Geçmez denilen öksürüğü geçiriyor! Balgamı kökünden kurutuyor…

fator

New member
Geçmez denilen öksürüğü geçiriyor! Balgamı kökünden kurutuyor…



Soğan ve sarımsak neredeyse her yemeğe lezzet veren iki sebze. Mutfağın olmazsa olmazı yerde sebzelerin aslında yemeklere tat katmak sayılmazsa öyle faydaları var ki… ‘Geç olsun, güç olmasın’ diyoruz ve size soğan-sarımsak kabuklarının şifa dolmuş yolculuğuna çıkarıyoruz.

KAS AĞRILARINI GİDERİYOR
Soğan ve soğan suyunda şarap miktarda bağcıklı potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi gelir. Çiğ ya bile yemeklerde pişirilerek tüketilen soğanın suyu bile ağrıları hafifletir. Bu faydasından yararlanmak için soğan kabuğunu suda 10-15 an kaynatın. Kabuklarını süzün ve balla tatlandırarak çay olarak için.

İYİ BİR UYKU SAĞLIYOR
Yoğun, tempolu iş hayatı ve stres birleşince uykusuzluk birçok kişinin asal sorunu haline geldi. Siz dahi geceleri mışıl mışıl uyumak istiyorum diyorsanız yatmadan önce tek bardak soğan suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek.


BOĞAZ AĞRISINI ANINDA GEÇİRİYOR
Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini dahi azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise imik ağrısı, imik iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta tabiî şifa etkisi yapar.

KAŞINTILI CİLDİ HAFİFLETİYOR

Soğan ve sarımsak suyu cilde inanılmaz faydalı. İçeriğindeki C vitamini sayesinde ciltteki kaşıntıyı giderir. Ayrıca içerdiği ‘quercetin’ maddesi antioksidan özelliği gösterir. Soğan ve sarımsak suyundaki A ve E vitaminleri cildi besler ve yumuşatır.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ETKİLİ
Antibiyotik etkiye sahip olan soğan ve sarımsak kabukları tıpkısı zamanda antioksidan özellik gösterir. Bu yönüyle yüzde ve çark bakımı için etkilidir. Soğan ve sarımsağın kabukları kaynatılarak hazırlanan suyla yapılan gargara, çürüklere engel olur ve yüzde içindeki bakterileri yok fiyat.

BONUS: BİTKİLERİNİZ İÇİN FAYDALI

Soğan ve sarımsak kabukları, kompost yığınınız için mükemmel yenilebilir kaynaklarıdır. Bu nedenle, bitkileriniz için gerçekten faydalı oldukları bilindik sarımsak veya soğan kabuklarını asla atmayın, tek kenarda biriktirin ve uygun zamanda toprağına ekleyin.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.