Bundesliga: “Mutlak güç gösterisi”: Dortmund'un kış mevsimindeki görevleri

fator

New member
Futbol Bundesliga
“Mutlak güç gösterisi”: Dortmund'un kışın görevleri

Mevcut bağlantıyı kopyala

Sezonun ilk deplasman galibiyeti Borussia Dortmund'a büyük rahatlık getirdi. Ancak BVB'de henüz kimse memnun değil. Sportif direktörün önümüzdeki birkaç ay için net beklentileri var.

Borussia Dortmund'un yüksek standartlarını Lars Ricken kadar güvenilir şekilde temsil eden pek kimse yok. Sportif direktörün özgeçmişinde kulübüyle üç Almanya şampiyonluğu, bir Avrupa Kupası ve bir Dünya Kupası zaferi yer alıyor. Şu anda 48 yaşında olan futbolcu, 1997 yılında Juventus Torino'ya karşı Şampiyonlar Ligi finalinde belirleyici golü atmıştı.

Eski takım arkadaşı ve şimdiki danışmanı Matthias Sammer bunu biraz daha açık bir şekilde ifade etmiş olsa bile Ricken'in, Dortmund'un Wolfsburg'u 3-1 mağlup etmesinden sonra verdiği mesaj açıktı: “Kalite açısından, bununla minimumu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Takım dördüncü sıraya yükseldi.”

Ricken, Şampiyonlar Ligi'ne tekrar katılabilmek için sezonun ikinci yarısında “maç başına iki sayının çok üzerinde bir puan ortalamasına” ihtiyacınız olacağını söyledi. “Bu yine de büyük bir meydan okuma ve mutlak bir güç gösterisi olacak.”

Dortmund'un yaklaşık 80 milyon euro karşılığında yeni bir teknik direktör (Ricken), yeni bir teknik direktör (Nuri Şahin), yeni bir kadro planlayıcısı (Sven Mislintat) ve beş yeni oyuncuyu işe almasının üzerinden altı ay geçti. Ve hiç kimse Noel'deki ilk ara sonuçlardan memnun değil.

Wolfsburg'daki ikna edici zafer, önceki sezonun Şampiyonlar Ligi finalistinin 2024'ü Bundesliga tablosunda onuncu veya on birinci sırada tamamlamasını başlangıçta engelledi. BVB'nin artık “vuruş mesafesinde” (Ricken) üçüncü ve dördüncü sırada yer alması da bu görüşü değiştirdi. Artık yılın ilk yarısında teknik direktör Şahin'in başına gelenler daha az önem taşıyor. Ancak bu işbirliğinden hala ne beklenebilir?

Brandt'ın Şahin'e olan bağlılığı net

Milli oyuncu Julian Brandt, yılın son maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bu takıma güveniyorum ve bu teknik direktöre de yüzde 100 güveniyorum” dedi. “Ben bu yola inanıyorum ve bunun birçok olumlu şey getireceğine de inanıyorum.” O zamana kadar bu ekibin her şeyden önce “büyümeyi öğrenmesi” gerekiyor. Daha fazla tutarlılık, daha az kızarıklık. Daha fazla “ateşlilik” (Şahin), daha az kayıtsızlık.

Wolfsburg'daki akşam, tüm tecrübesizliğine rağmen yeni teknik direktör Şahin'i selefinden ayıran şeyin ne olduğuna dair başka bir izlenim verdi. Edin Terzic kontrolü elinde tutarken Şahin pozisyon alma riskine girdi. Ve her ne kadar eleştiri eski koçu her zaman biraz şüpheye düşürse de, onun halefi bazen en gürültülü eleştirmen olabiliyor.

“Bugünkü oyun sezonun ilk yarısındaki durumu anlatıyor” diyen Şahin, “Başladığımızda iyiyiz. Çok çok iyi bir takımımız var. Ama gaz pedalında kalmalıyız. Yapamazsınız.” İkinci yarıda kendimizden çok emin olduğumuzu hissettik. Burada hiçbir şeyi gizleyemem.

Başka bir defans oyuncusu gelecek mi?

Dortmund'un, Alman şampiyonu Bayer Leverkusen'e karşı yeniden başlayana kadar (10 Ocak, 20:30/Cumartesi 1 ve DAZN) üç haftalık kış tatilinde yapacak çok işi var. Yönetim seviyesinde görüş ve uzmanların yoğunlaşması zaten çok fazla sürtüşmeye ve rekabete yol açmış olsa da, sportif direktör Sebastian Kehl ile olan sözleşme önümüzdeki birkaç gün içinde uzatılacak.

Zayıf kadronun savunmada takviyeye ihtiyacı olabilir. Ricken bu konu hakkında şunları söylese de: “Takıma sadece yaz aylarında değil, önceki yıllarda da çok yatırım yaptık. Buna göre bir şey yapacaksak bunun hem sportif hem de ekonomik açıdan mantıklı olması gerekiyor.” Birçok kişi “yeterli oyuncumuzun olmadığını düşünüyor. Ancak bugün değiştirdiğimiz oyuncuların hepsi milli oyunculardı.” Tıpkı Borussia Dortmund gibi bir kulüp ve onun yüksek standartları için olması gerektiği gibi.

dpa