Daha sonra kaynama işlemini bekleyin ve kaynadıktan sonra içine limon suyunuzu ekleyin.
– 20 an kadar suyu karışımı iyice kaynatın ve balı ekleyerek 10 an kaynaması için bekleyin.
– Son olarak hazırladığınız karışımı sırça şişe içine yerleştirin ve ışık görmeyen tek odada bekleyin.
– Çayı her iki gün ya bile her gün en fazla iki bardak kadar tüketebilirsiniz.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.