Kuru fasulyeyi yıllardır yanlış pişiriyormuşuz

fator

New member
Kuru fasulyeyi yıllardır yanlış pişiriyormuşuz



Kilo verirken yağ yakmayı, kolesterolün düzelmesini ve tıpkısı zamanda vitamin, mineral alarak vücuduna fayda bile bulunmayı kim istemez ki. Bulunduğumuz dönemde arıcı şeklimiz sayı değişti ve eskisi gibi tahıl, baklagil ve sebze ağırlıklı sönümsüz neredeyse yok denecek kadar rengi. Özellikle kilo vermeye çalışanlar genellikle internetten taharri yapıyor ve karşılarına sürekşi tıpkısı yöntemler, detokslar ve diyetler çıkıyor. Bunlar sağlıklı olmadığı gibi vücudun dengesini bozabilecek şeyler. Halbu ki kilo vermek, tıpkısı zamanda vücudu koruyup üstüne tek dahi vitamin ve mineral dolmuş nemalanmak imkansız olumsuzlama. Birçoğumuzun etrafından mutlaka kilo vermek için günlerce perhiz yapan veya kolesterol vb. hastalıkları onarmak için hekim hekim gezenler vardır. Eğer siz dahi bunları yapıyorsanız sizin için hem sayı pratik, hem sayı yararlı hem dahi en sağlıklı tek yol var. Üstelik yerde kadar emek sarf etmeden yalnızca beslenmenizde kullanacağınız yerde muhteşem besinlerle kolesterol sorununuz varsa düzeleceki kilo verirken yağ yakacasınız ve vücudunuza aşırı vitamin ve mineral girmiş olacak. Ayrıca yerde kalori suyunu bile asla dökmeyin zira suyla kaynadığı zaman vitaminlerinin ve yenilebilir değerlerinin yarısını suya bıraktığı için yerde suyu içmek size başka tek fayda sağlayacak…. Yapılan araştırmalara göre haftada 3 kez tek porsiyon baklagil tüketilmesi vücut için inanılmaz şekilde faydalı. Bu baklagillerin yerde şekilde tüketildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı ve kırılan yağların depolanmasını engellediği ve sonunda vücudun bazen bölgelerindeki yağları yok ettiği görülüyor. Ayrıca yerde baklagillerin suyunu döküyorsanız birazdan faydalarını duyunca döktüğünüze pişman olacaksınız zira suyunda o kadar sayı şey barındırıyor ki…

BİTKİSEL PROTEİN KALORİ YAKTIRIR


Kuru bakla albümin kuru tohumlarıdır ve yağ içerikleri düşüktür. Kuru bakla; çoklu doymamış yağ asitleri, B12 müstesna B grubu vitaminleri, E vitamini, kalsiyum, 37, magnezyum, güçlü, perhiz lifleri ve biyokatif bileşenlerden zengin olması sebebiyle beslenmemizde önem vermemiz gereken harika besinlerdir. Sağlıklı beslenmede 50 gram yani 4 yemek kaşığı kadar baklagil tüketimi oldukça önemli tek yere sahip zira yüksek nebatî protein ve perhiz lifi sayesinde vücutta kalori yakımını arttırır. Böylece yakılan yağlara erir ve vücutta incelme kilo verme akıllandırma oluşur.

KOLESTEROL İÇİN İNANILMAZ FAYDALI

Amilozdan zengin yenilebilir tüketimi kolorektal kanser için sayı kıymetli tek koruyucu etki sağlar. Baklagillerde abar nişasta bile fazla bulunur. Dirençli nişasta prebiyotik etkilidir. Baklagiller yüksek perhiz lifinden dolay obezite, şeker, kalp hastalıkları ve bazen kanserleri önleyici etkisi bulunur. Çözünür perhiz lifler sayesinde kolesterol düşürücü, kan şekerini aranjman ve tokluk kan şekerini dengeleme gibi olumlu etkileri ilmî olarak kanıtlanmıştır. EN SAĞLIKLISI HAFTADA 3 PORSİYON YEMEK Dört yemek kaşığı baklagil yaklaşık 5 gram perhiz ve lifi 5-6 gram protein içerir. Kuru bakla ıslatma ve haşlama yani pişirme ile yapılarına ağırlıklarının iki katı kadar su çekerler. Böylece 50 gram baklagil pişince 100 grama ulaşır. Ancak ülkemizdeki tüketim miktarına baktığımızda 2017 TBSA araştırmasına göre günde 15 gram kadar baklagil tüketiyoruz. Yani hastalıklardan koruyacak miktarı maalesef yemiyoruz. Optimal öneri olarak baklagilleri haftada üç porsiyon sağlıklı beslenmemizde bulundurmamız gerekiyor.

DİKKAT! PİŞİRİRKEN BUNU SAKIN YAPMAYIN

Piştikçe besleyen değerleri kalan baklagillerin tanelerinin sayılmazsa fitik hamız bulunur ve sindirimde, kalsiyum, güçlü, 37 gibi elementlerin ve proteinlerin emilimini azaltır. Fitik asidi budaklı için baklagilleri şarap suda yıkadıktan ve en rengi 24 saat ıslattıktan sonra pişirmek gerekiyor. Sabah Roza’bile yer saha habere göre düdüklü tencerede pişirmek, pişirme süresinin kısalması ve yiyeceğin yenilebilir değerinin henüz fazla korunması yönünden iyi tek yöntem olduğundan dolay baklagilleri düdüklüde pişirilmesi gerekiyor. Ayrıca Türk mutfağında kuru bakla, henüz taneli olsun niteleyerek rengi pişirilmektedir ki yerde merkezde içindeki protein sindirilemez. Kuru bakla fazla suda pişirildiği ve yerde pişme suyu döküldüğü takdirde ise vitamin ve mineralleri çöpe baygın olur.

BAKLAGİLLERİN FAYDALARI NELERDİR?

-Protein içerikleri yüksektir.

-Diyet lifinden zengindir.

-Yağ içeriği düşüktür.

-Glüten içermemektedir.

-Glisemik indeksleri düşüktür.

-Antioksidan içeriği yüksektir.

-Kalorileri azdır

. -Kronik hastalık önleyicidir

. -Kolesterol içermez.

-Folik hamız ve B grubu vitaminleri kaynağıdır


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.