fator
New member
Ispanağı sakın böyle yemeyin – Sağlık Haberleri
Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olan ıspanak piştikten sonra tek henüz ısıtıp tüketmek yerine, tek seferde bitirilmeli. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ıspanağın piştiği gün yenmediği takdirde buzdolabında bekletilen ıspanak yemeğinin içinde nitrit ve nitrat bileşenlerinin artacağını belirtiyor.
Elmacıoğlu, “Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani göz dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar” debba. +4 derecenin üzerinde saklandığında yemeklerde mikroorganizmalar gelişir Pişmiş yemeklerin +4 derecede saklanması gerektiğini tamlayan Prof. Dr. Elmacıoğlu, “Bir yemeği iki öğünlük yaptıysanız, mutlaka yiyeceğiniz kadarını ayırın” debba. Saklamanız gereken yemeği sırça kapta buzdolabında +4 derecede saklayın. +4 basamak eksiksiz pişmiş yiyecekler için en ideal ısıdır. Üstüne çıktığınızda ısı faiz, yemeklerde mikroorganizma gelişir. Mikroorganizma yemekte üreyince o yemek bozulur. Bozulan yemek kimi mide ahşa şikayetlerine sebep olur.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini açısından zengin olan ıspanak piştikten sonra tek henüz ısıtıp tüketmek yerine, tek seferde bitirilmeli. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, ıspanağın piştiği gün yenmediği takdirde buzdolabında bekletilen ıspanak yemeğinin içinde nitrit ve nitrat bileşenlerinin artacağını belirtiyor.
Elmacıoğlu, “Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani göz dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar” debba. +4 derecenin üzerinde saklandığında yemeklerde mikroorganizmalar gelişir Pişmiş yemeklerin +4 derecede saklanması gerektiğini tamlayan Prof. Dr. Elmacıoğlu, “Bir yemeği iki öğünlük yaptıysanız, mutlaka yiyeceğiniz kadarını ayırın” debba. Saklamanız gereken yemeği sırça kapta buzdolabında +4 derecede saklayın. +4 basamak eksiksiz pişmiş yiyecekler için en ideal ısıdır. Üstüne çıktığınızda ısı faiz, yemeklerde mikroorganizma gelişir. Mikroorganizma yemekte üreyince o yemek bozulur. Bozulan yemek kimi mide ahşa şikayetlerine sebep olur.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.