Bundesliga: Neuer’in geri dönüşü için daha fazla zamana ihtiyacı var – Kane hakkında “Yorum yok”

fator

New member
Bundesliga
Neuer’in geri dönüşü için daha fazla zamana ihtiyacı var – Kane hakkında “Yorum yok”

Bayern kalecisi Manuel Neuer bireysel antrenmanlarına devam ediyor. Fotoğraf

© Felix Hörhager/dpa

Manuel Neuer muhtemelen ligin başındaki orijinal geri dönüş hedefini gerçekleştiremeyecek. Bu da transfer planlamasını etkiler. Kane & Co.’da koç Tuchel “çimi çekmek” istemiyor.

Güler yüzlü Thomas Tuchel, iyi dinlenmiş ve zinde göründüğüne dair imayı bir şakayla kabul etti.

49 yaşındaki futbol koçu, FC Bayern Münih’in teknik direktörü olarak ilk hazırlığının başlangıcında – “medya için yeni traş edilmiş” olarak “Başlangıç için iyi bir yalan” dedi. “Eski Tegernsee’deki” eğitim kampının başlangıcında Tuchel, Tottenham Hotspur’dan arzu edilen forvet Harry Kane hakkındaki spekülasyonlar ve diğer transfer haberleri hakkında ayrıntıya girmedi. Ancak kaptan Manuel Neuer’in geri dönüş yolu hakkında ayrıntılı olarak yorum yaptı.

Yeni geri dönüş hala devam ediyor

Bir basın toplantısında Tuchel, “Lig maçı ve Süper Kupa’nın başlamasının çok iddialı bir hedef olduğunu düşünüyorum” dedi. “Sadece zamana ve biraz sabra ihtiyacımız var. İkisinden de bolluğumuz yok.” Aralık ayında alt bacağını kırdığından beri rekor Alman şampiyonları için maç oynamayan 37 yaşındaki Neuer’in kendisinin “çok sabırsız” olduğu söyleniyor. Kaleci muhtemelen 18 Ağustos’ta Bundesliga’nın başlaması için uzun zamandır beklenen geri dönüşü yapamayacak. Kaptan ayrıca Tokyo ve Singapur’da toplam üç dostluk maçıyla 24 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Asya’ya yapılacak Münih gezisinde olmayacak.

Tuchel, mega bir teklifle kur yapılan Kane’in ne zaman ve Bayern’e katılıp katılmayacağı konusunda açık bıraktı. Tuchel gülümseyerek, “Maalesef çok ilginç soruya çok sıkıcı bir cevabım var: Tabii ki bizimle sözleşmesi olmayan oyuncular hakkında yorum yapmayacağım. Bu oyuncu da onlardan biri” dedi. Basında çıkan haberlere göre, Münih ekibi ikinci bir teklifte 80 milyon euro artı bonus ödemeleri teklif etti, ancak Tottenham Hotspur’un en az 100 milyon euro talep ettiği söyleniyor. Beklendiği gibi Kane, Cuma günü Asya-Pasifik bölgesinde bir tanıtım turu için kulübüyle birlikte ayrıldı.

Tuchel, “Spor ve kişilik açısından bize yardımcı olacağına inandığımız biri varsa, o zaman dahil olmaya hazırız” dedi.

Guerreiro ve Laimer antrenmanda

Şu ana kadar Borussia Dortmund’dan Raphaël Guerreiro ve Konrad Laimer (RB Leipzig) Münih kadrosunda yeniler. Defans oyuncusu Min-Jae Kim’in ve Kyle Walker’ın (Manchester City) İtalyan şampiyonları SSC Napoli’den katılması bekleniyor. Tuchel, “Bazı şeyler üzerinde tam olarak çalıştığımızı biliyorum, ancak çimleri çekerseniz daha hızlı büyümüyor” dedi.

Ayrılışlar hakkında spekülasyon yaparken, Tuchel dolaylı olarak, özellikle Sadio Mané ve Benjamin Pavard ile değişiklik olasılığını ima etti. Tuchel, bir yıl önce kralın transferi olarak selamlanan Mané için “Başlangıç pozisyonu onun için kolay değil. Zaman bizi biraz daha akıllı yapacak” dedi. Forvetin artık Münih’te parlak bir geleceği yok. Mané, Suudi Arabistan kulüpleriyle ilişkilidir. Adı açıklanmayan kaynaklara atıfta bulunan “Ariadhiah” portalı, süperstar Cristiano Ronaldo’nun işvereni Al-Nassr ile müzakere edildiğini bildirdi. Pavard, başka bir Avrupa ülkesine taşınma fikriyle oynamaya devam etti.

Kaleci Yeni Dönüşe Kaçış

Alexander Nübel bundan daha fazlasını yapıyor. En son AS Monaco’ya kiralanan kaleci, tıpkı Yann Sommer gibi Münih’ten yeni bir toparlanma ile ayrılmak istiyor. Kışın yeni yedek oyuncu olarak görevlendirilen İsviçreli oyuncu, EM şansını bir banka yeri ile tehlikeye atmak istemiyor. Neuer’in dönüş takvimini değerlendiren Tuchel, “Şu anda kaleci pozisyonunda herhangi bir şey yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü durum çok belirsiz.

Orta sahadaki büyük rekabet nedeniyle olası bir değişiklik adayı olarak da görülen Leon Goretzka ile Tuchel, “hala gelişme için yer” görüyor. Milli oyuncu “çok şey beklediğimiz biri” diyen teknik direktör, “Bizim işimiz ona yardım etmek” dedi.

dpa

#Konular