fator
New member
Kirazın azı yarar çoğu zararGastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Günde tek su bardağını dolduracak miktarda kiraz yemek, kalp, mide, sakatat ve karaciğer sağlığını korur, kanserle felç riskini azaltır, saç ve cildi güzelleştirir. Ancak ötede tüketmemek gerekir. Aksi takdirde karaciğer yağlanması ve insülin direncine neden olabilir” dedi. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden kirazın sağlık üzerindeki olumlu katkılarına ilişkin makale yaptı. Kirazın gerçek miktarlarda tüketildiğinde doğanın hastalıklara karşı koruyucu ilacı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Günde 150 gram yani tek su bardağını dolduracak miktar tüketmek kafidir. Bunun üzerindeki miktarların yarardan sayı zararı dokunur.
Bu meyve içeriğindeki şeker miktarına tâbi olarak kilo alımı, insülin direnci ve karaciğer yağlanmasını tetikleyebilir” uyarısında bulundu. Vücudumuzun ph dengesini koruyan kirazın özellikle mide, sindirim ve hazımsızlık gibi sorunlara karşı faydalarına değindi. Prof. Dr. Vedat Göral, “Vücudun asidik içeriğinde tek artım olduğunda, kiraz ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemleri önler ve dengeler” sınamak verdi. Meyveler içinde yüksek antioksidan özelliğiyle bilindik kirazın kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu açıklayan Prof. Dr. Göral, “Kiraz, içinde bağcıklı güçlü tek antioksidan olan antosiyanin sayesinde kansere yakalanma riskini azaltarak kalp ve karaciğerde detoks etkisi gösterir.
Antosiyaninler adı verilen kirazda bağcıklı antioksidanlar, kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler, iltihaplanmaya neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Böylece kalp hastalığı ve felç riskini azaltır” niteleyerek konuştu. Menopoz sorunlarına karşı çayını için Ödem yalancı etkileri ile bilindik kiraz sapı çayının rahatlatıcı etkilerinden bahseden Göral, şunları söyledi; “Kiraz sapını çay olarak tüketebilirsiniz. Ödem yalancı etkileri ile bilindik kiraz sapı, vücuttan toksin yani toksik maddelerin atılmasına yardımcı oluyor.
Ayrıca kanı sulandırıcı tek etkisi bağcıklı kiraz, böbreklere dahi fayda sağlıyor. Bakteriler üzerindeki etkisi ile bilindik kiraz sapı tıpkısı zamanda menopoz döneminde görülen sorunları bile önlüyor.” Antioksidanların cildin mat görünmesini sağlayan serbest radikallerle savaştığını dile getiren Göral, “Yaşlanma etkilerine karşı koruyucu olan kiraz, kan dolaşımını kolaylaştırıp enerji seviyemizi zait kan hücrelerinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. Ayrıca saç hasarını ve kırılmasını önleyen ve kafa derisini nemlendiren B ve C vitaminini dahi içinde barındırıyor. C vitamini ayrıca cildimize tabiî tek ışıltı veriyor. Gut ve eklem iltihaplarına karşı iyi gelen kiraz, uyku kalitesini artırarak tabiî ve rahat tek uyku sağlıyor” açıklamasını yaptı. 150 gramı multivitamin gücünde Mevsimi başladığında her gün mutlaka tek su bardağı yani 150 gram kadar kiraz tüketilmesi tavsiyesinde bağcıklı Göral sözlerini şöyle noktaladı: Yaklaşık 150 gr kirazda 97 kalori, 2 gram protein, 25 gr karbonhidrat, 3 gram lif vardır. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 18’ni, potasyumun yüzde 10’nu, bakırın yüzde 5’ni, manganezin yüzde 5’ni karşılar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Bu meyve içeriğindeki şeker miktarına tâbi olarak kilo alımı, insülin direnci ve karaciğer yağlanmasını tetikleyebilir” uyarısında bulundu. Vücudumuzun ph dengesini koruyan kirazın özellikle mide, sindirim ve hazımsızlık gibi sorunlara karşı faydalarına değindi. Prof. Dr. Vedat Göral, “Vücudun asidik içeriğinde tek artım olduğunda, kiraz ph seviyelerini nötralize ederek gaz veya hazımsızlık gibi mide problemleri önler ve dengeler” sınamak verdi. Meyveler içinde yüksek antioksidan özelliğiyle bilindik kirazın kanser, kalp ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu açıklayan Prof. Dr. Göral, “Kiraz, içinde bağcıklı güçlü tek antioksidan olan antosiyanin sayesinde kansere yakalanma riskini azaltarak kalp ve karaciğerde detoks etkisi gösterir.
Antosiyaninler adı verilen kirazda bağcıklı antioksidanlar, kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler, iltihaplanmaya neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Böylece kalp hastalığı ve felç riskini azaltır” niteleyerek konuştu. Menopoz sorunlarına karşı çayını için Ödem yalancı etkileri ile bilindik kiraz sapı çayının rahatlatıcı etkilerinden bahseden Göral, şunları söyledi; “Kiraz sapını çay olarak tüketebilirsiniz. Ödem yalancı etkileri ile bilindik kiraz sapı, vücuttan toksin yani toksik maddelerin atılmasına yardımcı oluyor.
Ayrıca kanı sulandırıcı tek etkisi bağcıklı kiraz, böbreklere dahi fayda sağlıyor. Bakteriler üzerindeki etkisi ile bilindik kiraz sapı tıpkısı zamanda menopoz döneminde görülen sorunları bile önlüyor.” Antioksidanların cildin mat görünmesini sağlayan serbest radikallerle savaştığını dile getiren Göral, “Yaşlanma etkilerine karşı koruyucu olan kiraz, kan dolaşımını kolaylaştırıp enerji seviyemizi zait kan hücrelerinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. Ayrıca saç hasarını ve kırılmasını önleyen ve kafa derisini nemlendiren B ve C vitaminini dahi içinde barındırıyor. C vitamini ayrıca cildimize tabiî tek ışıltı veriyor. Gut ve eklem iltihaplarına karşı iyi gelen kiraz, uyku kalitesini artırarak tabiî ve rahat tek uyku sağlıyor” açıklamasını yaptı. 150 gramı multivitamin gücünde Mevsimi başladığında her gün mutlaka tek su bardağı yani 150 gram kadar kiraz tüketilmesi tavsiyesinde bağcıklı Göral sözlerini şöyle noktaladı: Yaklaşık 150 gr kirazda 97 kalori, 2 gram protein, 25 gr karbonhidrat, 3 gram lif vardır. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 18’ni, potasyumun yüzde 10’nu, bakırın yüzde 5’ni, manganezin yüzde 5’ni karşılar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.