Kariyeri bitmeden tenis yıldızı: Yenilgiden sonra Nadal: “Son single gibi geliyor”

fator

New member
Tenis yıldızı kariyerinin sonuna yaklaşıyor
Nadal yenilgiden sonra: “Son bekarlar gibi hissediyorum”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Rafael Nadal yine mücadele etti. Ancak muhtemelen son maçında bunun artık yeterli olmadığı açıkça ortaya çıktı.

Etkileyici kariyerinin muhtemelen son maçı olan bu maçın ardından Rafael Nadal, seyircilere kısaca el salladı, ardından hayal kırıklığı içinde soyunma odasına gitti. 38 yaşındaki oyuncu, Malaga'daki Davis Kupası çeyrek finalinde Hollandalı Botic van de Zandschulp'a karşı 4:6, 4:6'lık skorlar sonrasında, “Bu benim son profesyonel teklerimmiş gibi geliyor” dedi.

Nadal, kendi ülkesindeki Davis Kupası Finalleri'nin ardından kariyerine son vereceğini zaten açıklamıştı. Van de Zandschulp'a karşı hak edilen yenilgi, 22 kez Grand Slam turnuvası galibinin son görünümü olmak zorunda değil. İkinci teklerde Carlos Alcaraz, Tallon Griekspoor ile karşılaşacak ve ardından Alcaraz'ın kazanması durumunda çiftler oynanacak.

Nadal takası kendisi yapacak

Ancak van de Zandschulp'a karşı sergilenen performansın ardından İspanya'nın yükselmesi durumunda Nadal'ın tekrar kullanılacağı varsayılamaz. 38 yaşındaki futbolcunun, yaşadığı tüm sakatlıklardan sonra artık fiziksel olarak en üst düzeyde performans gösteremeyeceği çok açık bir şekilde ortaya çıktı.

Nadal, takım lideri olsaydı ilerleme kaydetmesi durumunda değişiklik yapacağını söyledi. “Ancak bana tekrar ihtiyaç duyulursa takıma yardım etmek için çok çalışmaya devam edeceğim.” Ancak bu sadece çiftlerde geçerli olmalıdır. Her halükarda, belirsiz durum nedeniyle Nadal henüz resmi olarak kabul edilmedi.

Nadal maç öncesi duygusallaştı

Daha Nadal Merkez Korta ayak basmadan ilk “Rafa, Rafa” sesleri arenada yankılanıyordu. Mayorkalı tanıtıldığında sağır edici tezahüratlar vardı; Nadal bu noktada zaten açıkça duygularıyla mücadele ediyordu. İspanyol tenis efsanesinin milli marş çalınca gözleri nemlendi.

İspanyol taraftarlar maç boyunca Nadal'ı teşvik etmeye devam etti. Ve uzun süredir dünyanın bir numarası olan oyuncu tüm desteği kullanabilir. 38 yaşındaki oyuncu, Paris Olimpiyatları'nda Sırp Novak Djokovic'e karşı ikinci turdan elenmesinden bu yana resmi bir maç oynamamıştı. Ve bu maç antrenmanı eksikliği daha baştan belli oldu.

Son çaba yeterli değil

Son bir güç gösterisiyle Nadal, Davis Kupası Finalleri için yeniden forma girdi. Ancak Merkez Kort'ta gerçek farklıydı. Nadal kötü hareket etti ve artık eski günlerin gücü kalmamıştı. Seyircinin desteği bile sonunda yardımcı olmadı. Nadal'ın hatası maçın sonu oldu. Mayorkalı daha sonra seyircilere el sallayarak veda etti – muhtemelen sonsuza kadar.

dpa