Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın

fator

New member
Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayınHavaların soğumasıyla yol köşelerinden kokusu gelen kestane, hem lezzeti hem faydalarıyla göz kamaştırıyor. “Kestanekebap, yemesi sevap” sözüyle dahi bilindik kestane, kabuklarından ayrılarak tüketiliyor. İçerdiği vitamin ve minarellerle oldukça faydalı tek yenilebilir olan kestane, kabuğuyla bile sayı alanda işe yarıyor. Kestaneyi pişirdikten sonra kabukları ne işe yarar niteleyerek merak ediyorsanız, sizler için sıralıyoruz… “Kestane kabuklarından ne yapılır, Kestane kabuğu faydaları nelerdir, Kestane kabuğu tüketilir mi” sorularının yanıtları haberimizde. İşte kestane kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçirecek bilgiler…

KESTANE KABUĞU SUYU


Vitamin ve mineral yönü oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun bile insan sağlığına pek sayı faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede öfke düşürücü özelliği bulunmaktadır.

KESTANE KABUĞU PÜRESİ

Kestane kabuğunun her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında kestanedeki gibi sodyum, potasyum, protein ve şeker içermektedir. Kestane kabuğu püre haline getirilip, koyu ile karıştırılırsa iştahsız ayakçak, iştahını açtığı bilinmektedir.

KESTANE KABUĞU İLE SAÇ BAKIMI

Bir apaz kestane kabuğunu suda kaynatın, Suyunu süzüp, soğumasını bekledikten sonra saçlarınızı yıkayınız. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı temiz su ile durulamalısınız. Saçlarınız hem henüz yaşayan ve parlak olacaktır.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.