Ironman Dünya Şampiyonası: Denizanası saldırısı, gözyaşları ve zafer: Uzun Hawaii üçlüsü

fator

New member
Bu bir tatmin zaferi ve annesi için bir zafer. Onun için mükemmel bir yarışın ardından gözyaşları akar ama her şey suda yaşanan acı dolu bir karşılaşmayla başlar.

Rekor süreye sahip bir güç gösterisinin ardından Patrick Lange duyguya kapıldı. 38 yaşındaki Hessian, titrek bir ses ve gözlerinde yaşlarla, Ironman Dünya Şampiyonası'ndaki üçüncü ve muhtemelen en etkileyici zaferini, kişisel triatlon özlemi adasında, dört yıl önce ölen annesine adadı. Lange derinden etkilenerek, “Son dört yıldır herkes benden şüphe ediyordu ve şimdi bunu takıma ve aileme geri verebilmek benim için her şey demek” dedi.

Lange, “Bakımevindeyken ve onu son kez gördüğümde, bana her şeyimi tekrar vermemi ve onun için tekrar kazanmamı söyledi. Artık onun için bunu başardığım için gerçekten gurur duyuyorum” diye vurguladı Lange.

Ironman dünya şampiyonu Laura Philipp de tebrik ediyor

Lange, profesyonel Dünya Kupası'nın en iyi sahalarından birinde muhteşem bir performans sergiledi. Kailua-Kona'nın bitişinde ZDF'de “Bugün mükemmel bir gün geçirdim” dedi ve partiyle dolu bir gecenin duyurusunu yaptı. “Gerçekten zirveye çıkacağız” dedi, dönüş yolculuğu için bir business class bileti almayı umarak ayaklarını dikleştirmeyi umuyordu.

3,86 kilometrelik yüzme, 180,2 kilometrelik bisiklet sürüşü ve 42,2 kilometrelik koşuyu içeren Büyük Ada'daki bu yarışa kadar sezonu mükemmel olmaktan çok uzaktı. Lange, diğer yerlerden daha iyi olduğu Hawaii'de, savunma şampiyonu Sam Laidlow'dan dünyanın en iyi zaman sahibi Magnus Ditlev'e, Olimpiyat şampiyonu ve eski şampiyon Kristian Blummenfelt'e kadar rekabeti ortadan kaldırdı. Rotayı 7:35:53 saatte, daha önce herkesten daha hızlı tamamladı.

Yaklaşık bir ay önce Nice'te ilk kez Ironman Dünya Şampiyonu olan Laura Philipp'i Instagram üzerinden “Merhaba” tebrik etti. Bir televizyon uzmanı olarak kendi ünlü kariyeri boyunca Hawaii'de üç kez başarılı olan Jan Frodeno, “Hawaii tam anlamıyla onun yeri, burada her zaman kendini aşabilir” dedi. ZDF'deki yarış sırasında 2014 dünya şampiyonu Sebastian Kienle, “Bu gerçekten çılgınca” yorumunu yaptı.

Ünlü Ali'i Drive'daki zaferinden çok önce Lange, karısının da tezahürat yaptığı uzak memleketine öpücükler gönderdi. Korona enfeksiyonu nedeniyle gelemedi; 2018'de, 2017'den sonraki ikinci Hawaii zaferi sırasında ona dizlerinin üzerinde evlenme teklif etti. Julia Lange Instagram'da “Kalbim dolu” diye yazdı; bitiş çizgisini geçtikten hemen sonra telefonda konuştular.

Sirke için uzun süren umutsuz arama

Bu kez kırmızı halıda seyircilerin coşkulu alkışları karşısında bitiş çizgisini yakalayıp sevincini haykırdı. Atladı, yumruklarını sıktı, göğsünü dövdü ve parmağını ağzına götürdü: şüphe duyanlar için bile bir tatmin işaretiydi bu. Oldukça nahoş ve acı verici bir şok anıyla başlayan yarıştan sonraki basın toplantısında Lange, “Nefret edenleri dinlemeyin, onları görmezden gelin” diye açıkladı: denizanasıyla karşılaşma.

Lange, “Bu iyi bir ısırıktı. Dürüst olmak gerekirse bununla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum. Alerjim olup olmadığını bilmiyordum. Sadece onu engellemeye çalıştım” dedi. “Her iki koluma, yüzüme, ayaklarıma çarptı” diye bildirdi ve fotoğrafçılara neden yanlarında sirke olup olmadığını sorduğunu da açıkladı. “Çaresizdim” diye açıkladı ve acıya rağmen yarıştan uzun süre sonra bu duruma gülebildi.

rekabet geride kaldı

Yedi buçuk saatlik sıkı çalışmanın getirdiği gerilimi önceden görmek neredeyse imkansızdı, bu da ona bitişte Dane Ditlev karşısında neredeyse sekiz dakikalık etkileyici bir üstünlük sağladı. Amerikalı Rudy von Berg (ABD), Lange'den yaklaşık on dakika daha fazla zaman ayırarak üçüncü oldu.

2017 ve 2018'deki başarıların ardından kazandığı üçlü şampiyonlukla Hawaii zaferlerinin ardından Frodeno ile aynı seviyeye geldi. Lange'nin ciddi sağlık sorunları nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığı 2015, 2016 ve 2019 yıllarında da kazandı. Genel olarak bu, Mekke triatlonunda Alman erkeklerin onbirinci zaferiydi.

Lange ayrıca 15 fantastik Alman triatlon ayını da taçlandırdı – geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda yarı mesafenin üzerindeki üçlü başarı, yaz aylarında Paris'te Alman karma bayrak yarışının Olimpiyat zaferi ve tebrik eden Philipp'in ilk Ironman dünya şampiyonluğu unvanıyla başladı. Hawaii zaferi için 125.000 dolar aldı ve Hawaii zaferinin ardından liderliğini üstlendiği Ironman Pro Serisinde başka bir beklenmedik başarıyı umut edebilir.

Lange Pasifik'ten dördüncü sırada çıktı

Lange üçüncü şampiyonluğu için yine öncelikle koşu gücüne güvenebildi; Maratonu kilometre başına ortalama 3.42 dakika ile koştu. Ancak bu kez her şey umduğundan daha iyi gitti. Ayrıca 25 yaşındaki Fransız Nice dünya şampiyonu Laidlow veya 26 yaşındaki Dane Ditlev gibi çok daha genç sporcularla yapılan düellolarda. Yakın zamanda antrenörünü değiştiren Lange, yüzmede zaten ön sıralarda yer aldı ve Pasifik'ten dördüncü sırada çıktı.

Lav alanlarında gösterdiği çabanın bedelini acı bir şekilde ödemek zorunda kalan Laidlow'un arkasındaki büyük bir takip grubunda bisiklet üzerinde kalmayı başardı. İlk triatloncu olarak Hawaii'deki 180 kilometreyi kat etmek için dört saatten az bir süreye ihtiyacı vardı ama bunun ona hiçbir faydası olmadı. Bir yıl önce Fransa'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Lange'nin 13 dakika önündeyken finişe dört dakika farkla ulaşmıştı.

Tahttan indirilen şampiyonun acısı ve yeni dünya şampiyonunun tokadı

Bu sefer Laidlow tamamen çöktü. Lange, altı saatlik yarışın ardından ilk kez liderliği ele geçirdi. Sırtına bir tokat atarak ve cesaret verici sözlerle Laidlow'u geçti.

Lange kendini suyla serinletmeye devam etti ve bitişten çok önce bu yarışta hem kendisi hem de annesi için neler başardığını fark etti. Beşinci kilometrede bir körfezin yanından geçtim, “bu kulağa aptalca gelebilir; annem oradaydı. Bütün vücudum tüylerim diken diken oldu. Sonra da gitmedi.”

dpa

#Konular