Bu yiyecekler damarları daraltıyor! – Sağlık Haberleri

fator

New member
Bu yiyecekler damarları daraltıyor! – Sağlık HaberleriMeyankökü, sayı hastalığa tedavi olsa bile az hafta süresince günlük olarak tüketildiğinde, yüksek tansiyona neden olabilir. Migren ağrısı yaşadığınızda kan damarlarınız genişler ve kanla dolup ağrıya yol açar. Kafeinli tek içecek içtiğinizde kan damarlarınız büzülür, fazla kanı uzaklaştırır ve yatıştırıcı azaltır. Trans yağlı gıdalar Kek, kurs, mikrodalga patlamış mısır, birçok margarin, un ve krema doldurulmuş şekerlerdeki yağlar, kötü kolesterolünüzü yükselttiğinden arterlerinizi tıkayabilir. Yağlı et kesimleri dahi kolesterol seviyenizi yükseltebilir.

Yüksek tuzlu gıdalar Sodyumun kan basıncını arttırdığı tetkikat ile kanıtlanmıştır. Bol miktarda sodyum aldığınızda vücudunuz suyu tutar, yerde bile kan hacmini artırır. Bu hâl sonuç olarak kan basıncını yükseltir. Bu artım, kimileyin tansiyon atardamarlarınızı zorlar ve kan damarlarına zarar verebilir. İşlenmiş gıda alımınızı kırmak, tuz alımınızı kırmak için kolay tek yol olacaktır.Ancak işlenmiş gıdalardan kaçınamıyorsanız sodyum miktarı rengi olan yiyecekleri tercih edebilirsiniz İşlenmiş et pastırma, jambon, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler içildikten hayatımızın tek parçası. Ancak New York’taki Columbia Presbiteryen’deki kardiyolog ve tıp profesörü Jennifer Haythe, yerde ürünlerin yanına beraberce yaklaşılmaması gerektiğini söylüyor. İşlenmiş et, raf ömrünü miktarını için tuzlanmış, kurutulmuş, fermente edilmiş veya tütsülenmiş et anlamına gelir. Bu yiyecekler mutfakta pratik olsa bile içeriğinde onlarca kimyasal madde içermektedirler. Düzenli ve sayı miktarda tüketmek ise kalp sağlığına zarar verir. Kırmızı et son basamak lezzetli olan biftek için, “Doymuş yağ, kolesterol ve tuz dolmuş” debba Dr. Haythe. Dr. Haythe, tüm hastalarına kırmızı eti ayda tek kez ile sınırlamalarını öneriyor. Patates cipsi New England Tıp Dergisi’nde yayınlanan tek emek dünyadaki insanların yüzde 99,2 ‘sinin her gün 2,000 miligramdan fazla sodyum tükettiğini tespit etti. (Pek sayı sağlık kuruluşu günde 1.500 miligramdan fazlasını önermemektedir) Günde 2.000 miligramdan fazla sodyum tüketen insanlar, her 10 kardiyovasküler ölümden birini oluşturmaktadır. Sofra tuzu fazla tuz tüketmek tansiyon ile ilgili sorunlara neden olabilir. Kan basıncınız sayı yüksekse, atardamarlarınız sertleşebilir ve daralabilir. Bu bile kalp hastalığı riskini artırır. Dr. Haythe, yemek pişirirken hiçbir şekilde tuz katmıyor. Dr. Haythe’açınık göre tuzun cinsinin dahi hiçbir önemi yok.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.