Kulaklık kullanımında nelere dikkat edilmeli?

fator

New member
Kulaklık kullanımında nelere dikkat edilmeli?



KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, yüksek sese tâbi işitme kayıpları ve kulaklık kullanımı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Normal sınırdaki ses işitme kaybı yaratmıyor

Kulaklık olarak adlandırılan aletin aslında aşağılık tek hoparlör olduğunu tamlayan KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi, “Bu hoparlörden kaynak ses sayı yüksek olumsuzlama ise kulağa zarar verme akıllandırma yoktur. Akustik travma ve yüksek sese tâbi travma sayı yüksek desibellerde meydana geliyor. İnsanlar o sese tahammül edemez ve o kadar yüksek seste müzik dinleyemez. Bu yüzden yüksek sesle müzik uymak normal sınırlar içerisinde herhangi tek işitme kaybına yol açamaz. İşitme kaybına neden olabilecek yüksek gürültüler katı travmaya yol açar. Bu katı travmalara maruz kalınan ahval; silah patlamaları, uçak kalkış sesi ya bile gürültülü güçlü pulat fabrikalarında çalışılmasıdır. Maruz kalınan ahval meydana gelirken sesi kesen kulaklıklar kullanılırsa işitme kaybı engellenebilir” dedi.


Çocuklarda yumuşak antetli kulaklık tercih edilmeli

Çocuklarda kulak şekline tâbi olarak ve köşe eklemine zarar vermeyecek şekilde kulaklık kullanılabileceğini söyleyen KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, “Ancak kulaklık kullanımı ayakçak hariç kulak oluşumu tamamlandıktan sonra gerçekleşirse henüz sağlıklı olacaktır. Kulak sağlığı için kablosuz ya bile kablolu fark etmiyor. Bu kulaklıkların sağlık açısından ciddi hastalıkları yanında getirdiği yerde zaman kadar belirtilmedi. Ancak hariç kulak duvarının ön duvarı köşe eklemi olduğu için köşe hareketlerini kısıtlayacak ya bile ona zarar verecek kulaklıklar kullanılmaması, mümkünse henüz yumuşak antetli kulaklıkların tercih edilmesi henüz faydalı olacaktır” niteleyerek konuştu.

Kulaklık hariç kulak yolu akıntısını bozuyor

KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, sadece 4 1000 Hertz’dahi işitme kaybı görülebileceğini yalnız sayı fazla kullanılan tek frekans olmadığını söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yüzden yüksek gürültüye tâbi frekans kaybına maruz kalan kişilerde ilerleyen yaşlarda tanin problemi görülüyor. Takılan kulaklıklar hariç kulak yolunun akıntısını bozuyor. Böylece kulak kiri rahat tek şekilde dışarıya gerçek akamayıp içeride birikiyor. Ancak bu henüz tehlikeli olan kulak çubuklarının kullanımıdır. Kulaklığa tâbi kulak kiri kendini hariç atamaz ve tıkanırsa tek kulak burun imik uzmanına muayene olmanız gerekir. Kulaklık kullanımında en sayı uyanıklık edilmesi gereken hâl mantar enfeksiyonudur. Mantar enfeksiyonu kulaklığa arız ise kulaklığı başka kimse kullanmamalı. Kulak kepçesini kapatan, kanalı kapatmayan kulaklıklar kullanılabilir.”


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.