Kontiolahti'deki Dünya Kupası: “Meyvesini verdi”: Preuß podyumda bitirdi

fator

New member
Kontiolahti'deki Dünya Kupası
“Meydanını ödedi”: Preuß podyumda bitirdi

Mevcut bağlantıyı kopyala

Yarışmanın son gününde dört Alman biatloncu ilk 5'e girdi, hatta biri podyuma çıktı. Erkekler kategorisinde Danilo Riethmüller, Dünya Kupası'ndaki en iyi sonucunu sabırsızlıkla bekleyebilir.

İki takım arkadaşına karşı yapılan yorucu bitiş sprintinin ardından Franziska Preuß yere yığıldı ve nefes nefese kaldı. Finlandiya'nın Kontiolahti kentindeki Dünya Kupası durağının sonunda, 30 yaşındaki biatloncu toplu startta üçüncü olduktan sonra gülümsemek için her türlü nedene sahipti.

Preuß, Alman Kayak Birliği'nin (DSV) güçlü kadın üçlüsüne liderlik etti. İsveçli kazanan Elvira Öberg gibi iki kez kaçıran Preuß'un hemen arkasında Vanessa Voigt (0 hata) ve Julia Tannheimer (1) dördüncü ve beşinci sıraya yerleşti.

“Hayatı kendim için zorlaştırdım. Preuß, ARD'ye “Son tur gerçekten zorluydu” dedi. “Ama işe yaradı ve şimdi gerçekten mutluyum.”

Bu duygu, 20 hedefin tamamını vuran meslektaşı Voigt için de geçerliydi. Sprint'i 37. sırada tamamlayan Thuringian, daha iyisini yapabileceğini kanıtlamak istedi. Voigt, “Bugün kendimi hiç sinirlendirmediğimi düşünüyorum” dedi. Kendisi için kros kayağı parkuruna çıkmanın bir önceki güne göre daha kolay olduğunu açıkladı.

Riethmüller “gerçekten memnun”

Erkekler arasında özellikle Danilo Riethmüller güzel bir kahkaha attı. 25 yaşındaki oyuncu için yeni Dünya Kupası sezonu başlarken pek tatmin edici olmasa da, Finlandiya'daki müsabakayı uzlaşarak sonlandırdı. Toplu startta dördüncü olarak kariyerindeki en iyi sonucunu kutlayabildi. Riethmüller bundan “gerçekten memnun” olduğunu doğruladı.

Onun bakış açısına göre yıl, karışık bayrak yarışında bir penaltı turuyla başladı, bu da DSV dörtlüsünün geçildiği anlamına geliyordu. Sondaki 15 kilometrelik yarışta Riethmüller, üç kusursuz atış performansıyla göz doldurdu. Sadece son ayakta pozisyonda hedefi kaçırdı ve dolayısıyla podyumu 6,2 saniye farkla kaçırdı.

“Tabii ki sprintte podyum için mücadele etmek daha da güzel olurdu. Ancak en başından beri bugün pistte pek iyi olmadığımı fark ettim. Duygu açısından biraz yumruk atıyordum.” dedi Riethmüller.

Galip gelen Eric Perrot'yu 20 vuruşla tehlikeye atabilirdi ancak ekstra tur ve güç eksikliği nedeniyle Riethmüller, Fransız'ın yanı sıra vatandaşı Quentin Fillon Maillet ve Norveç'ten Sturla Holm Laegreid'i de bırakmak zorunda kaldı.

Üçüncü toplu çıkışı olan son tırmanışta Riethmüller, rakiplerinin “bana merhamet edeceğinden” umutlu olduğunu söyledi. “Ama buna sahip değillerdi. Atladılar ve sonra şöyle düşündüm: Haydi, gemiyi güvenli bir şekilde limana sür; o zaman her şey yoluna girecek.”

Kühn son virajda kaza yaptı

Diğer DSV'ye başlayanlar için işler pek iyi gitmedi. Justus Strelow en iyi ikinci Alman olarak on birinci sırada yer aldı. İlk atış seansından sonra Sakson hala rotasındaydı ancak üç kez ıskaladı.

Sprint üçüncüsü Philipp Nawrath (5/17), Johannes Kühn (6/22) ve Philipp Horn (6/25), çok fazla ceza nedeniyle ilk on sıra için verilen mücadelede hiçbir rol oynamadı. Hatta Kühn son virajda çarpıştı ve kaza yaptı. Ancak Norveçli Johannes Dale-Skjevdal ile yaşanan kaza belirleyici olmadı.

dpa