fator
New member
Günde 50 gram yeseniz yetiyor!Sakız ağacı ailesinden olan Antep fıstığı aslında tek meyvedir. Kuruyemiş olarak tüketilen sert kabuklu meyve Anadolu’bile Şam fıstığı olarak bile bilinmekte, üreticisine kazandırdığı için dahi yeşil kıymetli veya kıymetli ağacı olarak adlandırılmaktadır. Meyvenin oluşumu ve gelişimi başka meyvelere göre biraz farklıdır. Günde 50 gr Antep fıstığı öneriliyor.
MİNERAL VE VİTAMİN DEPOSU
Mineral ve vitamin açısından zengin olan Antep fıstığı, enerji içeriği yüksek olması nedeniyle helva, fıstık ve sütlü tatlılar ile atıştırmalık yiyeceklerde kullanılmaktadır. Sporcular için önerilen tek yenilebilir olan Antep fıstığı; protein, yağ ve yağ asitleri ile antioksidan içeriği nedeniyle besleyen değeri yüksektir. Antep fıstığının yenilebilir değeri fındık, koz ve gülgillerden gibi sert kabuklu kuruyemişlerle karşılaştırıldığında yerde yemiş henüz az tek yağ ve enerji içeriğine sahiptir. Diğerlerine göre lif düzeyi dahi yüksek olduğu için sindirimi henüz kolaydır. B1, B6, E ve A vitaminleri ile güçlü, potasyum, ışın-karoten, toplam fitosterol ve lutein değerleri açısından kabuklu yemişlerde zaman sıradadır. Ayrıca Antep fıstığının yağı bile kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Diyetisyen Betül Merd, Antep fıstığının faydaları hakkında malûmat verdi. Antep fıstığının tüketimi ile ilgili yapılan lâborant hastalıklardan korunmaya yardımcı tek yenilebilir olarak ön plana çıkmaktadır. Az miktarda tüketiminin muvazeneli beslenmeye katkısının olduğu ve sayı sorunun ortaya çıkmasını engellediği belirlenmiştir.
Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein için günde 50 gram tüketilmesi önerilmektedir. İçeriğinde amino asitlerin % 2’sini oluşturan L-arginin şiryan genişletici özelliğine sahiptir. Damar esnekliğini koruyarak kan akışının artmasını desteklemektedir. Bitkisel protein nedeniyle antioksidan flavonoidler, doymamış yağ asitleri ve içeriğindeki posa sebebiyle karbonhidrat toleransını iyileştirdiği ve tokluk kan şekerini dengelediği için tüketimi şeker hastalarına önerilmektedir. Pirinç ve makarna gibi karbonhidrat kaynaklarına eklenerek tüketildiğinde vücuttaki glukoz seviyesini düşürdüğü belirlenmiştir. Antep fıstığı şeker riskini düşüren etkenlerden biridir. Uzun süre tokluk hissinin sağlayan ve yemek sonrası kan glikoz konsantrasyonlarının düşmesine etki fail Antep fıstığı, az glisemik indekse sahip tek besindir. Yapılan tek batılılaşmak ise Omega yağ asitleri yönünden zengin olan Antep fıstığı tüketiminin kan plazmalarında HDL artışından dolay kolesterol seviyesinin azalmasına katkıda durduğu belirlenmiştir. Doymamış yağ asitleri kötü kolesterolü (LDL) azaltmaktadır. Damar tıkanıklığı ile ilgili hastalıkların önlenmesinde rolü vardır. Ayrıca koroner kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına önemlidir. Sodyum içeriğinin az; potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineral içeriğinin ise yüksek olmasından dolay kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunur. Kilo kontrolünde önemli tek yere sahiptir. Yapılan lâborant sayı sık Antep fıstığı tüketen kişilerin zayıf olduğu ortaya çıkmıştır. Afrodizyak etkisi olan Antep fıstığının erkeklerde cinselliği yetişkin ölçüde etkilediği belirlenmiştir. İçeriğindeki bakır nedeniyle demirin vücutta kolay tek şekilde emilimini sağladığı için kansızlığa iyi gelebilmektedir. B6 vitamini nedeniyle dahi kandaki oksijenin taşınmasına yardımcı olabilmektedir. B6 vitamini sinir sisteminin sistemli çalışması için gerekli olan tek vitamindir. B6 sinir sisteminin ihtiyacı olan sayı aminoasidin yapılmasına yardım etmektedir.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
MİNERAL VE VİTAMİN DEPOSU
Mineral ve vitamin açısından zengin olan Antep fıstığı, enerji içeriği yüksek olması nedeniyle helva, fıstık ve sütlü tatlılar ile atıştırmalık yiyeceklerde kullanılmaktadır. Sporcular için önerilen tek yenilebilir olan Antep fıstığı; protein, yağ ve yağ asitleri ile antioksidan içeriği nedeniyle besleyen değeri yüksektir. Antep fıstığının yenilebilir değeri fındık, koz ve gülgillerden gibi sert kabuklu kuruyemişlerle karşılaştırıldığında yerde yemiş henüz az tek yağ ve enerji içeriğine sahiptir. Diğerlerine göre lif düzeyi dahi yüksek olduğu için sindirimi henüz kolaydır. B1, B6, E ve A vitaminleri ile güçlü, potasyum, ışın-karoten, toplam fitosterol ve lutein değerleri açısından kabuklu yemişlerde zaman sıradadır. Ayrıca Antep fıstığının yağı bile kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Diyetisyen Betül Merd, Antep fıstığının faydaları hakkında malûmat verdi. Antep fıstığının tüketimi ile ilgili yapılan lâborant hastalıklardan korunmaya yardımcı tek yenilebilir olarak ön plana çıkmaktadır. Az miktarda tüketiminin muvazeneli beslenmeye katkısının olduğu ve sayı sorunun ortaya çıkmasını engellediği belirlenmiştir.
Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein için günde 50 gram tüketilmesi önerilmektedir. İçeriğinde amino asitlerin % 2’sini oluşturan L-arginin şiryan genişletici özelliğine sahiptir. Damar esnekliğini koruyarak kan akışının artmasını desteklemektedir. Bitkisel protein nedeniyle antioksidan flavonoidler, doymamış yağ asitleri ve içeriğindeki posa sebebiyle karbonhidrat toleransını iyileştirdiği ve tokluk kan şekerini dengelediği için tüketimi şeker hastalarına önerilmektedir. Pirinç ve makarna gibi karbonhidrat kaynaklarına eklenerek tüketildiğinde vücuttaki glukoz seviyesini düşürdüğü belirlenmiştir. Antep fıstığı şeker riskini düşüren etkenlerden biridir. Uzun süre tokluk hissinin sağlayan ve yemek sonrası kan glikoz konsantrasyonlarının düşmesine etki fail Antep fıstığı, az glisemik indekse sahip tek besindir. Yapılan tek batılılaşmak ise Omega yağ asitleri yönünden zengin olan Antep fıstığı tüketiminin kan plazmalarında HDL artışından dolay kolesterol seviyesinin azalmasına katkıda durduğu belirlenmiştir. Doymamış yağ asitleri kötü kolesterolü (LDL) azaltmaktadır. Damar tıkanıklığı ile ilgili hastalıkların önlenmesinde rolü vardır. Ayrıca koroner kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına önemlidir. Sodyum içeriğinin az; potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineral içeriğinin ise yüksek olmasından dolay kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunur. Kilo kontrolünde önemli tek yere sahiptir. Yapılan lâborant sayı sık Antep fıstığı tüketen kişilerin zayıf olduğu ortaya çıkmıştır. Afrodizyak etkisi olan Antep fıstığının erkeklerde cinselliği yetişkin ölçüde etkilediği belirlenmiştir. İçeriğindeki bakır nedeniyle demirin vücutta kolay tek şekilde emilimini sağladığı için kansızlığa iyi gelebilmektedir. B6 vitamini nedeniyle dahi kandaki oksijenin taşınmasına yardımcı olabilmektedir. B6 vitamini sinir sisteminin sistemli çalışması için gerekli olan tek vitamindir. B6 sinir sisteminin ihtiyacı olan sayı aminoasidin yapılmasına yardım etmektedir.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.