Kreatinin Nedir, Kaç Olmalıdır? Kreatinin Yüksekliği Ve Düşüklüğü Neden Olur?

fator

New member
Kreatinin Nedir, Kaç Olmalıdır? Kreatinin Yüksekliği Ve Düşüklüğü Neden Olur?28.10.2022 15:51 Son Güncelleme: 28.10.2022 15:53


Kreatinin Nedir?

Kreatinin vücutta bağcıklı kasta enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Erkeklerde henüz yetişkin tek iskelet kitlesi olduğu için kadınlardan henüz yüksek kreatinin seviyesine sahiplerdir. Kısaca kreatinin kas metabolizmasında üretilen kimyasal tek atılgan molekülü olarak bilinmektedir. Kaslarda enerji üretimi için kreatinin sayı önemli tek yere sahiptir.

Kreatinin Kaç Olmalıdır?

Kandaki kreatinin seviyelerine sayı uyanıklık edilmesi gerekmektedir. Normal tek vücutta kandaki normal kreatinin seviyesi yetişkin olan erkeklerde desilitre başına kreatinin seviyesi (dL) başına 0.6 İLE 1.2 miligram olması muhtemel. Yetişkin kadınlarda ise yerde oran desilitre başına 0.5 ile 1.1 miligramdır.


Kreatinin Yüksekliği ve Düşüklüğü Neden Olur?

Kreatinin seviyesinin yüksekliği ve ya düşüklüğü türlü sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Kandaki kreatinin yüksekliği meydana geldiğinde böbrekte tek sorun olduğu fasih. Kişilerdeki sakatat yetmezliği durumunda kandaki kreatinin seviyesi yükselebilir. Kandaki kreatinin seviyesi ne kadar yüksek ise sakatat fonksiyonları bile o kadar arızalı olur. Bu merkezde kişide formaları kuruluğu, yüksek tansiyon, halsizlik ve iştahsızlık olabilir. Kandaki kreatinin seviyelerinin normalden henüz az olması klinik olarak önemli değildir. Ancak kreatinin düşüklüğünün altında yatan ahval iyice incelenmelidir.

Yüksek Kreatinin Belirtileri Nelerdir?

Kanda yüksek kreatinin seviyesi olmasının bazen belirtileri bulunur. Kişide bulantı ve kusma ortaya çıkabilir. Aynı zamanda iştahsızlık, halsizlik ve yorgunluk bile yüksek kreatin belirtileri arasında yer almaktadır. Vücudundaki kreatinin seviyesi yükselen kişilerin ellerinde, ayaklarında şişlik, su toplaması ve ödem dahi oluşabilir. Ayrıca şuur değişiklikleri yaşanırken idrar miktarında artım ve ya azalış olabilir.

Kreatinin Düşüklüğüne Neler Neden Olur?

Bazı durumlarda kreatinin düşüklüğü oluşabilir. Kreatinin az olmasının nedenlerinden birisi ötede su kaybı olarak ortaya menfaat. Özellikle hamilelik festival, bazen ilaçların kullanımı bile bu neden olabilir. Kas hastalıkları ve ya karaciğer rahatsızlıkları bile kreatin düşüklüğüne neden olabilir.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.