Flick’in işten çıkarılması “çok gecikmiş”: Basın sonu böyle değerlendiriyor

fator

New member
DFB takımı
“Tek doğru karar” ve “çok gecikmiş”: Basın, Flick’in görevden alınmasını böyle değerlendirdi





Hansi Flick, milli futbol koçu olarak sadece iki yıl çalıştıktan sonra kovuldu

© Stuart Franklin/Getty Images


DFB bir çizgi çekti; Hansi Flick artık milli teknik direktör değil. Basın onun görevden alınmasına bu şekilde yorum yaptı.





Japonya’ya karşı alınan 4-1’lik yenilgi çok fazla gibi görünüyor. Pazar günü DFB, Hansi Flick’i ve onunla birlikte yardımcı antrenörler Marcus Sorg ve Danny Röhl’ü görevden aldı.


Flick, Ağustos 2021’de milli teknik direktörlük görevini Jogi Löw’den devraldı. Almanya’nın Katar’daki Dünya Kupası ön eleme turunun ardından kendisine yönelik eleştiriler artmıştı.


İşten çıkarma “çok geç”




“Svabya Gazetesi” Ravensburg’da: “FC Bayern’in altılı galibiyeti olan Hansi Flick, Alman futbolunun kurtarıcısı olarak kutlanıp DFB tarafından tüm gücüyle Münih’ten gönderildiğinden yalnızca iki yıl önceydi. 25 ay sonra bölüm bitti. Tekrar ediyorum. Bu, Federasyon’un Başkan BeHaberler Neuendorf’un etrafındaki liderliği tarafından verilen tek doğru karar – ama artık çok geç! Artık yeni teknik direktörün, evindeki önemli Avrupa Şampiyonası’na sadece dokuz ayı kaldı. Tereddüt, derneğin resmine uyuyor, ciddi bir kriz içinde.”


“Badiş gazetesi”: “Milli futbol takımına bir şey vermelisiniz: Almanların titizlik erdemini desteklemektedir. Taraftarların sporunu o kadar bozmuştur ki, sadece beş milyon Japonya’ya karşı oynanan 4-1’lik yenilgiyi TV’de izlemek istemiştir. Acınası bir oran . […] Bunun tek sorumlusu Koç Hansi Flick değil. Yüksek maaş alan futbolcular, uzun süredir Alman formasını giyer giymez ellerinden geleni yapma isteğinden yoksundu. Ancak Flick, tamamı ters giden, hiç bitmeyen bir dizi taktiksel deneyin sorumlusudur. Alman Futbol Federasyonu’nun onu serbest bırakması çok gecikmiş bir gelişme.”



“Hannoversche Allgemeine Zeitung”: “Uzun bir süre boyunca, dünya çapındaki oyunculardan oluşan bir topluluğu, yeteneklerini ve tartışmasız niteliklerini sürekli olarak iyi performanslar, başarılar ve şampiyonluklarla takip edebilecek bir birlik haline getirmeyi başaramayan, retorik olarak bunalmış bir koç, sonunda dur git.”


“Weser Kuryesi”: “Birkaç hafta önce Flick, kendisi hakkındaki haberlerin ‘çirkin’ olduğunu belirtmişti. Şimdi ise Amazon belgeseli tüm eleştirilerin sadece haklı değil, aynı zamanda çok hafif olduğunu da ortaya çıkardı. Flick, çekirdek ekibini Japonya’ya karşı Avrupa Şampiyonası’na hazırlamak istiyordu. Yani bu utanca yol açan tek şey onun ciddiyetiydi: diziliş, taktikler, oyuncu değişiklikleri. Bu kabusun sona ermesi iyi oldu.”


“Heilbronn’un sesi”: “Hansi Flick fena halde başarısız oldu. Japonya’ya karşı alınan 4-1’lik yenilgi bir aydınlanmaydı. Milli futbol takımı, parçalarından istikrarlı bir savunmanın asla gelişemeyeceği bir moloz takımına dönüştü. Böyle bir turnuva başarısı olamaz. Futbol Almanya dünyanın en iyilerinden sadece kilometrelerce uzakta değil, aynı zamanda ikinci sırada da yer alıyor. Artık bir kurtarıcıya ihtiyacı var.”


“Nürnberg Sesi”: “Almanya’nın birçok elit futbolcusunu üst düzey uluslararası ligde kalifiye olmayan hale getiren açıkların yanı sıra psikolojik felç de var. Almanya’nın bir futbol ülkesi olarak temsili temel bir güvensizlikle sekteye uğruyor, kafa karışıklığı var, birlik yok. Yeni adamın kafasındaki tıkanıklığı çözmesi gerekiyor “Sahada ve hiyerarşide net yapılar belirleyin. Geleceğin teknik direktörünün yapacak çok işi var. Ama hiç kimse sihir yapamaz.”


Hansi filmi



“Son Baden Haberleri”: “Flick’in Pazar günü emekli olması çok gecikmişti, dokuz ay geç geldi. Flick’in kusur listesi uzundu. Sayısız savunma dizilişi yaptı, sonuç: Antonio Rüdiger gibi devler bile DFB forması içinde yalpaladı. Flick, oyuncuları içeri ve dışarı davet etti. yine hangi kritere göre olduğunu anlamak çoğu zaman zordu. Dünya Kupası öncesindeki mini hazırlık süresi bile Flick tarafından çekirdek takımın oynamasına izin vermek yerine şunu şunu denemek için kullanıldı. Sonuç olarak Cumartesi günü Japonya’ya karşı son derece yetenekli profesyonellerden oluşan bir takım, hiçbir şeyden habersiz ve fikirsiz bir şekilde sahaya çıktı.”


“Ren Gazetesi” Koblenz’de: “Flick yönetimindeki DFB seçimi yapıdan ve hiyerarşiden yoksundu. Yıkıcı Dünya Kupası günlerini anlatan bir TV belgeseli, Katar’daki herkesin istediğini yaptığını ortaya koyuyor. Her şeyin ortasında tamamen çaresiz bir Hansi Flick vardı. Milli antrenör Maç nihayet Fransa’ya karşı kazanılmadan önce. Kylian Mbappé ve Antoine Griezmann gibi olağanüstü yetenekler ikinci sırada oynuyor. Bu isimler sizi Alman milli futbol takımı hakkında korkutup endişelendirebilir. Japonya’ya karşı oynuyoruz. Alman teknik direktörünün adı ne olursa olsun.”


“Augsburger Allgemeine”: “Ayrılma mantıklı. 58 yaşındaki oyuncu, görev süresi boyunca takıma bir yapı, işleyen bir hiyerarşi kazandırmakta başarısız oldu ve aynı sorunlardan dolayı defalarca başarısız oldu. Ekibi daha kafası karışık, hayal gücünden yoksun ve dengesiz görünüyordu. DFB, olup bitenlere çok uzun süre baktı ve Dünya Kupası’ndan utanç verici bir şekilde ayrıldıktan sonra buna takılıp kaldı. Şimdi, kendi ülkelerinde Avrupa Şampiyonası’nın başlamasına dokuz ay kala, yeni bir başlangıç yapılması gerekiyor. acele.”


Milli takım krizde

Bunlar Flick’in halefleri olabilir





“Güneybatı Basını” Ulm’da: “Milli takımın Liverpool FC ile sözleşme kapsamında ve kelimenin tam anlamıyla yeni bir başlangıca ihtiyacı var.”


“Özgür basın” Chemnitz’de: “Aradığımız şey yeni fikirler, belki de sadece biraz temiz hava. Tüm futbol ulusunun tercih ettiği aday olan Jürgen Klopp şu anda müsait değil. Bu iş için güvenilebilecek başkaları da yok. Yani oldukça hızlı bir şekilde Nagelsmann’la karşılaşıyorsunuz. Zengin kulüplerdeki son anlaşmalarından dolayı yüksek maaşlara alışkın, o kadar da zengin olmayan birliğin tekliflerinin onu ikna edip edemeyeceğini zaman gösterecek.”


mkb
DPA

#Konular