Enerjiyi tüketen vücutta iltihaba neden olan besinler

fator

New member
Enerjiyi tüketen vücutta iltihaba neden olan besinlerVücut içi iltihaplanma sayı fazla hasar oluşturabilir ve türlü hastalıkların gelişmesine yol açabilir. Bağışıklık sistemi, vücuda yabancı tek şeyin girdiğini fark ettiğinde devreye girer ve sağlık için tehlikeli olabilecek şeyleri ortadan kaldırmayı amaçlayan tek iltihaplanma sürecini tetikler. Asıl sorun, yerde iltihaplanma sürecinin kronik hale gelmesi ve yorgunluğa neden olması, sağlıklı dokuya zarar vermesi ve ayrıca yen, tip 2 şeker, kalp hastalıkları, otoimmün hastalıklar ve kanser gibi tek sıra hastalık riskini artırmasıdır.

Kronik iltihaplanma yetişkin ölçüde muayyen gıdaların ötede miktarda tüketilmesinden kaynaklanır, yerde nedenle sağlıklı arıcı sayı önemlidir. İltihabı tetikleyen ve en yakın zamanda diyetinizden çıkarmanız gereken 6 gıda:


Yanmış ızgara et

Izgara etle ilgili sorun, etin oksidatif strese ve hücre hasarına neden olan heterosiklik aminler (HCA’lar) içerdiğine üzerine tek göstere olan kömür izlerine ve yanmış kenarlara sahip olmasıdır.

Herhangi tek hayvansal proteini yüksek sıcaklıkta pişirmek tıpkısı zamanda sigara dumanında ve tekerlekli egzozunda bile bağcıklı polisiklik aromalı hidrokarbonları (PAH’lar) oluşturabilir.

Izgara etin tadını seviyorsanız, limon suyu, otlar ve baharatlarla marine ederek vereceği zararın tek kısmını önleyebilirsiniz. Karabiber, ballıbabagillerden, kekik, fesleğen, adaçayı ve mercanköşk, iltihaplanmaya karşı koyacak faydalı antioksidanlarla yüklüdür.

İşlenmiş et ürünleri

İşlenmiş etler (salam, sosis ve pastırma gibi), vücudun yağ dokusunu henüz iltihaplı hale getiren yüksek meşbu yağ içeriği nedeniyle zararlıdır.

Ek olarak, yerde gıdalar ayrıca mide kanseri riskini artırabilen ve oksidatif stres ve iltihaplanmaya neden olan ileri glikasyon son ürünlerinin (AGE’ler) önemli tek kaynağı olan yüksek seviyelerde sodyum nitrit içerir.

2020 tarihli tek taharri, yüksek miktarda kırmızı ve işlenmiş et alımının henüz yüksek kolorektal kanser riski ile güçlü tek şekilde ilişkili olduğunu gösteriyor.

Kızarmış yiyecekler
Yiyecekleri her kızarttığınızda ve özellikle birçok restoranda olduğu gibi tıpkısı yağı tekrar tekrar kullandığınızda, iltihap molekülleri oluşturmuş olursunuz.

Sızma zeytinyağında yapılan kızartmalar bile sağlıksızdır. Zeytinyağı nispeten az tek dumanlanma noktasına sahiptir. Bunun yerine sıcaklığı biraz henüz az tutarak henüz yüksek ısıya sağlam avokado yağını tercih edebilirsiniz.

Tüm içkili içecekler vücutta iltihabı tetikler. Çalışmalar, alkolün bağırsakta iltihaplanmaya neden olduğunu göstermektedir. Aşırı bira kullanımı yerde nedenle kanser, karaciğer hastalığı ve nörolojik hasarla sayı yakından bağlantılıdır.

Şekerli yiyecek ve içecekler


Ürünlere sonradan eklenen şekerin yüksek tüketimi dahi iltihaplanmayı artırır. Araştırmalar, günlük kalorilerinin yüzde 20’sini şekerli içeceklerden saha kişilerin, iltihaplanma belirteci olan C-reaktif protein düzeylerinin yüksek olduğunu göstermiştir.

Eklenen şeker ayrıca kalori yönü yüksek ve yenilebilir maddeleri yönü düşüktür, yerde bile sayı fazla tüketmenin kilo almayı tetiklediği anlamına gelir. Kilo alımına tâbi olarak ortaya kaynak obezite dahi kronik iltihaplanma ile ilişkilidir.

Günlük ilave şeker alımının erkekler için günde 9 çay kaşığı ve kadınlar için 6 çay kaşığı ile sınırlandırılması önerilmektedir.

İşlenmiş paketlenmiş gıdalar ve rafine karbonhidratlar
İşlenmiş gıdalar bağırsakta yaşayan bakterilerin bileşimini değiştirerek kronik iltihabı tetikler.

Bisküvi, kraker, ak ekmek ve başka rafine karbonhidrat ürünleri gibi yiyecekler kan şekerini hızla yükseltir ve yerde bile vücut kan şekerini normale döndürmeye çalışırken iltihaplanmayı tetikler.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.