Diamond League: Cirit atıcı Weber ikinci – Lückenkemper sprintte üçüncü

fator

New member
Elmas Ligi
Cirit atıcı Weber ikinci – Lückenkemper sprintte üçüncü

Cirit atıcısı Julian Weber, Dünya Kupası yılındaki iyi formunu onayladı. Fotoğraf

© Jean-Christophe Bott/KİLİT TAŞI/dpa

Cirit atıcısı Julian Weber, Elmas Ligi’nde ikinci olarak Dünya Kupası yılında iyi formunu göstermeye devam ediyor. Gina Lückenkemper de 100 metrenin üzerinde hızlı.

Cirit atıcısı Julian Weber, Dünya Kupası yılındaki iyi formunu onayladı. Avrupa şampiyonu Cuma günü Lozan’da düzenlenen Diamond League karşılaşmasında 87.66 metre cirit atan Hindistan Olimpiyat şampiyonu Neeraj Chopra’nın ardından 87.03 metre ile ikinci oldu.

Uzun süredir İsviçre’deki yarışmayı yöneten 28 yaşındaki Weber, “her zamankinden daha iyi durumda” hissettiğini söylüyor. Bu yıl ilk kez 90 metreyi atmayı umuyor. En son, Polonya’nın Chorzow kentinde düzenlenen Avrupa Takım Şampiyonası’nın başlangıcında kazanmıştı.

Lückenkemper için podyum

Weber, Sky’da “Bugün gerçekten kazanmak istedim, bu yüzden bu beni biraz rahatsız ediyor” dedi. “Bugün bedenimde 90 yaşındaydım. Yine de ikinci olmaktan memnunum.”

19-27 Ağustos tarihleri arasında Budapeşte’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası yolundaki bir sonraki önemli aşama, 8 ve 9 Temmuz’da Kassel’de yapılacak Almanya Şampiyonası. Weber burada üçüncü Almanya şampiyonluğunu kazanmak istiyor.

Çifte Avrupa şampiyonu Gina Lückenkemper bir sonraki podyum yeri için mutluydu. Floransa’daki karşılaşmada ikinciliğin ardından SSC Berlin’den 26 yaşındaki sporcu 100 metrede 11.17 saniyede üçüncü oldu. Zafer yine Marie Josée Ta Lou’nun oldu (Fildişi Sahili/10.89).

Lea Meyer için kariyerinin en hızlı ikinci zamanı

Lückenkemper, “Üçüncülükten çok memnun olabilirim. Ancak çok karışık bir yarıştı.” Şimdi önüne bak. “Benim için bir sonraki görev Almanya şampiyonaları.” Budapeşte’de sezonun zirvesinde olan Lückenkemper finale çıkmak istiyor.

ASV Köln’den Avrupa Şampiyonası ikincisi Lea Meyer, sezona 3000 metre engelde sekizinci olarak girdi. 9:20.36 dakika, kariyerinin en hızlı ikinci zamanıydı. Geçen yıl Münih’te aldığı şaşırtıcı EM gümüş yarışında sadece daha hızlıydı.

Pazar günü Stockholm’de devam ediyor. Ardından, diğer şeylerin yanı sıra, Konstanze Klosterhalfen sezona 5000 metreden başlayacak ve uzun atlama Olimpiyat şampiyonu Malaika Mihambo için bir sonraki form kontrolünü yapacak.

dpa

#Konular