Jorge Jesus: Hakemler her düşene faul çalmamalı

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Jorge Jesus: Hakemler her düşene faul çalmamalıSpor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın akabinde gazete toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, zor tek maç olduğunu ifade ederek, “Maçtan öncede ön gördüğüm gibi oldu. Özellikle ilk yarıda rakibin yaptığı faullerle oyunun temposu bozuldu. Maç henüz zor hale geldi ofansif anlamda. Bu rakibin taktiksel mücadelesiydi. 20 küsür faul yaptılar ama iyi pozisyon saha ve savunma yapan tek takım. Batshuayi’nin atılmasıyla 1 kişi eksik olmak kolay olmadı. Takımım yine galibiyete yakın olan taraftı. 1-0 öne geçmemize rağmen tığ 2-0’ı kovaladık, maçın buraya gelme ihtimali henüz yüksekti. Bir kişi eksik olmanın zorluğu fark ediliyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bir galibiyet henüz aldık. Şimdi dinleneceğiz ve tek sonraki maça odaklanacağız. Avrupa bile yarışan rakiplerimizden henüz fazla maç oynuyoruz. Ezeli rakiplerimizden 12 maç henüz fazla oynadık. Son maçtan sonra lige verilecek sıra bizim için iyi olacak” dedi.

Didier Drogba müslüman mı oldu?

“1 kişi eksik oynamamıza rağmen işler bizim için kolaylaştı”

Maçın oynanma süresiyle ilgili soruya yanıt veren Jesus, “İlk yarı 45+5 an oynandı, topun oyunda olduğu süre 21 dakikaydı. Maç gerek faullerle, gerek kale atışlarıyla sayı fazla duran. Fenerbahçe’nin yerde şekil ofansif temposu kırılmış oldu, maç gerildi. Rakibimizin hocası tecrübeli. Fenerbahçe’nin temposunu nasıl kıracağını iyi biliyordu. Son 6 maçta onlara karşı kazanamamıştık. Onların belirlemiş olduğu strateji buydu. İşler ikinci yarı henüz zorlaşacak demek 1 kişi eksik oynamamıza rağmen kolaylaştı. Çok fazla faul olmasını durduracak gücümüz yok. Hakemler, teknik ve disiplini yönetebilmeyi bilmeli. Her düşene faul çalmamalı hem Fenerbahçe hem Sivasspor için” şeklinde konuştu.

“Lige verilen sıra takımımıza iyi gelecek”

Lige verilecek olan araya değinen Jorge Jesus, “Dünya Kupası sebebiyle lige verilecek sıra bize iyi gelecek. Bu sürede sakat oyuncularımız iyileşme fırsatı bulacak ve 3 günde tek maç yaptığımız için sakatlık limitinde olan oyuncuların dinlenmesi için iyi olacak. Bu istirahat herkes için olmayacak tabi, milli takımlarına giden oyuncularda olacak. Bu sıra bizim takımımıza iyi gelecek. Alışkın olduğumuz tek hâl olumsuzlama ligin yerde döneminde sıra vermek. Yeniden hazırlık festival olacak. Buna uyarlanmış olmamız gerekiyor. Galatasaray – Beşiktaş maçında iki ezeli rakibi izledim. İki iyi takımın mücadelesiydi. Orada bile güzel hava vardı. Futbolcular birbirine saygı duyuyordu, yerde benim için en önemlisi” ifadelerini kullandı.

“Lig bizim en yetişkin hedefimiz”

Her teknik direktörün kendine ilgili metodu olduğunu söyleyen Jesus, “Her teknik yönetmen farklıdır. Bende her zaman çalıştığım her takımda tıpkısı şekilde çalışmaya çalışıyorum. Kendimce en iyi mantık çerçevesinde çalışıyorum. Oyuncularınız sizin fikirlerinize inanırsa işler henüz kolay olur. Çok güzel tek grubumuz var. Kendi kapasitelerine inanıyorlar. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Avrupa Ligi’nde son 16’dayız. Fenerbahçe şu anda Avrupa Ligi’nde en iyi 16 takım arasında. Bu bile uluslar arası prestijin kazanılmasında önemli. Lig bizim en yetişkin hedefimiz. Bunu korumak istiyoruz” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.