fator
New member
Bitkisel yağ felç riskini azaltıyor
ABD’dahi yayımlanan yeni tek çalışmaya göre, yosun bazlı yağlar yemenin felç riskini düşürdüğü açıklandı. Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan ilmî oturumlarda açıklanan yeni bulgularda, sayı nebatî bazlı yağ yiyenlerin, rengi yiyenlere kıyasla felç geçirme olasılığının yüzde 12 henüz rengi olduğu belirtildi. Çalışmada ayrıca, yüksek düzeyde hayvansal kaynaklı meşbu yağ tüketen kişilerin, rengi tüketenlere göre felç geçirme olasılığı yüzde 16 henüz fazla olduğu aktarıldı. Harvard’ın arıcı bölümünde araştırıcı olan çalışmanın göz yazarı Fenglei Wang, “Bulgularımız, yağ türünün ve farklı gıda kaynaklarının inme karışma kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde yemeklerdeki toplam yağ miktarından henüz önemli olduğunu gösteriyor” dedi.
27 YIL BOYUNCA 120 BİN KİŞİ İNCELENDİ
27 yıllık sağlık verilerine atfen 120 1000 hemşire ve sağlık personelinin incelendiği batılılaşmak, sıvı nebatî yağlar, mısır yağı, aspir yağı, birleşikgillerden yağı, soya fasulyesi yağı gibi çoklu doymamış yağ asitleri yüksek olan şeyler ve henüz sonra tekli doymamış yağ asitleri yüksek olan kanola yağı ve zeytinyağı gibi yağlar incelendi. Doymuş ve trans yağların sağlıklı olmadığı tamlanan batılılaşmak, sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri dahi incelendi.
KIRMIZI VE İŞLENMİŞ ET TÜKETİMİNİ AZALTMAK RİSKLERİ AZALTABİLİR
Harvard TH’dahi arıcı bölümü başkanı Dr. Frank Hu, “Sağlıklı tek arıcı düzeni içinde kırmızı ve işlenmiş et tüketiminde ılımlı tek eksilme, toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini yüzde 14, kanser ölümlerini yüzde 11 ve tip 2 şeker riskini yüzde 24 azaltabilir” dedi. Araştırmada son olarak süt ürünleri incelenirken, peynir, tereyağı, süt, rulo ve krema karışma olmak üzere süt yağının felç riskiyle ilişkisi olmadığı vurgulandı.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
ABD’dahi yayımlanan yeni tek çalışmaya göre, yosun bazlı yağlar yemenin felç riskini düşürdüğü açıklandı. Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan ilmî oturumlarda açıklanan yeni bulgularda, sayı nebatî bazlı yağ yiyenlerin, rengi yiyenlere kıyasla felç geçirme olasılığının yüzde 12 henüz rengi olduğu belirtildi. Çalışmada ayrıca, yüksek düzeyde hayvansal kaynaklı meşbu yağ tüketen kişilerin, rengi tüketenlere göre felç geçirme olasılığı yüzde 16 henüz fazla olduğu aktarıldı. Harvard’ın arıcı bölümünde araştırıcı olan çalışmanın göz yazarı Fenglei Wang, “Bulgularımız, yağ türünün ve farklı gıda kaynaklarının inme karışma kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde yemeklerdeki toplam yağ miktarından henüz önemli olduğunu gösteriyor” dedi.
27 YIL BOYUNCA 120 BİN KİŞİ İNCELENDİ
27 yıllık sağlık verilerine atfen 120 1000 hemşire ve sağlık personelinin incelendiği batılılaşmak, sıvı nebatî yağlar, mısır yağı, aspir yağı, birleşikgillerden yağı, soya fasulyesi yağı gibi çoklu doymamış yağ asitleri yüksek olan şeyler ve henüz sonra tekli doymamış yağ asitleri yüksek olan kanola yağı ve zeytinyağı gibi yağlar incelendi. Doymuş ve trans yağların sağlıklı olmadığı tamlanan batılılaşmak, sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri dahi incelendi.
KIRMIZI VE İŞLENMİŞ ET TÜKETİMİNİ AZALTMAK RİSKLERİ AZALTABİLİR
Harvard TH’dahi arıcı bölümü başkanı Dr. Frank Hu, “Sağlıklı tek arıcı düzeni içinde kırmızı ve işlenmiş et tüketiminde ılımlı tek eksilme, toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini yüzde 14, kanser ölümlerini yüzde 11 ve tip 2 şeker riskini yüzde 24 azaltabilir” dedi. Araştırmada son olarak süt ürünleri incelenirken, peynir, tereyağı, süt, rulo ve krema karışma olmak üzere süt yağının felç riskiyle ilişkisi olmadığı vurgulandı.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.