Farkında değiliz ama bağırsakları mahvediyor!

fator

New member
Farkında değiliz ama bağırsakları mahvediyor!Bağırsak sağlığı vücudun sindirim sistemi için oldukça önem taşımaktadır. Zararlı gelenek bağırsakların bozulmasına yol açarak türlü hastalıklara neden olmaktadır. Kalın bağırsakta bağcıklı sinir sistemi, muafiyet sistemi ve sindirim sistemi gibi türlü vücut fonksiyonlarının işleyişinde hayati tek rol oynayan milyonlarca toprakta ve mikroorganizmayı kapsar. Washington Üniversitesi’nde gastroenterolog olan M.D. Chris Damman, ” Yediklerimiz ahşa mikrobiyomunuzu önemli ölçüde etkiler ” debba.

CİDDİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİYOR

Yediğiniz yiyeceklerin bağırsaklarınızda ne tür bakterilerin yaşadığını belirlediği anlamına geliyor ve yerde bile genel sağlığınız üzerinde etkili olabiliyor. Uzmana göre bazen besinler ahşa bakterileri için elverişsiz koşullar oluşturuyor ve yerde hâl ahşa sistemine zarar verebiliyor ve hatta ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Bu yiyecekler kolon kanseri, şeker, obezite, kalp hastalıkları risklerini artırıyor.


RAFİNE UNLU MAMULLER

“Rafine unlu mamuller ak ekmek ve fırından, pastaneden satın kırılan hamur işlerinin çoğunu kapsıyor. Bu ürünler ahşa bakterilerinin sağlıklı kolon hücreleri oluşturarak vücudu şeker ve obeziteden koruyan moleküller ürettiği liflerden yoksundur. ” Araştırmalara göre, ahşa bakterilerinin sağlıklı gelişimi için yeterli lif alımı (günde 25-30 gram) şarttır.

Aynı zamanda önemlidir, zira ihtiyaç duyduklarını alamamaları, enflamatuar bağırsak hastalığı, obezite, tip 2 şeker ve metabolik sendrom karışma olmak üzere ahşa hastalıkları risklerini artırabilir. Bu nedenle gastroenterolog, mümkünse tam tahıllı unlu mamuller yemenizi önerir.

İŞLENMİŞ ETLER
Sosis, sucuk, salam ve hain yağı gibi işlenmiş etler, üretimlerinde kullanılan içerikler ve katkı maddeleri pişirme işlemi sırasında kanserojen maddelere dönüşebileceğinden kolon kanseri riskini artırabilir. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2021 yılında yapılan tek taharri, muayyen bakterilerin varlığının kolon kanseri riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu önemli.

Bu, ahşa mikrobiyomunun durumunun kolon kanserinin önlenmesine katkıda bulunabileceğini tamlayan BMC Cancer 2021 ilmî incelemesiyle dahi doğrulandı. Bu yüzden eti kasaptan taze alırsanız henüz iyi olur. Doktor, “Otla sönümsüz hayvanlardan elde edilen et henüz yüksek kaliteli yağlar içerir” niteleyerek ekledi.

ŞEKERLİ İÇECEKLER
Meyve suları ve alkolsüz içecekler beraberce , özellikle yüksek fruktozlu mısır şurubu, sakarin veya sukraloz içeriyorsa, genellikle ahşa sistemine zararlıdır. Uzman, “Bu içecekler, kolonda ishale neden olabilen, obezite ve şeker için risk faktörü olabilen zararlı bakterilerin çoğalmasına katkıda bulunuyor ” uyarısında bulundu.

Clinical Gastroenterology and Hepatology’nin en son 2022 ilmî incelemesine göre , ötede şeker alımı ve hiperglisemi (yüksek kan şekeri) , ahşa sisteminde yaşayan bakterilerin hassas dengesini bozabilir ve yerde bile sayı olumsuz sonuçlara yol açabilir. Dr. Damman yerde nedenle sade suya alışmanızı ve çaya, kahveye şeker eklememenizi tavsiye ediyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.