fator
New member
Çay ve kahve içenler dikkat!Öncelikle içecekleri sıcakken içmek gırtlak kanseri riskini arttırıyor. Yapılan araştırmaların sonucuna göre; içeceklerin ocaktan alınıp sıcakken içilmesi imik dokusuna hasar veriyor. İçecekleri sıcak tüketenlerin gırtlak kanserine yakalanma oranı ise henüz yüksek. Bu yüzden içecekleri bekletip ılıdıktan sonra tüketmeliyiz. Diyetisyen Selin İnal Türkiye’dahi kullanımı sayı yaygın olan yerde içeceklerle ilgili şunları söyledi…
“Çay ve kahveyi şekerli tüketiyorsanız, gün içerisinde fazla enerji ve şeker alımınıza neden olabilir. Uzun sürede yüksek dozda şeker tüketimi obezite, kanser gibi hastalıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle yerde içecekleri şekersiz tüketmeliyiz. Ne zaman tüketmeliyiz? Çay ve kahveyi yemekten hemen sonra tüketmemeliyiz. Çay yemekten hemen sonra içilirse güçlü emilimini engeller. Bunun sonucunda kansızlık (kansızlık) görülebilir. Özellikle kadınlar henüz sayı risk altındadır. Yemeklerden en rengi 1 saat önce ve sonra çay içmemeliyiz. Ne kadar tüketmeliyiz? Çay/kahveyi su yerine tüketmeyin. Çay ve kahve diüretik yani idrar söktürücüdür. Bu nedenle vücutta su kaybına neden olur. Özellikle yerde soğuk havalarda çay/kahve içip su içmeyi unutmayın. Kahvenin sayı iyi etkisi dahi bulunmaktadır. İçerisindeki kafein sayesinde dikkatini arttırır, zinde kalmanızı sağlar. Dolaşım sistemini hızlandırır. Kafeinin fazlası ise zararlıdır. Çarpıntıya, tansiyona ve uykusuzluk haline neden olabilir. Günlük maksimum kafein miktarı 300-400 mg’dır. 1 fincan Türk kahvesi 57 mg 1 fincan filtre kahve 165-200 mg 1 fincan demleme çay 20-110 mg (soluk miktarına göre değişmektedir) 1 fincan poşet çay 30 mg kafein içermektedir. Bütün besinlerde olduğu gibi çay/kahvede dahi sınırları aşmamak gerekmektedir.”
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
“Çay ve kahveyi şekerli tüketiyorsanız, gün içerisinde fazla enerji ve şeker alımınıza neden olabilir. Uzun sürede yüksek dozda şeker tüketimi obezite, kanser gibi hastalıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle yerde içecekleri şekersiz tüketmeliyiz. Ne zaman tüketmeliyiz? Çay ve kahveyi yemekten hemen sonra tüketmemeliyiz. Çay yemekten hemen sonra içilirse güçlü emilimini engeller. Bunun sonucunda kansızlık (kansızlık) görülebilir. Özellikle kadınlar henüz sayı risk altındadır. Yemeklerden en rengi 1 saat önce ve sonra çay içmemeliyiz. Ne kadar tüketmeliyiz? Çay/kahveyi su yerine tüketmeyin. Çay ve kahve diüretik yani idrar söktürücüdür. Bu nedenle vücutta su kaybına neden olur. Özellikle yerde soğuk havalarda çay/kahve içip su içmeyi unutmayın. Kahvenin sayı iyi etkisi dahi bulunmaktadır. İçerisindeki kafein sayesinde dikkatini arttırır, zinde kalmanızı sağlar. Dolaşım sistemini hızlandırır. Kafeinin fazlası ise zararlıdır. Çarpıntıya, tansiyona ve uykusuzluk haline neden olabilir. Günlük maksimum kafein miktarı 300-400 mg’dır. 1 fincan Türk kahvesi 57 mg 1 fincan filtre kahve 165-200 mg 1 fincan demleme çay 20-110 mg (soluk miktarına göre değişmektedir) 1 fincan poşet çay 30 mg kafein içermektedir. Bütün besinlerde olduğu gibi çay/kahvede dahi sınırları aşmamak gerekmektedir.”
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.