Erden Timur’dan Icardi ve Kaan Ayhan açıklaması

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Erden Timur’dan Icardi ve Kaan Ayhan açıklaması06.09.2022 00:31 Son Güncelleme: 06.09.2022 00:33

Aldıkları galibiyetten ötürü oyuncuları tebrik fail Erden Timur, “Süper tek mücadele vardı. Gaziantep FK bu önceki maçlarda sergilediği futbolla yerde sezonun önemli takımlarından birisi. Gayet güzel tek oyun ortaya koyuyorlar. Onları bile ayrıca tebrik ediyorum hem takımı hem yönetimi. 10 kişi kalmadan önce iyi tek mücadele vardı. Bundan sonra henüz bile iyi olacak. Set oyununu en iyi oynadığımız maçtı, 10 kişi kalana kadar. 10 kişi kaldıktan sonra bile muazzam tek mücadele ortaya kondu. Oyuncularımızı teker teker tebrik ediyorum. Zor tek mücadeleyle yerde maçı kazandık. Ana konumuza gelecek olursak, zaman neler yaptığımızı isterdim. Biz seneye önceden, dedik ki Türk futbolunun, bunu transfer döneminde yaşıyoruz. En iyi oyuncular 5 yetişkin lige gitmek istiyor. Bunun güçlüklerini herkes yaşıyor. Artık 6 yetişkin lig olacak. Uzun tek maraton, ihtimal 5, ihtimal 8, ihtimal 10 sene sonra. Her şey inanarak başlıyor. Şu zihin uzak görülebilir. Ama inana inana neler yapıldığını Türk toplumu biliyor. Bunu romantik tek söylem olarak nitelendirmeyin. Samimi olarak söylüyorum. Galatasaray o kadar zorluğa rağmen hem UEFA’yı hem Süper Kupa’yı algan. Örnek tek takım. Başka takımların şampiyon olması, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi şampiyon olabilmesi için 6’ncı lig olmak lazım niteleyerek başladık. Bunun için dahi hakem hatalarında tığ konuşmayalım, gerekli incelemeleri yaptırıp, özgür görüşlere inceletip, pozisyonları muhatabımıza aktaralım dedik. Fakat her maçta hakemleri dahi yenmek zorunda kalmak, içildikten sıradanlaştı bizim için. Bu maçta bile hangi takım olursa olsun, hiç kimsenin sarı kart demeyeceği yaklaşık 5, 6 gün önce federasyonun Salı günkü toplantısında denilen şey, ikinci sarı kartın tam tek sarı kart olması lazım. Hakemin yakın olmasına rağmen yerde karar… En rengi 8, 9 tane henüz konu vardı. Üst üste gelmesi, bu az gün önce rakip takımlardan tek tanesinin sayı net tek hareket olması rağmen görülmeyen tek olay var. 10’bile akraba etmeyen tek pozisyonda kırmızı kart gösterilmesi. Her zaman iyi niyetli olmanın karşılığının yerde olmaması lazım. Ses anlamak, bağırıp seslenmek kolay. Onların sonucunda olanları görüp, gerçek davranmaya sürme edince olanların sonucunu görünce yerde işe stop diyeceğiz. Bunu buradan net tek şekilde ifade ediyorum. Her zaman iyilik kazanacak. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin sonuçlarına katlanması gerekiyor. Sadece bizler olumsuzlama, tüm futbol ailesinin takipçisi olması gerekiyor. Sadece bize yapılırken olumsuzlama, başkalarına yapılırken dahi takipçisi olunacak. Muhataplarımızla, federasyon yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bugün dahi net tek şekilde yaptık. Şunu tekrar edeyim, tığ dışarda her zaman Galatasaray üslubuna yakışan, Galatasaray değerlerine yakışan şekilde olacağız. 10 kişi kaldıktan sonra maçı farklı bile kazanabilirdik, farklı bile kaybedebilirdik. Hiçbirisi önemli olumsuzlama. Ondan sonraki pozisyonlara bakılmasının önemi yok. Hata varsa niyet sorgulanmaz, kasıt varsa niyet sorgulanır. Niyetlerin sorgulanmasını bekliyoruz. Bu kasıtlar sadece bize olumsuzlama, yeni seçilmiş federasyonun yönetimine dahi yapılmak isteniyor. Bunun bile altını resmetmek istiyorum. Yürütülen yerde gerçek sistem, kendimizin uyguladığı aslında sayı gerçek. Yoksa Türk futbolunun gelişmesi için eksiksiz paydaşlara dayanak olmak gerekiyor. Bundan sonra bile böyle şeyler olduğu müddetçe kaynak gereken şeyleri söyleyeceğiz. Kimsenin ne bize ne başka takımlara zarar vermesini kabul etmiyoruz. Devre arasında ilettik, bu sonra randevu alıp yine teker teker ileteceğiz. Aslan gibi mücadele ettik. Sadece 10 kişi kalmak olumsuzlama. Penaltılar var. Kastedenlerin hepsinin niyetinin sorgulanması gerekiyor. Bu tek şekilde son bulacak. Son bulana kadar her platformda mücadelemize sürme edeceğiz” ifadelerini kullandı

“AMACIMIZ BU DÜZENİN BÖYLE SÜRMEMESİ İÇİN DESTEK OLMAK”

Türkiye’dahi futbolun gelişmesi için tüm paydaşların dayanak olması gerektiğine uyanıklık cazip Timur, “Herkesin alıştığı hak savunma yöntemleri var. Ne kadar etkili tartışılır. Kızıp, bağırdığınız zaman taraftar tarafından sahipleniliyorsunuz ama neticede ne kadar etkilidir, tartışılacağına inanıyorum. Bizim her masada olacağızdan kastımız en ufak uzatma karışma, kalecinin topu elinde tutması karışma her zerreyi tespit ediyoruz. Şu zihin anlatmakla gideceğiz. Eğer yerde böyle sürme edersek yayınlayarak, kamuoyunun her şeyi bilmeye hakkı var. Ama amacımız yerde düzenin böyle sürmemesi için dayanak olmak. Tüm paydaşların dayanak olması gerekir. Biz bugüne kadar sabrettik, sabrımızın sonucunda farklı şeyler gördüğümüz için evet konuşacağız. Her masada olma deyiminin hakkını yerine getiriyoruz. Avrupa’bile takımlarımızı görüyoruz. Yıllardır Türk futbolunun geldiği yeri görüyoruz. Galatasaray yerde ülkeye sayı branşı getirmiş, kıymetli tek topluluk. Galatasaray’ın sorumluluğu, vizyonu yabancı takımları yenmek. Futbolu o aşamaya taşımak için, sadece kendi taraftarımıza hoş görüşmenin yapacak düzeyde değiliz. Galatasaray hep henüz yetişkin düşünmüştür” şeklinde konuştu.

“TRANSFERLER ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNÜ TÜRKİYE’YE GELECEK”

Transferlerin Çarşamba ve Perşembe günü Türkiye’ye geleceğini tamlayan Erden Timur, “Transferle ilgili tek şey diyemeyeceğim. Birkaç gün içinde hepsi gelmiş olacak. 1 ağrı önce kampta sizlerle konuştuktan sonra herhangi tek makale yapmadım. Ağustos’un son 3, 4 ve Eylül’ün ilk haftasında yerde iş bitecek demiştim. Rakiplerimizden yaklaşık 3 ağrı transfere geç başladık. Transfer başladığı gün, transfer başlamıyor. Önce başlıyor. Finansal olarak tek gerçeklik var. Biz yöneticiler olarak, yönetici olarak ne kadar para koyarsanız koyun FFP niteleyerek tek şey var. Yöneticilerin koyduğu paralar, FFP kapsamında gelir olarak kabul edilmiyor. Sadece geçen seneden yerde yana UEFA gelirimiz, Galatasaray token gelirimiz ve kurda yaşanan düşüşten dolay hem yayın hem dahi sponsorluklardaki kur düşüşü sonrasında 52 milyon Euro gibi tek gelir azlığı var. Bu yüzden sayı iyi futbolcular örtmek zorundayız. Biz 5 yetişkin ligden teklif saha, orta ve üst takımlardan teklif saha, yanılmayacağımız nitelikte oyuncular almamız lazım. Çünkü, geçen sene zor tek sezon geçirdik. Takımın yetişkin kısmın revize etmemiz gerekiyor. Bunu FFP çerçevesinde yapmamız gerekiyor. Eylül’ün ilk haftasını bekledik. Hem dahi o liglerde oynamak isteyen oyuncuların, teklif alamaması ya bile bekledikleri maaş düzeyini bulamayacaklar. Yarından itibaren transferler, Çarşamba ve Perşembe günü ülkemize gelmiş olacak” niteleyerek konuştu.

Okan Buruk’tan galibiyet ve transfer sözleri

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’in 5’inci haftasında Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup ettiği müsabakanın akabinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, plânlı gazete toplantısında açıklamalarda bulundular.

Bu haftaki TFF, Galatasaray Adası, acemi maçta yaşanan saha olayları nedeniyle istemedikleri tek hafta olduğunu dile getiren Buruk, üzüntülerini dile getirerek sözlerine başladı.

Çok farklı hikayelerin olduğu tek maç olduğunu kaydeden Buruk, “Pazartesi gecesi tek maç. Galatasaray sonuna kadar izleyenlere iyi şeyler seyrettirmeye çalıştı. Rakibi sayı suçlamıyorum, vakit geçirmeyle ilişkili. Burada maçı yöneten tek hakem var. Çok yanlış karar verdi, maçı kaybetti, yerde başka ama rakibin maçın içinden süre almasına müsaade etti. Burada saçta takımları suçlamıyorum, burada maçı yöneten birisi var. Bir kere beraberce uyarmadı. Onun yanında tabii ki verilen yanlış kararlar vardı. Yanlış tek kırmızı kart. Oyun içinde sayı şeyi aleyhimize verdi hakemler. Özellikle ikinci yarıda 11’açınık 10 olan oyunu kıymetlendirmek benim için önemli. Domine fail, topa sahip olan tek takım vardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Seyircimiz dahi bizimle beraberce mücadele verdi. Onlara bile teşekkür etmek istiyorum. Bugün Galatasaray takımının birlikteliğini sahada gösterdik. 10 kişi maç kazanmak bizim için önemliydi” dedi.

“BOEY BUGÜN SAHANIN EN İYİLERİNDEN BİRİYDİ”

Sacha Boey ile sezon başında yaşanan olaylar ve oyuncunun şu anki performansı üzerine konuşan Buruk, “Sacha olayı şöyle, tığ 27 Haziran’bile antrenmanlara önceden Sacha o grubun içerisindeydi. 4 Temmuz’bile geldi. 1 haftalık tek gecikmesi oldu. Onun yanında eski menajerlerinin kulüpten infirak isteği vardı. Herkes gelmişken onun 1 hafta geç gelmesinden dolay bizim kamp kadromuzda yer almadı. Daha sonraki bölümde tekrar konuştuk. Rezerv takımımızla idman yaptı. Eski rezerv takımı diyelim, orası bile kalktı içildikten. Yine bizim kontrolümüzdeydi, 1 aylık tek idman süreci geçirdi. Kendi menajerinden tek istek oldu, sizden özür dileyip tekrar oynamak istiyor niteleyerek. Onun üzerine Sacha’yı çağırdık, tarafımdan özür diledi. Biz dahi takıma karışma ettik. Çok bile iyi tek performans sergiliyor. Takımla beraberce iyi tek performansı var. Bugün dahi sahanın iyilerinden biriydi. Biz dahi formayı ona veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM MAÇLARI DOMİNE EDİYORUZ, OFANSİF BİR OYUN OYNUYORUZ”

Takımın gol atma konusunda sıkıntı yaşamasına değinen Okan Buruk, “Hep gol atma üzerine konuşuluyor her şey. Defansif tek oyun oynasak haklısınız diyeceğim ama oynadığımız tüm maçları domine ediyoruz, topu içeri atamıyoruz. Bu ofansif oyunumuzu zaman dahi gösterdik. Oyuncular forma giriyor. Zaten pozisyona giriyoruz. Ümraniyespor maçında haftanın en sayı pozisyona giren takımıyız, son an gol attık niteleyerek eleştirildik. Geçen sene sayı fazla gol yemiştik. Gol yememek için olumsuzlama, gol göndermek için oynuyoruz ama tabii ki gol yememek dahi önemli” niteleyerek konuştu.

“KEREM’E GÜVENİYORUM”

Buruk, Kerem Aktürkoğlu’yla ilgili görüş bildirerek, “Kerem bizim kıymetli oyuncularımızdan birisi. Çok iyi çalışıyor, iyi niyetli çalışıyor. Ben Kerem’in çalışmasından sayı mutluyum. Bazen böyle dönemler olabiliyor. Özgüven kaybı var, lige iyi başlamayınca devamı geliyor. Seferovic’te dahi tıpkısı şey oldu. Tekrar çıkacaklarını biliyoruz. Kerem dahi henüz yukarılara eski. Oynadığı oyundan sorumlu olan bile benim. Kerem’i henüz iyi duruma getireceğiz, henüz iyi olacak. Oyuncuma güveniyorum” açıklamasını yaptı.

“RAKİBİN UZATMA DAKİKALARINDAKİ OYUNUNU REFERANS ALDIK”

10 kişi kaldıktan sonra devre arasında oyuncularla ne konuştuğu sorulan Okan Buruk, “İlk yarı 7-8 an uzatma dakikalarında oynadığımız oyun bizim için tek test oldu. Rakibin oyununu referans alarak ikinci yarı planını yaptık. Önde oynadık. Daha sayı bunun üzerinde durdum. Doğru baskılar yaptık, rakibi iyi sıkıştırdık. Geçişten pozisyonlar verdik. Maç öncesi dahi bunu bekliyorduk. Sadece kazanma üzerine oyunu kurduk. Bir stoper aldık. Sonrasında Mertens’i kenara aldık, tek sakatlığı oldu. Son an 4 kişi hücuma gerçek gitti. 10 kişiyken. Bu bile kıymetli tek şey” şeklinde konuştu.

“YAŞAR KEMAL UĞURLU İSMİNİ GÖRÜNCE ENDİŞE TAŞIMAYA BAŞLADIK”

Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yla ilgili konuşan tecrübeli antrenör, şunları söyledi: “Maç öncesinde Yaşar Kemal Uğurlu ismini görünce endişe taşımaya başladık, yalan söylemeyeceğim. Başakşehir ile çıktığım son maçta bile yine yanlış tek kırmızı kart göstermişti. O performans şaşırtmadı beni. İletişimi zayıf tek hakem. Tabii ki Galatasaray Kulübü’nün geçen seneden gelen tek hafızası var. Bu sene dahi tıpkısı şekilde başlaması bizi rahatsız ediyor. Tabii ki yine tek MHK ve TFF var. VAR hakemleri farklı tek statü öncü. Bunun için dahi hata yapmalarını istemiyoruz, hataların neden olduğunu bile çözemiyoruz. 3 kişi otursak gerçek kararı veririz, neden verilemediğini anlamıyoruz. Sadece bize karşı olumsuzlama. Ama tabii hiçbir şekilde kötü tek niyet aramıyoruz. Bundan sonraki maçlarda isteğimiz, henüz iyi hazırlansınlar, henüz konsantre olsunlar. Benim isteğim hakemler tığ nasıl hazırlanıyorsak, öyle hazırlansın.”

“KENAR ORTALARDA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Kenar ortalarda sıkıntı yaşadıklarını tamlayan Okan Buruk, “Bunu Giresun maçında bile sayı yaşadık. Kenar ortaların isabeti konusunda çalışıyoruz. Oyuncunun gerçek karar vermesi önemli. Nereye kesecek? Orada tek resim var, resmi gerçek çekse gerçek kararı verebilecek ama yerde bile tek özellik. Bununla ilgili çalışıyoruz, henüz bile iyi olacak. Bu tek sıkıntımız” dedi.

“ICARDI VE KAAN AYHAN TRANSFERLERİ 2-3 GÜN İÇİNDE BİTER DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

Icardi ve Kaan Ayhan ile görüşmelerin sürme ettiğini ve 2-3 gün içinde biteceğini düşündüklerini ifade fail Galatasaray Teknik Direktörü, “2-3 tane henüz oyuncuyla bile kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. Daha sayı seçenek ortaya çıkacağını düşünüyorduk ama çıkmıyor. Şanslı olduğum taraf, hem başkanımız hem Erden Bey hem tüm yöneticilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Bir hoca olarak sayı şanslıyım. Biz sürekli maç seyrediyoruz. Kendi işimiz sayılmazsa kulüpte sürekli oyuncu seyrediyoruz” niteleyerek konuştu.

“TAYLAN İYİ ÇALIŞIYOR”

Taylan Antalyalı’nın neden oynamadığı konusunda gelen soruya Buruk, “Bu sene 3 tane orta saha oyuncusu geldi. Geçen seneden kalanlar bile vardı. Galatasaray’ın başarısı için Taylan bile antrenmanını yapıyor, kişilik ve karakter olarak önemli tek oyuncu. 15 yaşından festekiz onu tanıyorum. Kadroda yer almadı zaman. Bir şekillenme olacaktır. Bizimle iyi tek şekilde çalışıyor. Antalyaspor maçında oyuna girmişti, sonrasında süre alamadı. Oraya tek yoğunluğumuz var. Genç oyuncularımız var. Hamza bizim için önemli tek oyuncu. Yine altyapıdan sayı oyuncu kadroya girebiliyor. Bazen böyle kararlar alabiliyoruz” yanıtını verdi.

“EMİN BAYRAM’IN PERFORMANSINDAN ÇOK MUTLUYUM”

Emin Bayram’ın Rezerv Lig’dahi iki maç oynadığını hatırlatan Buruk, “Hem yerde maçta henüz iyi olmasını sağladı hem dahi tığ dedik ki, Emin 2 maç oynadı. Emin hep aklımda, ilk 11 oynayacak kapasitede tek oyuncu olarak görüyorum. Bir sakatlık geçirdi, tek süre bizimle değildi. Ayaklarının iyi olması bizim için önemli. Çok iyi tek sağ ayağı var. Bugünkü performansından dolay sayı mutluyum. Rezerv Lig oyuncular için oluyordu. O kadar sayı önden gittik, o kadar sayı gol attık ki, Rezerv Lig’i erken bitirdiler herhalde” ifadelerini kulandı.

EROL BULUT: İKİNCİ YARIDAKİ POZİSYONLARI İYİ DEĞERLENDİREMEDİK

Bugün oyuna istedikleri gibi başladıklarını dile getiren Erol Bulut, “1-0 öne geçtik. Ondan sonra maalesef kendi kalemize attığımız iki gol vardı. Birincisi çarptı ve Gomis’in önüne düştü, ikincisinde vasıtasız kendi kalemize attık. Onların sayılmazsa rakibi eksik yakaladık. İkinci yarıda pozisyonlar yakaladık, iyi değerlendiremedik. Bunları gole çeviremedik. Onun akabinde gelen ikinci gol oldu. Günay’ın kurtardığı tek penaltı var. Böyle maçlarda rakibi eksik yakaladığınızda henüz alık oynamak gerekiyor. Bunu yapamadık zaman. Maalesef mağlubiyetle tamamladık” dedi.

“HAKEMİN KÖTÜ BİR MAÇ YÖNETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Hakemin performansıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Bulut, şunları söyledi: “Hakemle ilgili ne diyeyim? Bazı pozisyonlara herkesin tıpkısı bakması lazım. Ben hakemle ilgili tek şey söylemek istemiyorum, kötü tek maç yönettiğini düşünmüyorum. Abdülkerim’açınık verilen kırmızı karttan dolay mı hakemi kötü kıymetlendirmek istiyorsunuz? O zaman Kerem’in pozisyonu bile var.”

“DAHA AKILLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Neden kaybettiklerinin analizini yapacaklarını kaydeden tecrübeli antrenör, “Rakibin 10 kişi kalmış, soyunma odasına 1-1’lik tek skorla gittik. Geçişlerde rakibi eksik yakaladık, pozisyonları gole çeviremedik. Onun dönüşünde gol yedik. Orada henüz alık olmamız gerekiyor, tecrübeli oyuncularımız var. Biz 5’açınık 3 çıkarken arkada eksik yakalandık ve gol yedik. Öyle tek duruma düşmemeliyiz. Daha alık hücuma çıkıp, henüz kontrollü savunma yapmalıyız. Sona gerçek stoperlerimiz dahi hücuma çıkmaya başladı, o istek ve istek vardı takımda” diye sözlerini noktaladı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.