fator
New member
Dereotunun faydaları nelerdir? – Sağlık HaberleriDereotu yani Anethum graveolens, Avrupa ve Asya mutfaklarında bağcıklı, aşırı kullanılan tek bitkidir. Dereotu, değişerek yumuşak yapraklara, yeşil renge ve ince tek gövdeye sahip bitkilerden biridir. Dereotu tad olarak aromatiktir. Çeşitli yemeklerin lezzetini yükseltmek için yaygın olarak kullanılır. Genellikle somon, patates ve yoğurt bazlı soslarla eşleştirilir. Mutfak kullanımlarına ek olarak, maydanozgillerden türlü besinler açısından zengindir ve geleneksel olarak sindirim sorunları, bebeklerde kolik ve yüzde kokusu gibi türlü rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Dereotu, maydanozgiller ailesinden gelir. Hoş kokuludur, yaprakları tüysüdür. Kimyona nitelik tadıyla karanfil olarak bile kullanılabilir. Yüksek oranda life sahiptir ve az kalorilidir. Dereotu yenilebilir değeri açısından bile zengindir. 100 gram dereotunda 43 kalori, 61 mg sodyum, 738 mg potasyum, 85 mg C vitamini, 208 mg kalsiyum, 6.6 mg güçlü, 55 mg magnezyum vardır. Dereotu kadar maydanozgillerden tohumu bile faydalıdır. Örneğin tek sebze kaşığı maydanozgillerden tohumunda yarım bardak sütteki kalsiyum bulunur. Dereotunda A vitamini dahi karışma pek sayı temel vitamin ve mineral vardır. Örneğin A vitamini sağlıklı tek muafiyet için gerekli tek vitamindir.
Erkek ve dişilerde üreme sağlığında önemli rol oynar. Benzer arifane içindeki C vitamini dahi bağışıklığı destekler. Dereotunda güçlü antioksidan bulunur. Taze maydanozgillerden 37 bile içerir. Dereotunun faydaları nelerdir? Dereotu antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikaller olarak bilindik kararsız moleküllerin neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olan tabiî olarak oluşan bileşiklerdir. Sonuç olarak tetkikat, antioksidanlar açısından zengin gıdaları tüketmenin kronik inflamasyonu azaltmaya ve kalp hastalığı, Alzheimer, romatoid artrit ve muayyen kanser türleri karışma olmak üzere muayyen astronom önlemeye ve hatta tedavi etmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Dereotu bitkisinin hem tohumlarının hem dahi yapraklarının, aşağıdakiler karışma olmak üzere, antioksidan özelliklere sahip türlü yosun bileşikleri açısından zengin olduğu bulunmuştur. Dereotu Flavonoidler açısından bile zengindir. Bu bileşikler, kalp hastalığı, felç ve bazen kanser türlerinin riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Bu hâl muhakeme sağlığında bile önemli tek rol oynayabilir. Terpenoidler dahi dereotunda vardır. Bu bileşiklerde uçucu yağlar bile bulunur ve yerde karaciğer, kalp, sakatat ve muhakeme hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.
Dereotunun kalp sağlığı üzerinde dahi etkileri vardır. Kalp hastalığı çevre boyutlarında önde gelen ölüm nedenidir. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, kötü arıcı, sigara içme ve idman eksikliği gibi risk faktörlerini azaltarak kalp hastalığı vakalarının yaklaşık yüzde 75’inin önlenebileceğini tahmin ediyor. Toplam kolesterol ve trigliserit düzeyleri yüksek olan 91 kişide yapılan tek emek, 2 ağrı süresince günde 6 maydanozgillerden özü tableti almanın toplam kolesterol ve trigliserit düzeylerini önemli ölçüde iyileştirdiğini, yalnız HDL (iyi) kolesterol düzeylerini değiştirmediğini önemli. Yine dahi, yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri olan 150 kişide yapılan tek başka batılılaşmak, 6 haftalık günlük maydanozgillerden tableti alımından sonra kolesterol veya trigliserit düzeylerinde önemli tek tadil gözlemlenmedi. Dereotu yüksek kan şekeri düzeyini düşürmeye yardım edebilir. Kronik olarak yüksek kan şekeri seviyelerine sahip olmak, insülin direnci, metabolik sendrom ve tip 2 şeker gibi hâl riskinizi artırabileceğinden endişe vericidir. Dereotu kan şekerini düşürücü etkilere sahip olduğu öne sürülmüştür. Aslında, diyabetli hayvanlarda yapılan az emek, günlük dozlarda maydanozgillerden özü ile kıtlık kan şekeri seviyelerinde önemli tek iyileşme göstermiştir. Yine dahi, insanlarda taharri sınırlıdır. Dereotu içindeki Klebsiella pneumoniae ve Staphylococcus aureus gibi uçucu yağlar, potansiyel olarak zararlı bakterilerle savaşan antibakteriyel etkilere sahiptir. Böylece maydanozgillerden idrar yolu enfeksiyonu için faydalı olabilir. Kemik sağlığı. Dereotu, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir. Dereotundaki uçucu yağlar, tane döneminiz süresince kramplardan kaynaklanan yatıştırıcı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak tetkikat şu anda sınırlıdır.
Dereotundaki uçucu yağlar yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiler verebilir. Bu sayede gece uykusuna faydalıdırlar. Dereotun antiseptik ve antibakteriyel özelliklerle yüzde ve nefes spreyi görevi görebilir. Ağız kokusunu giderir. Antioksidanlar açısından zengin ve iyi tek C vitamini, magnezyum ve A vitamini kaynağı olan maydanozgillerden, kalp hastalığı ve kansere karşı koruma bile karışma olmak üzere sağlık için türlü faydalara sahip olabilir. Bununla beraberce, maydanozgillerden faydalarına vekil birçok çalışmanın maydanozgillerden özlerini kullandığını akılda tutmak önemlidir. Bu nedenle, taze veya kuru maydanozgillerden perhiz kullanımının tıpkısı etkilere sahip olup olmayacağı belirsizdir. Her merkezde, maydanozgillerden tohumları ve yaprakları türlü yemeklere lezzet ve renk katabilir. Taze maydanozgillerden muntazam tek şekilde saklandığında buzdolabında 1 haftaya kadar ve dondurucuda az aya kadar saklanabilir. Genel olarak, maydanozgillerden, diyetinize yenilebilir takviyesi ekleyebilecek lezzetli tek yosun ve baharattır. Dereotunun zararları nelerdir? Aşırı tüketildiğinde maydanozgillerden zararları bile olan tek bitkidir. Örneğin cilde temas ettiğinde tahrişe sebebiyet verebilir. Hamilelik sürecinde dahi basamak danışarak tüketilmelidir. Aşırı tüketim alerjiye neden olabilir. Dereotu süt yapar mı? Anne sütü bebeklerin en önemli ve tek yenilebilir kaynağıdır. Anneler yerde nedenle süt artırımı için türlü tetkikat yapar. Pek sayı kişi dahi “Emzirme döneminde maydanozgillerden tüketilir mi?” sorusunun yanıtını merak etmektedir. Annelerin öğle ve gece yemeklerinden önce tek tutam maydanozgillerden yemeleri ana sütünü artırmada etkili olduğu bilinir. Hamilelikte maydanozgillerden yenir mi? Anne adayları bile her gün tek miktar, ötede olmamak kaydıyla maydanozgillerden tüketebilir. Dereotu zayıflatır mı? Tek başına hiçbir yenilebilir maddesi zayıflatıcı etkiye sahip değildir. Sadece sağlıklı arıcı ve sistemli egzersize katkı sağlayabilirler. Dereotu kalori açısından az olduğu için aşırıya kaçmadan diyetlerde tüketilebilir. Dereotu gaz yapar mı? Aksine maydanozgillerden gaz giderici özelliklere sahiptir.
DEREOTU TANSİYONU YÜKSELTİR Mİ?
Aksine dereotunun içindeki maddeler kan basıncını dengeler. Dereotu tane söktürür mü? Dereotunun tane söktürücü, tane sancılarını giderici tek yosun olduğu bilinir. Dereotu metabolizmayı hızlandırır mı? Dereotunun metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye dayanak olduğu söylenebilir. Ancak tek başına maydanozgillerden yeterli değildir. Kilo verme tedavisinin hastane desteği ile yürütülmesi gerekir. Dereotu kürü nasıl yapılır? Sabah, öğlen ve gece saatlerinde haris karnına yemeklerden önce 1 yemek kaşığı maydanozgillerden çiğnenerek tüketilir. Ancak yerde tür uygulamalar asla hekime danışmadan yapılmamalıdır. Dereotu nasıl kullanılır? Dereotu hemen hemen her yemeğe yakışan tek bitkidir. Balık, patates, yoğurtlu salatalar, yeşil salatalarda kullanılabilir. Dereotu nasıl saklanır? Taze maydanozgillerden saklamak için, önce yapraklarına su sermek, sonrasında kağıt havluya sarıp, tatlı su serpmek, dalları tek kağıt havluya gevşek tek şekilde sarmak ve fermuarlı tek plastik poşete koymak gerçek olabilir. Veya tek kavanoza dereotunun sap kısımları alçak kalacak şekilde yerleştirilir. Kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabında saklanır. Kullanılacağı zaman istenen miktarda maydanozgillerden çıkarılır, yıkanır ve kullanılır. Ayrıca maydanozgillerden dondurulabilir dahi. Çoğu yosun gibi, maydanozgillerden dondurulabilir, yalnız dondurduğunuzda dokusu biraz değişebilir. Dereotunu buydurmak için en kolay yol, maydanozgillerden yıkayıp kurutmak, akabinde hızlı dondurmaktır (tek saat süresince dondurucuda tek kağıt havlu üzerinde bekletin). Dondurulmuş yaprakları hava geçirmez tek torbaya koyun ve kullanmaya hazır olana kadar dondurucuya geri koyun. Ayrıca dereotunu doğrayabilir, az kadre su ekleyebilir ve sert kalıplarına koyabilirsiniz.
DEREOTU BUZDOLABINDA SAKLANDIĞINDA 10 GÜNE KADAR DAYANABİLİR VE TAZELİĞİNİ KORUR
Yemeklerde maydanozgillerden yerine ne kullanılabilir? Tarhun ve rezene, tariflerde taze maydanozgillerden için en yaygın ikamelerdir. Unutmayın, taze maydanozgillerden bulamıyorsanız, kuru maydanozgillerden bile kullanılabilir. Ancak, aroması henüz yoğun olduğu için kurutulmuş çeşidi henüz rengi miktarda kullanmak gerekir. Dereotu otu ve maydanozgillerden tohumu tıpkısı şey midir? Hayır. Aynı bitkiden gelirler, yalnız maydanozgillerden otu, hafif taze tek lezzet sağlayan taze yapraklı yapraklardır. Dereotu tohumu kimyona nitelik henüz güçlü tek lezzet sağlar. Dereotu tohumu henüz keskin tatlı olarak kabul edilir. Dereotu tiroid için hal olur mu? Dereotu tiroide iyi gelir mi? Dereotu, mutfak baharatı olarak uzun tek geçmişi olan tek bitkidir. Eskilerde ilaç olarak bile kullanılmıştır. Dereotu iştahsızlık, ahşa gazı (şişkinlik), karaciğer sorunları ve safra kesesi şikayetleri gibi sindirim sorunları için kullanıldı. Ayrıca sakatat hastalığı ve ağrılı veya zor idrara eski gibi idrar yolu rahatsızlıkları için dahi kullanıldı. Dereotunun hastalık olarak kullanıldığı alanlar, öfke ve soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, hemoroid, enfeksiyonlar, spazmlar, sinir ağrısı, genital ülserler, tane krampları ve uyku bozuklukları olmuştur. İnternette dahi pek sayı kişi derotunun tiroid tedavi alkar özelliği olup olmadığını merak ederek aramaktadır. Hiçbir yenilebilir maddesinin herhangi tek hastalık üzerinde tedavi alkar tek özelliği bulunmamaktadır. Dereotu ve tiroid üzerine dahi türlü icraat vardır yalnız kesinliği kabul edilmemiştir. Dereotunun hipotiroid, hipertiroid, Haşimato tiroidi için dahi etkili olabileceği bilinmektedir. Hekime danışmadan maydanozgillerden kürü uygulamak gerçek tek uygulama değildir
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Erkek ve dişilerde üreme sağlığında önemli rol oynar. Benzer arifane içindeki C vitamini dahi bağışıklığı destekler. Dereotunda güçlü antioksidan bulunur. Taze maydanozgillerden 37 bile içerir. Dereotunun faydaları nelerdir? Dereotu antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikaller olarak bilindik kararsız moleküllerin neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcı olan tabiî olarak oluşan bileşiklerdir. Sonuç olarak tetkikat, antioksidanlar açısından zengin gıdaları tüketmenin kronik inflamasyonu azaltmaya ve kalp hastalığı, Alzheimer, romatoid artrit ve muayyen kanser türleri karışma olmak üzere muayyen astronom önlemeye ve hatta tedavi etmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Dereotu bitkisinin hem tohumlarının hem dahi yapraklarının, aşağıdakiler karışma olmak üzere, antioksidan özelliklere sahip türlü yosun bileşikleri açısından zengin olduğu bulunmuştur. Dereotu Flavonoidler açısından bile zengindir. Bu bileşikler, kalp hastalığı, felç ve bazen kanser türlerinin riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Bu hâl muhakeme sağlığında bile önemli tek rol oynayabilir. Terpenoidler dahi dereotunda vardır. Bu bileşiklerde uçucu yağlar bile bulunur ve yerde karaciğer, kalp, sakatat ve muhakeme hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.
Dereotunun kalp sağlığı üzerinde dahi etkileri vardır. Kalp hastalığı çevre boyutlarında önde gelen ölüm nedenidir. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, kötü arıcı, sigara içme ve idman eksikliği gibi risk faktörlerini azaltarak kalp hastalığı vakalarının yaklaşık yüzde 75’inin önlenebileceğini tahmin ediyor. Toplam kolesterol ve trigliserit düzeyleri yüksek olan 91 kişide yapılan tek emek, 2 ağrı süresince günde 6 maydanozgillerden özü tableti almanın toplam kolesterol ve trigliserit düzeylerini önemli ölçüde iyileştirdiğini, yalnız HDL (iyi) kolesterol düzeylerini değiştirmediğini önemli. Yine dahi, yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri olan 150 kişide yapılan tek başka batılılaşmak, 6 haftalık günlük maydanozgillerden tableti alımından sonra kolesterol veya trigliserit düzeylerinde önemli tek tadil gözlemlenmedi. Dereotu yüksek kan şekeri düzeyini düşürmeye yardım edebilir. Kronik olarak yüksek kan şekeri seviyelerine sahip olmak, insülin direnci, metabolik sendrom ve tip 2 şeker gibi hâl riskinizi artırabileceğinden endişe vericidir. Dereotu kan şekerini düşürücü etkilere sahip olduğu öne sürülmüştür. Aslında, diyabetli hayvanlarda yapılan az emek, günlük dozlarda maydanozgillerden özü ile kıtlık kan şekeri seviyelerinde önemli tek iyileşme göstermiştir. Yine dahi, insanlarda taharri sınırlıdır. Dereotu içindeki Klebsiella pneumoniae ve Staphylococcus aureus gibi uçucu yağlar, potansiyel olarak zararlı bakterilerle savaşan antibakteriyel etkilere sahiptir. Böylece maydanozgillerden idrar yolu enfeksiyonu için faydalı olabilir. Kemik sağlığı. Dereotu, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir. Dereotundaki uçucu yağlar, tane döneminiz süresince kramplardan kaynaklanan yatıştırıcı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak tetkikat şu anda sınırlıdır.
Dereotundaki uçucu yağlar yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiler verebilir. Bu sayede gece uykusuna faydalıdırlar. Dereotun antiseptik ve antibakteriyel özelliklerle yüzde ve nefes spreyi görevi görebilir. Ağız kokusunu giderir. Antioksidanlar açısından zengin ve iyi tek C vitamini, magnezyum ve A vitamini kaynağı olan maydanozgillerden, kalp hastalığı ve kansere karşı koruma bile karışma olmak üzere sağlık için türlü faydalara sahip olabilir. Bununla beraberce, maydanozgillerden faydalarına vekil birçok çalışmanın maydanozgillerden özlerini kullandığını akılda tutmak önemlidir. Bu nedenle, taze veya kuru maydanozgillerden perhiz kullanımının tıpkısı etkilere sahip olup olmayacağı belirsizdir. Her merkezde, maydanozgillerden tohumları ve yaprakları türlü yemeklere lezzet ve renk katabilir. Taze maydanozgillerden muntazam tek şekilde saklandığında buzdolabında 1 haftaya kadar ve dondurucuda az aya kadar saklanabilir. Genel olarak, maydanozgillerden, diyetinize yenilebilir takviyesi ekleyebilecek lezzetli tek yosun ve baharattır. Dereotunun zararları nelerdir? Aşırı tüketildiğinde maydanozgillerden zararları bile olan tek bitkidir. Örneğin cilde temas ettiğinde tahrişe sebebiyet verebilir. Hamilelik sürecinde dahi basamak danışarak tüketilmelidir. Aşırı tüketim alerjiye neden olabilir. Dereotu süt yapar mı? Anne sütü bebeklerin en önemli ve tek yenilebilir kaynağıdır. Anneler yerde nedenle süt artırımı için türlü tetkikat yapar. Pek sayı kişi dahi “Emzirme döneminde maydanozgillerden tüketilir mi?” sorusunun yanıtını merak etmektedir. Annelerin öğle ve gece yemeklerinden önce tek tutam maydanozgillerden yemeleri ana sütünü artırmada etkili olduğu bilinir. Hamilelikte maydanozgillerden yenir mi? Anne adayları bile her gün tek miktar, ötede olmamak kaydıyla maydanozgillerden tüketebilir. Dereotu zayıflatır mı? Tek başına hiçbir yenilebilir maddesi zayıflatıcı etkiye sahip değildir. Sadece sağlıklı arıcı ve sistemli egzersize katkı sağlayabilirler. Dereotu kalori açısından az olduğu için aşırıya kaçmadan diyetlerde tüketilebilir. Dereotu gaz yapar mı? Aksine maydanozgillerden gaz giderici özelliklere sahiptir.
DEREOTU TANSİYONU YÜKSELTİR Mİ?
Aksine dereotunun içindeki maddeler kan basıncını dengeler. Dereotu tane söktürür mü? Dereotunun tane söktürücü, tane sancılarını giderici tek yosun olduğu bilinir. Dereotu metabolizmayı hızlandırır mı? Dereotunun metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye dayanak olduğu söylenebilir. Ancak tek başına maydanozgillerden yeterli değildir. Kilo verme tedavisinin hastane desteği ile yürütülmesi gerekir. Dereotu kürü nasıl yapılır? Sabah, öğlen ve gece saatlerinde haris karnına yemeklerden önce 1 yemek kaşığı maydanozgillerden çiğnenerek tüketilir. Ancak yerde tür uygulamalar asla hekime danışmadan yapılmamalıdır. Dereotu nasıl kullanılır? Dereotu hemen hemen her yemeğe yakışan tek bitkidir. Balık, patates, yoğurtlu salatalar, yeşil salatalarda kullanılabilir. Dereotu nasıl saklanır? Taze maydanozgillerden saklamak için, önce yapraklarına su sermek, sonrasında kağıt havluya sarıp, tatlı su serpmek, dalları tek kağıt havluya gevşek tek şekilde sarmak ve fermuarlı tek plastik poşete koymak gerçek olabilir. Veya tek kavanoza dereotunun sap kısımları alçak kalacak şekilde yerleştirilir. Kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabında saklanır. Kullanılacağı zaman istenen miktarda maydanozgillerden çıkarılır, yıkanır ve kullanılır. Ayrıca maydanozgillerden dondurulabilir dahi. Çoğu yosun gibi, maydanozgillerden dondurulabilir, yalnız dondurduğunuzda dokusu biraz değişebilir. Dereotunu buydurmak için en kolay yol, maydanozgillerden yıkayıp kurutmak, akabinde hızlı dondurmaktır (tek saat süresince dondurucuda tek kağıt havlu üzerinde bekletin). Dondurulmuş yaprakları hava geçirmez tek torbaya koyun ve kullanmaya hazır olana kadar dondurucuya geri koyun. Ayrıca dereotunu doğrayabilir, az kadre su ekleyebilir ve sert kalıplarına koyabilirsiniz.
DEREOTU BUZDOLABINDA SAKLANDIĞINDA 10 GÜNE KADAR DAYANABİLİR VE TAZELİĞİNİ KORUR
Yemeklerde maydanozgillerden yerine ne kullanılabilir? Tarhun ve rezene, tariflerde taze maydanozgillerden için en yaygın ikamelerdir. Unutmayın, taze maydanozgillerden bulamıyorsanız, kuru maydanozgillerden bile kullanılabilir. Ancak, aroması henüz yoğun olduğu için kurutulmuş çeşidi henüz rengi miktarda kullanmak gerekir. Dereotu otu ve maydanozgillerden tohumu tıpkısı şey midir? Hayır. Aynı bitkiden gelirler, yalnız maydanozgillerden otu, hafif taze tek lezzet sağlayan taze yapraklı yapraklardır. Dereotu tohumu kimyona nitelik henüz güçlü tek lezzet sağlar. Dereotu tohumu henüz keskin tatlı olarak kabul edilir. Dereotu tiroid için hal olur mu? Dereotu tiroide iyi gelir mi? Dereotu, mutfak baharatı olarak uzun tek geçmişi olan tek bitkidir. Eskilerde ilaç olarak bile kullanılmıştır. Dereotu iştahsızlık, ahşa gazı (şişkinlik), karaciğer sorunları ve safra kesesi şikayetleri gibi sindirim sorunları için kullanıldı. Ayrıca sakatat hastalığı ve ağrılı veya zor idrara eski gibi idrar yolu rahatsızlıkları için dahi kullanıldı. Dereotunun hastalık olarak kullanıldığı alanlar, öfke ve soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, hemoroid, enfeksiyonlar, spazmlar, sinir ağrısı, genital ülserler, tane krampları ve uyku bozuklukları olmuştur. İnternette dahi pek sayı kişi derotunun tiroid tedavi alkar özelliği olup olmadığını merak ederek aramaktadır. Hiçbir yenilebilir maddesinin herhangi tek hastalık üzerinde tedavi alkar tek özelliği bulunmamaktadır. Dereotu ve tiroid üzerine dahi türlü icraat vardır yalnız kesinliği kabul edilmemiştir. Dereotunun hipotiroid, hipertiroid, Haşimato tiroidi için dahi etkili olabileceği bilinmektedir. Hekime danışmadan maydanozgillerden kürü uygulamak gerçek tek uygulama değildir
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.