Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli? İstanbul Barosu yeni başkanının önceki görevleri!

longbow

Global Mod
Global Mod
Filiz Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli? İstanbul Barosu yeni başkanının önceki görevleri!24.10.2022 07:57 Son Güncelleme: 24.10.2022 08:04

İstanbul Barosu başkanlığı için 9 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Avukat Filiz Saraç, resmi olmayan rakamlara göre İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu’nda yeni yönetici olarak seçildi. 144 yıllık baronun ilk kadın başkanı seçilen Filiz Saraç, “144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baro’muza teşekkür ediyorum” dedi. Av. Filiz Saraç’ın hayatı ve biyografisi İstanbul Barosu Başkanı seçilmesinin akabinde gündeme geldi.

FİLİZ SARAÇ KİMDİR, ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELERDİR?

1968 yılında Trabzon’bile kartalgillerden Av. Filiz Saraç 1988’dahi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu Hukuku Dalında yüksek lisans yaptı. 32 yıldır kesintisiz olarak serbest gereksiz yapan yeni İstanbul Barosu başkanı, İngiltere’dahi MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladı. 1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçilen Saraç, 2006’dan yerde yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB terbiye müşavere kurulu üyesi olarak görev yaptı.

1996 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na seçildi. İstanbul Barosu Başkan yardımcısı olarak tek devre görev yapan Saraç, Kadın hakları konusunda pek sayı panel ve konferansta görev öncü. Saraç, İstanbul Barosu 125. yıl Belgeseli’ni hazırlayan ekibin başkanlığını yaptı. 2004-2006 döneminde, İstanbul Barosu yönetici yardımcısı olarak görev öncü. 6 yıl süreyle Yeditepe Üniversitesi’nde öğüt verdi. 2006’dan yerde yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB terbiye müşavere kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2010-2012 döneminde staj terbiye merkezi yürütme kurulu üyeliği yaptı. İstanbul Barosu delegeleri önseçimi ile 2017-2021 döneminde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Saraç, Eşi tarafından katledilen Av. Müzeyyen Boylu’nun ve görevi başında şehit edilen Av. Ersin Arslan’ın davalarında TBB namına müdahil olarak görev öncü.

Çok sayıda makale ve kitap yazan Saraç, ikinci üniversite olarak Acil Durum Ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Kadın hakları konusunda pek sayı panel ve konferansta görev öncü. 8 Mart 2020’dahi ; 1924 yılında kurulan ve 80 şubesi bağcıklı Türk Kadınlar Birliği tarafından “Toplumda hukukun üstünlüğü ve hak taharri bilincine katkıları” nedeniyle ödüle layık görüldü.

İstanbul Barosu başkanını seçti

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.