Jorge Jesus’tan Onyekuru sözleri – Futbol Haberleri

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Jorge Jesus’tan Onyekuru sözleri – Futbol HaberleriFenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, herkesin güzel tek maç izlediğini dile getirerek, “İki iyi takım karşılaştı. Rakibimiz benim buraya geldiğim andan itibaren karşılaştığımız en iyi takımdı. Akıllı oynadık. Futbolcularımızı tebrik ediyorum, taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Şimdi yapmamız gereken şey, yolumuza sürme etmek” ifadelerini kullandı.

Onyekuru’nun sayı süratli tek oyuncu olduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, “Karşısına kimi koyarsanız koyun o süratini kullanacaktı. Bu tarz kıyaslamaların pozitif anlamda yapılması gerektiğini düşünüyorum. 3 günde tek maç yapıyoruz ama rakibimiz için yerde geçerli olumsuzlama. Bizim her maçta 5, 6, 7 oyuncu değiştirmemiz gerekiyor. Ama takımımız kazanmaya sürme ediyor. Her maçta o maç için en iyi tercih hangisiyse onu değerlendireceğiz” dedi.

“BEN SPORTING’İN HOCASIYKEN ONYEKURU’YU İSTEMİŞTİK AMA ALAMAMIŞTIK”

Henry Onyekuru ile maç içerisinde arasında geçen diyaloğa değinen Jesus, “O zihin maçın içindeki anları konuştuk. Onyekuru’yu uzun zamandır tanıyorum. Belçika’bile genç tek oyuncuyken saçta Sporting’i çalıştırmıştım. Onu istemiştik ama alamamıştık. Maç içinde güzel tek konuşma geçti aramızda” niteleyerek konuştu.

Onyekuru ve Belhanda’dan olay hareket

“ELİNİZDE ÇOK FAZLA KALİTELİ OYUNCU OLMASI HER ZAMAN AVANTAJDIR”

Kadronun geniş olmasının kendisi için tek yarar mı, yoksa tek engelleme mı olduğu sorusuna Jesus, “Elinizde sayı fazla kaliteli oyuncu olması, sayı fazla opsiyonunuz olması her zaman avantajdır. 3 günde tek maç yapıyoruz. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Başakşehir, 3 günde tek maç yapıyor. Eğer Avrupa’bile yukarılara ayrılmak istiyorsanız, Avrupa Ligi’nde puanlar almanız gerekiyor. Biz şayet katılırsak 4’üncü torbadan katılacağız, yerde bile güçlü rakiplerle oynayacağımız anlamına geliyor. Fenerbahçe’nin Avrupa’daki eski prestijini kazanmak için puanlar alması gerekiyor” yanıtını verdi.

“3-0’DAN SONRA KONSANTRASYON KAYBIMIZ OLDU AMA SONUÇTA FENERBAHÇE KAZANDI”

Adana Demirspor’un ön bölgede sayı kaliteli futbolcuları olduğunu dile getiren Jesus, şunları söyledi:

“Rakibimizin ön bölgede kaliteli futbolcuları var. Hepsi milli takımlarında oynayan oyuncular. İlk yarıda savunma fazlalık sayı fazla sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. 3-0’dan sonra konsantrasyon kaybımız oldu. Ama sonuca baktığınızda Fenerbahçe kazandı. Dünyada hiçbir takım savunmalı olarak iyi organize olmadan maç kazanamaz. Fenerbahçe dahi şu zihin oynadığı maçları kazanıyor.”

“RAKİBE SAYGI DUYDUĞUM İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM”

Maçın son anlarında taraftarların takımın yaptığı her pas sırasında “Oley” çekmesinden memnun olmadığının görülmesiyle ilgili gelen soru üzerine Jesus, “Taraftarlar galibiyet nedeniyle mutluydu, heyecanlıydı ve galibiyeti kutluyorlardı. Bu her yerde karşımıza çıkabilecek tek manzara. Taraftarlara saygı duymam gerekiyor. Ama rakibe saygı duyduğum için böyle tek şey yaptım. Fenerbahçe taraftarı bizim için sayı önemli tek itici güç. Henüz mağlup olmadık ama mağlup olduğumuz zamanlar veya geride olduğumuz zamanlarda bile bizim için tek itici güç olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“GELİŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Takımın hücum performansıyla ilgili ağırlıklı bağcıklı Jorge Jesus, “Türkiye Ligi’nde 3 maç oynadık, yerde 3 maçta 13 gol attık. Bu bile ofansif olarak bizim kalitemizi gösteriyor. Biz gelişmeye sürme edeceğiz. Hafta hafta üzerine koyuyoruz. Bugün kulübede Pedro bile vardı, onu riske etmek istemedim. O bile karışma olduğu zaman kalite artacak. Savunmada bile Lemos kalitesini gösterdi, iyi tek performans gösterdi. Serdar Dursun hariç ön bölgedeki oyuncularımız hızlı oyuncular. Onların yerde özelliklerini ön plana çıkartmak için çalışıyoruz” niteleyerek konuştu.

Tecrübeli antrenör son olarak maçın hakem ekibiyle ilgili olarak, “Hakem ekibini tebrik etmek istiyorum. VAR bağlantıları sayı iyiydi. Tüm kararları doğruydu. Maçın önemli anlarında sayı iyi ve sayı gerçek kararlar verdiler. Onları bile tebrik etmek istiyorum” dedi ve sözlerini noktaladı.

VINCENZO MONTELLA: İLK YARIDA BAZI OLAYLAR YAŞANDI, BUNLAR BİZİ ETKİLEDİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise, takım ruhunu yansıttıkları için futbolcularını tebrik ederek sözlerine başladı. İtalyan antrenör, “3-2’yi yakaladıktan sonra beraberliği yakalamaya yaklaştık. İkinci yarıda bazen olaylar yaşandı, bunlar bile bizi etkiledi. Genel olarak oyunun başlangıcında olduğu gibi Fenerbahçe önceki maçlarında bile hep 3 kişiyi arkada bırakıyordu, sol yiğit geride bekleterek. Bunu öngörmüştük, ona göre dahi hazırlandık. Aslında tığ ilk yarıda iyi oynadık. Bölüm bölüm olaylar yaşandı, onları anlamakta zorluk çekiyorum. İlk verdikleri penaltıda Valencia, Rodrigues’in üzerine bacağını çıkarıyor, ona penaltı verdiler. Anlamakta zorluk çektim. Bizim aleyhimize olan penaltıda bile ofsayt yoktu gördüğüm görüntülere göre. Bunlar birikince futbolcularımda gerginlik oluşuyor ve maç başka tek yere gidiyor. Özellikle ilk yarıda Szalai’nin sarı kart yemesi gerekiyordu. İlk yarıda bile kart yönetimini anlamakta güçlük çektim. Hiç faul yapmadan 4 tane kart gördük” dedi.

“DZYUBA HAZIR BİR VAZİYETTE GELDİ, BALOTELLI’NİN EKSİKLİĞİNİ HİSSETMEDİK”

Mario Balotelli’nin eksikliğini hissetmediklerini kaydeden Montella, “Dzyuba az gün önce geldi, hazır tek vaziyette geldi. Mario’nun yokluğunu hissetmedik. Nasıl hissedelim ki? Bir sürü oyuncumuz var” niteleyerek konuştu.

“KORA KOR OYNADIK, KENDİMİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE GERİ ÇEKMEDİK”

İtalyan teknik eş son olarak hissî anlamda kendilerini kontrol etmenin sayı önemli olduğunun altını çizerek, “Bu konuda bile geliştirmemiz gereken yönler var. Bazı anlarda bunları yaşarken güçlük çektik. Takımımı tebrik ediyorum zira kora kor oynadık, kendimizi hiçbir şekilde geri çekmedik” diye sözlerini noktaladı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.