Fitness Trend Halat Atlama: Yeni Başlayanlar İçin İpuçları Satın Alma

fator

New member
Atlama
Antrenman neden içeride ve dış için koşudan daha verimlidir?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Atlama ipi büyüdü. Halat-kıkırdama, gençler için okul eğlencesinden bir fitness trendi haline geldi. Burada yeni başlayanlar için satın alma ve eğitim ipuçları bulacaksınız.

İçindekiler

Çocukluğuma ve o sırada okul bahçesinde büyük molayı geçirdiğimizi düşündüğümde, ilk kauçuk dalga, peynir kutusu ve atlama ipi oldum. Bu birkaç yıl önceydi ve en son elimde bir atlama ipi olduğunu hatırlayamıyorum. Şu anda zıplayan kadınları, erkekleri ve çocukları izliyorum. Oyun alanlarında, aynı zamanda Almanya'daki birçok şehirde bulunan açık hava fitness alanlarında. Atlama ipi son yıllarda bir fitness trendine dönüştü. Uzun zamandır dövüş sanatçıları ısınmaları ve kardiyo egzersizi olarak pratik spor ekipmanlarını kullanırlar.

Bir zaman kazanan ve aynı zamanda neden koşu için etkili ve sağlıklı bir alternatif olduğunu ve yeni başlayanların bir atlama ipi ile eğitim sırasında dikkat etmesi gerektiğini bulabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için ip atlamak: bu önemlidir

Atlama ipi her şeyden önce bir şeydir: karmaşık olmayan. Spor ekipmanının kendisi, birkaç sıradan eğlence ayakkabısı, biraz alan ve küçük bir koordinasyon. Yeni başlayanlar için fitness kurulumu hazır. Sadece halat atlamasına yeni gelenler, bir atlama ipi alırken neye dikkat etmeniz gerektiğini merak etmelidir. Temelde yanlış gidemezsin. Kural olarak, top rulmanları yoluyla atlama halatlarının kulpları ipe bağlanır. Bu, artık tüm kolla çalışmak zorunda olmadığınız avantajına sahiptir, ancak halatın titreşmesini sağlamak için sadece bileğinizle. İyi halatlar da küçük bir vida uzunluğunda ayarlanabilir, böylece tüm aile ip atlamayı deneyebilir. Atlama ipinin kendisi çelik kablolardan veya plastikle kaplı naylondan oluşur. Bazı modeller farklı kalınlıklarda mevcuttur. Yeni başlayanlar önce PVC'den iplere başvurmalıdır. Deri ve tel halatlar daha fazla gelişmiş halat kaptanının ellerine aittir. Uzunluğu ayarlanamaz olan halatlarla, sıkı ipin ortasında durursanız kollar koltuk altlarına ulaşmalıdır. Aksi takdirde kural geçerlidir: ip ne kadar kısa olursa, eğitim o kadar talep eder. İşte bir Cravallo'dan Giriş Modeli mevcut.

3 Plus 1: Satın alırken dikkat etmelisiniz

Halat atlarken aslında ne eğitiliyor?

Her şeyden önce: Atlama ipi tam bir vücut eğitimidir. Başlangıçta varsayılabileceği gibi kullanılabilecek sadece uyluk ve baldır kasları değildir. Gövde, daha kesin olarak gövde stabilitesi, göğüs ve kollar normal halat atlamasından yararlanır. Bununla birlikte, ip atlarken kas binası ikinci sırada. Aksine, temel dayanıklılığı artırmakla ilgilidir. Düzgün ve düzenli olarak antrenman yaparsanız, kilonuz için bir şeyler bile yapabilirsiniz. Çünkü atlamak sadece kardiyo eğitimine çeşitlilik getirmekle kalmaz. Halatla çalışırken, bazı kaloriler de yakılır. Özellikle koşu muffle ve iyi hava koşucuları için, ip atlama parkta eğitim eğitimi için ilginç bir alternatif olabilir. İçinde ve dışarıda çalışır, neredeyse hiç alana ve önemli ölçüde daha az zamana mal olur. Bunun için koordinatif yeteneklerin küçük bir kısmı gereklidir. Kısacası: ip atlarken sadece koşullu değil, aynı zamanda koordinatif beceriler de gereklidir. Burada bir tane var Yeni başlayanlar için bir çanta ve kılavuzla hız ipi.

Ayrıca ilgileniyor olabilir:

Springs ip atlama: Yeni başlayanlar için eğitim ipuçları

Kalıcı yöntem yerine, en yaygın eğitim varyantı koşarken, ip atlama potansiyeli aralıklı antrenmandadır. Önemli: Soğuk başlangıç yok! Yaralanmaları önlemek ve vücudu aşağıdaki yük için hazırlamak için 10 dakikalık bir ısınma planlamalısınız. Hafif kol çemberleri ile gevşek koşu dolaşım devam ediyor.

Yeni başlayanlar 60 saniyelik aralıklarla başlamalıdır. Özellikle ılımlı bir hızda bir dakikalık sıçrama, sonra bir dakika arası anlamına gelir. Fitness durumuna bağlı olarak, her şey beş ila on kez. Bunu haftada iki ila üç gün boyunca yapabilen herkes, 60 ila 90 saniyelik bir mola ile iki dakikalık bir uygulama süresine yükselir. Başlangıç olarak, ön ayak üzerinde basit atlama kalp atış hızını yeterince sürdürmelidir.

Alternatif Aralık Eğitimi (Haftada 2-3 kez)

• Her biri 30 saniyelik bir mola ile 4 x 60 saniye
  • Her sette iki dakika aradan sonra
  • Süreci dört kez tekrarlayın

İlk başta bunalmış hissediyor olsanız bile: abartmayın ve molaları tutmayın. Bir sonraki aralık için yeterli enerji sağlamak için vücudunuzun bu sefer ihtiyacı vardır.

Çözüm: Atlama ipi, okul bahçesinin etrafına şaka ve toleranstan biraz atlamaktan önemli ölçüde daha fazladır. Doğru bir şekilde yürütüldüğünde, fitness'i ideal olarak koordinasyonla birleştirir ve en verimli ve aynı zamanda en ucuz fitness egzersizlerinden biridir.

*Bu makale, çevrimiçi mağazalardaki ürünlere bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Bir kullanıcı üzerine tıklar ve bir şey satın alırsa, yayıncı üreticiden değil, satıcıdan bir komisyon alır. Tabii ki, bir ürün satın aldığınız ve ne zaman size bağlıdır.