fator
New member
Dikkat! Bu alışkanlıklar kanser yapıyorEn sık görülen kanser grubu olan mide ve ahşa sistemi kanserlerinin ortaya çıkışında tuz ve tuzlanarak saklanan gıdaların rol oynadığı bildirildi. Geleneksel saklama usullerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şuayip Yalçın, “Sadece yemeklere ekilen tuz olumsuzlama, kışlık olarak saklanan yiyeceklere konulan tuz bile risk oluşturmaktadır. Avrupa ülkeleri ve ABD’dahi neredeyse ortadan kalkan mide kanserinin ülkemizde en sık görülen rabia kanser olmasının temelinde geleneksel arıcı tarzımız yatmaktadır. Gıdalar teknolojinin gelişmediği dönemlerde tuzlanarak ya bile tütsülenerek saklanıyordu. Ancak teknoloji sayı gelişti. Hala yerde yöntemlerin sürdürülmesi özellikle mide ve ahşa kanseri oranlarını artırıyor. Global Kanser Kontrol Örgütü dahi, tuz tüketiminin %30 oranında azaltılmasını hedeflemektedir. Tuzun azaltılması sadece kanseri olumsuzlama kalp ve mermerde hastalıklarının gelişimini dahi azaltacaktır” dedi. Tuzlu balıklar, turşular, kuru yufkalar, tütsülenmiş etler gibi yiyeceklerin fazla tüketilmemesi gerektiğini tamlayan Prof. Dr. Yalçın, “Sebze ve meyveleri zamanında tüketmek, saklanacak olanları bile dondurucularda saklamak en sağlıklı olanıdır” niteleyerek konuştu. Mangal ateşi gibi vasıtasız ateşe maruz kalarak pişen yiyeceklerin dahi sınırlı tüketilmesi gerektiğini ifade fail Prof. Dr. Şuayip Yalçın, “Ateşte yanmış yiyeceklerden uzak duralım. Sadece et olumsuzlama, gevrek ekmek, tütsülenerek kurutulmuş hamur işleri dahi risk oluşturmaktadır” niteleyerek konuştu. Ayrıca ötede sıcak tüketilen yiyeceklerin dahi yemek borusu kanserlerinin artışında önemli rol oynadığını ihbarcı Prof. Dr. Şuayip Yalçın, sayı sıcak içilen cûyun ve çorbanın yemek borusunda tahrişe sebep olduğunu ve zamanla yemek borusu kanseri açısından risk oluşturduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Yalçın, çayla beraberce sigara tüketimi dahi yutulan dumanın boğazı tahriş etmesi sebebiyle yemek borusu ve mide kanseri riskini artırdığını ifade etti. 4. Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Konferansı’nda görüştüğümüz Prof. Dr. Şuayip Yalçın, kolon kanserinin ileri evre tedavisindeki önemli gelişmelerin tedavi başarısını artırdığını söyledi.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.