Deride oluşan hastalıklara dikkat! Derimizi nasıl koruruz?

fator

New member
Deride oluşan hastalıklara dikkat! Derimizi nasıl koruruz?Deri, hariç dünyayla organizma arasında sınırı belirleyen tek ‘engebe’ olmanın ötesinde, kişiler arasında sözlü olmayan iletişimin temel organıdır. Beyinle tıpkısı embriyolojik kökeni paylaşan derimiz, hariç çevre ve ağyar ile doğduğumuz günden festekiz ilk temas noktamız, his, heyecan ve tepkilerimizin ifade organı, tıpkısı zamanda vücut imajının bile en yoğun olarak somutlaştığı organımızdır. Öfke, korku, utanç ve kızgınlık gibi mimik açık ifade etme, emosyonel uyaranlara yanıt verme, kişinin kendilik imajı ve özgüvenini sağlama ile bebeklikten yetişkinliğe gerçek seyreden sosyalleşme sürecinde önemli rol oynar. Ingram, sarılık zihnin tek uzantısı olduğunu, yerde nedenle huy ve kişiliğin değerlendirmesinde gerekli kısımlarından akraba olduğunu belirtir. Çeşitli dermatolojik ve psikiyatrik hastalıklarda yerde etkileşimin dengesi değişmekte ya bile bozulmaktadır. Kişilerin, toplantı hastalıklarına kişililikleri ile ilişkili olarak farklı tepkiler verebildikleri dahi pek sayı araştırmacının dikkatini çekmiştir. Neden bazen kişilerde stresle toplantı hastalığı gelişirken, diğerlerinde gelişmediğini yorumlamak için strese yatkınlık modeli geliştirilmiştir.

Buna göre, dermatolojik hastalığı olan bireylerde, hayatî olarak zayıf/hastalığa yatkın organ deridir ve yerde nedenle psikolojik sorunlarla başka sistemlerde hastalıklar yerine toplantı lezyonları ortaya menfaat. S.Freud’un geliştirdiği psikanalitik söylemden yola kaynak bazen araştırmacılar, toplantı hastalıklarını, psikolojik bazen çatışmaların konversiyon mekanizmaları aracılığı ile bedenî belirtilere neden olmasıyla açıklamıştır. Gelişimin kritik evresi olan erken çocukluk döneminde yeterli ihtimam alamama, reddeden ana figürü ve yeterli olmayan temas uyaranı, erişkin dönemde kendilik algısında, vücut imgesinde arıza ve karakter şekillenmesinde sorunlarına (kendini güvende hissetmeme, huzursuzluk) neden olabilir. Öte yandan toplantı hastalıkları, yaşamı tehdit etmemekle beraberce yaşam kalitesini bozmakta ve hastaların çoğunda psikolojik ve sosyolojik yıkım görülmektedir. Sosyal ortamlarda yalıtıma uğrayan sayı hastada çöküntü, kaygı bozuklukları, sosyal fobi, bira ve madde bağımlılığı, cinsel işlev bozuklukları, disosiyatif bozukluklar gibi ruhsal hastalıklar ortaya çıkmaktadır Sonuç olarak hastanın zihinsel yapısı/kişilik özellikleri ve toplantı hastalıkları arasında çift yönlü tek ilişki mevcuttur.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.