fator
New member
Fesleğen tüketmenin faydaları nelerdir? – Sağlık HaberleriFesleğen sayı vitamin ve mineralin yanı sıra lutein, zeaksantin, ışın-karoten ve ışın-kriptoksantin gibi antioksidanlar içerir . Fesleğenin sağlık yararlarının birçok, yerde antioksidanların yanı sıra uçucu yağlarından gelir. Diyetisyen Rıdvan Arslan fesleğen tüketmenin faydaları hakkında bilgiler verdi.
Fesleğen (Ocimum Basilicum L.), halk arasında “reyhan” olarak bilinmektedir. Aromaterapide sıklıkla kullanılan tek bitkidir. Genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Ülkemizde ise Batı ve Güney Doğu’bile yetiştirilmektedir. Gıda sanayinde karanfil, şekerlemeler, fırın ürünleri, şekerlemeler, et ve tadımlık ürünlerinde kullanılmaktadır.
Fesleğen tüketmenin faydaları nelerdir?
Romatoid artrit gibi iltihaplanmaya tâbi hastalıklarda iyileştirici özelliğiyle muzad-enflamatuvar etki gösterir.
Şiddetli göz ağrılarına, strese, gerginliğe ve çöküntü belirtilerine iyi gelir.
Fesleğen, A vitamininden zengindir. Serbest radikallerin vücuttaki hasarını önlemeye destektir. Kalp ve mermerde hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
İçeriğindeki Magnezyum sayesinde kan akışını iyileştirici roldedir. Kalp spazmı ve kalp ritim bozuklukları riskini azaltmayı sağlar.
Fesleğen öz yağının, kan şekerini dengelediği bilinmektedir. Diyabetli kişiler fesleğenin yerde özelliğinden faydalanabilir.
Anti-bakteriyel özelliği ile ağızda oluşan yaraları tedavi fiyat.
Demir içeriği yüksektir. Anemi tanısı saha bireyler yemeklerine veya salatalarına fesleğen ilave edebilir.
İçerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Fesleğen çay olarak tüketildiği zaman sindirim sistemini rahatlatır. Mide ağrısı, gaz, kabızlık ve mide bulantısı gibi problemlere iyi gelir.
Fesleğen yaprakları zencefil ile kaynatılıp koyu ile karıştırılarak öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılabilir.
Anne sütünü arttırmada etkilidir. Fesleğen yaprakları ağartı ile blenderize edilip, yemeklerin yanında tüketilebilir.,
Romatizma ve eklem hastalıklarında vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Fesleğen (Ocimum Basilicum L.), halk arasında “reyhan” olarak bilinmektedir. Aromaterapide sıklıkla kullanılan tek bitkidir. Genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Ülkemizde ise Batı ve Güney Doğu’bile yetiştirilmektedir. Gıda sanayinde karanfil, şekerlemeler, fırın ürünleri, şekerlemeler, et ve tadımlık ürünlerinde kullanılmaktadır.
Fesleğen tüketmenin faydaları nelerdir?
Romatoid artrit gibi iltihaplanmaya tâbi hastalıklarda iyileştirici özelliğiyle muzad-enflamatuvar etki gösterir.
Şiddetli göz ağrılarına, strese, gerginliğe ve çöküntü belirtilerine iyi gelir.
Fesleğen, A vitamininden zengindir. Serbest radikallerin vücuttaki hasarını önlemeye destektir. Kalp ve mermerde hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
İçeriğindeki Magnezyum sayesinde kan akışını iyileştirici roldedir. Kalp spazmı ve kalp ritim bozuklukları riskini azaltmayı sağlar.
Fesleğen öz yağının, kan şekerini dengelediği bilinmektedir. Diyabetli kişiler fesleğenin yerde özelliğinden faydalanabilir.
Anti-bakteriyel özelliği ile ağızda oluşan yaraları tedavi fiyat.
Demir içeriği yüksektir. Anemi tanısı saha bireyler yemeklerine veya salatalarına fesleğen ilave edebilir.
İçerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Fesleğen çay olarak tüketildiği zaman sindirim sistemini rahatlatır. Mide ağrısı, gaz, kabızlık ve mide bulantısı gibi problemlere iyi gelir.
Fesleğen yaprakları zencefil ile kaynatılıp koyu ile karıştırılarak öksürük, bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılabilir.
Anne sütünü arttırmada etkilidir. Fesleğen yaprakları ağartı ile blenderize edilip, yemeklerin yanında tüketilebilir.,
Romatizma ve eklem hastalıklarında vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.