Kışın günde 1 kaşık kozalak pekmezi yemenin sağlığa faydaları

fator

New member
Kışın günde 1 kaşık kozalak pekmezi yemenin sağlığa faydalarıFaydaları saymakla sürekli kozalak pekmezi, akciğerleri temizleme özelliğiyle son dönemlerin gözdesi haline geldi. Eskişehir’dahi uzun yıllardır yöresel ürünler üzerine işletmesi bağcıklı Yasemin Akpınar, arca kozalağı pekmezinin kararında kullanıldığı zaman muafiyet güçlendirmede sayı yararlı olabileceğinden bahsetti.


Çam kozalağı pekmezinin memleketi Kastamonu’dan 12 yıl önce geldiğini ve Eskişehir’dahi kendi yöresel ürünlerini sattıklarını söyleyen Yasemin Akpınar, kozalak pekmezinin gün geçtikçe henüz popüler olduğunu anlattı. Vatandaşların şifa niyetine yerde pekmezi tükettiğinden bahseden Akpınar sözlerine şöyle sürme etti:


“Ben Kastamonu Taşköprülüyüm. Eskişehir’açınık 12 yıl önce geldik. Bizim oraların sarımsağı meşhur. Taşköprülü olduğumuzu duyunca sarımsak isteyenler oluyordu. Birkaç sefer getirdik henüz sonra eşimle bunu işimiz haline getirmeye karar verdik ve Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini tek dükkanda topladık. Çam kozalağı pekmezi dahi yöresel ürünlerimizden akraba. Solunum sıkıntısına iyi geldiği için pandeminin başında insanların gözdesi olmuştu. Korona hastalarının akciğerlerine iyi geldiği, temizlediği malûm. Kozalak pekmezine hala sayı fazla talep var. Pandemi döneminde sayı kötü şey yaşandı fakat kozalak pekmezi pandemi sayesinde popüler oldu. İnsanlar içildikten şifa niyetine sayı fazla talep gösteriyor yerde ürüne.”


Kozalak pekmezinin kararında tüketilmesinin sayı önemli olduğunu vurgulayan üretici Yasemin Akpınar, fazlasının zararlı olduğundan bahsetti. Akpınar, pekmezin tabiî yollarla hazırlanması gerektiğinin altını çizdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gerçek ürünlerde kavanozun kapağını açtığınız zaman kozalakların kokusunu almanız gerekiyor. Çam kozalağı pekmezinin yarım tatlı kaşığı sabah, gece olmak üzere iki kez yenilmesini öneriyoruz. Belli tek ölçüde yenilmesi gerekiyor, fazlası zarar. Pekmez, kolay kolay bozulan tek ürün olumsuzlama. Çok uzun süre muhafaza edilebilir. Fakat sırça şişelerde saklamanın henüz sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Kozalak pekmezi dahi gerçek şekilde muhafaza edildiği zaman sayı uzun yıllar paylama paylama kullanılabilir.”


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.