Las Vegas'taki yarıştan önce: Formula 1 pilotu, dünya derneği patronuyla yaşadığı anlaşmazlıktan vazgeçti

fator

New member
Las Vegas'taki yarışlardan önce
Formula 1 pilotu dünya derneği patronuyla yaşadığı anlaşmazlıktan vazgeçti

Mevcut bağlantıyı kopyala

Sürücüler ile dünya motor sporları derneği arasındaki hava haftalardır sertti. Las Vegas'taki yarış öncesinde önemli bir sürücü, hayal kırıklığının ne kadar büyük olduğunu açıkça ortaya koydu.

Mercedes pilotu George Russell, Formula 1 pilotları ile dünya motor sporları derneği FIA arasındaki anlaşmazlığa müdahale etti. Las Vegas'taki Grand Prix öncesinde FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem'e seslenen İngiliz pilot, “Bu durumdan bıkmış bazı sürücüler var ve bir dereceye kadar durum yanlış yöne gidiyor gibi görünüyor” dedi ve şöyle konuştu: Alman yarış direktörü Niels Wittich'ten şaşırtıcı bir şekilde ayrılma, “bu tartışmalara dahil olmadığımızın en önemli örneği.”

Brezilya'daki yarışın ardından FIA, 2022'den beri bu görevi sürdüren Wittich'in ayrıldığını duyurdu. Medyada çıkan bir habere göre Wittich, FIA'nın bildirdiğine göre işine odaklanmak istediği için istifa ettiğini yalanladı. diğer görevlerde.

Her ne kadar sürücüler, kuralların ve cezaların çelişkili yorumları olarak gördükleri şeylerden defalarca şikayet etseler de, Wittich'ten ayrılmak görünüşe göre amaç değildi. Sürücü olarak görev yapan Russell, “Bazı insanların alınan kararlardan memnun olmadığı bir sır değil. Ancak günün sonunda bizimle çalıştı ve bence sorunu çözmeye yardımcı olabilirdik” dedi. temsilciler sürücü temsili GPDA'daki yöneticiler arasında yer almaktadır.

Sürücüler Fia'nın yanıt vermesini beklemeye devam ediyor

Russell ayrıca GPDA'nın iki hafta önce yayınladığı mektuba FIA'dan herhangi bir yanıt gelmediğini de bildirdi. Russell, “Buna biraz şaşırdım, belki başka bir şey daha gelebilir” dedi. Mektupta, sürücüler Ben Sulayem'in kınamalarına karşı kendilerini savundu ve şunları yazdı: “Üyelerimiz yetişkindir, mücevher ve külot giymek gibi önemsiz şeyler hakkında medyadan talimat almalarına gerek yoktur.”

Pilotlar ayrıca cezaların ne olacağı konusunda da bilgi talep etti. Russell, “Şeffaflığı ve başından beri bize vaat edilenin anlaşılmasını istiyoruz” dedi. Ben Sulayem'le görüşmek zor değil. Russell, sürücülerin mektubu neden özel bir Instagram hesabında yayınladığını açıklayarak, “Değişiklikleri gerçekleştirmek ve verilen sözleri tutmak daha zor görünüyor. Belki FIA veya Başkan bizim ne kadar ciddi olduğumuzu anlamadı” dedi. “FIA ile çalışmak istiyoruz ve bizce bu şu ana kadar gerçekleşmedi, en azından doğrudan başkan tarafından.”

dpa