Light gıdalara dikkat! – Sağlık Haberleri

fator

New member
Light gıdalara dikkat! – Sağlık HaberleriŞişmanlığın küresel tek tehdit haline gelmesi ve görülme sıklığının hızla artmasıyla beraberce light ürünlerin tüketiminde dahi yetişkin tek artım yaşanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanları light ürünlerin miktarında ve çeşidinde tehlikeli tek artım yaşandığına dikkati çekerek şunları söyledi: ” Zayıflamak ya bile kilosunu korumak isteyen bireylerin piyasadaki light ürünlerin sayı az kalorili veya kalorisiz olduğu sanmasından dolay, günlük tüketilen light ürün miktarında ve çeşidinde yetişkin tek artım gözlemliyoruz. Bu artım tıpkısı zamanda günlük kırılan kalori miktarının bile artmasına neden oluyor. Az yağlı-perhiz-light niteleyerek piyasaya sunulan ürünlerin normal ürünlerle arasında ciddi farklar bulunmuyor.

Yani yerde ürünler referans ürüne göre sayı rengi veya kalorisiz değildir. Tüketicide yerde gıdaların üzerindeki etiket kavramını kıymetlendirme şekli ‘henüz rengi kalorili bunu alayım’ ya bile ‘yerde perhiz bunu henüz sayı yiyebilirim’ olursa light -perhiz tüketilerek total olarak henüz fazla kalori münfail oluyor. Örneğin light tatlılarda sükroz molekülü yerine yapay tatlandırıcılar kullanıldığı halde oldukça fazla kalori değerleri vardır. Fakat kişiler şeker içermediği için yerde besinleri sayı fazla tüketebilmektedirler.” Diyabetik Gıdaları Zayıflamak İçin Tüketmeyin! Kilo vermek isterken yapılan hatalardan birinin dahi özel hastalıkları bağcıklı kişiler için üretilen gıdaların bilinçsizce tüketilmesi olduğunu tamlayan Dyt. Kenar şöyle sürme etti: “Diyet döneminde yapılan en yetişkin hatalardan sağlıklı bireylerin, özel hastalıklarda tüketilmek için üretilen ürünleri bilinçsizce ve sıkça tüketmeleridir. Daha rengi kalori alayım, zayıflayayım veya kilomu koruyayım demek yerde gıdalar ile tüketici henüz fazla kilo beraberce alabilmektedir. Burada önemli olan yeterli ve muvazeneli tek arıcı alışkanlığını hayatımıza yerleştirmek ve yerde tür besinleri satın alırken yenilebilir ağıt ve referans ürünleri arasındaki farkları etiketten okuyup, değerlendirip tüketmektir. Unutmamak gerekir ki asla tek yenilebilir gıda teknolojisinin müdahalesiyle sihirli tek hale getirilemez.” Etiket kontrolünün bütçe denetiminde olması gerektiğinin altını çizen Beslenme ve Diyat Uzmanları şunları söyledi: “Besinleri; karbonhidrat, yağ, protein, mineraller ya bile vitaminler açısından tahlil etmek tabii ki tüketici için mümkün değildir. Bu değerler yalnız laboratuvar şartlarında ilmî analizlerle bulunur. Bu yüzden tüketicinin etiket bilgilerini gerçek – yanlış olarak değerlendirmesi dahi mümkün değildir. Etiket kontrolünün hukuksal yaptırımlarıyla bütçe denetiminde olması bizce en makul yoldur.”


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.