Hormonlu gıdaların sağlığa zararları nelerdir?

fator

New member
Hormonlu gıdaların sağlığa zararları nelerdir?KANSER GELİŞME RİSKİNİ ARTIRIYOR!

Gıdalarda kullanılan hormonlar kanser gelişme riskini artırmaktadır. Bu hormonların başında süt verimini miktarını için ineklere enjekte edilen genetiği değişik sığır nema hormonu (rBGH) gelmektedir. rBGH sütte insülin benzer nema faktörünün (IGF-I) artmasına neden olmaktadır. IGF-I hem normal hücrelerin hem dahi kanserli hücrelerin büyümesine neden olmaktadır. Kanda IGF-I seviyesinin artması lenf, göğüs, rahim ve yumurtalık, prostat, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerini ortaya çıkarabilmektedir.

HORMON BOZUKLUKLARINA NEDEN OLUYOR!

Hormonlu gıdalar vücuttaki hormon dengesini nakzen vücutta şişme ve yağlanma, erken ergenliğin tetiklenmesi, kadınlarda tane düzensizlikleri, erkeklerde sperm sayısında eksilme ve iktidarsızlık, erkek pedodonti meme büyümesi gibi problemlere neden olabilmektedir.


ALERJİK REAKSİYONLARA NEDEN OLABİLİR!

Hormonlu gıdaların insanlarda neden olduğu başka sağlık problemleri dahi alerjik reaksiyonlardır. Gıda alerjileri muafiyet sistemi ilgilidir ve hormonlu gıdalar muafiyet sistemi bozukluklarına neden olabilir. Buna tâbi olarak bile gönül ve ağzın şişmesi ve kaşıntı, gözde kızarma ve şişme, nefes almada zorluk, abdominal ağrılar, diyare, kusma ve kaşınma gibi araz ortaya çıkabilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.