Birlikte tüketilince çeşitli hastalıklara sebep oluyor

fator

New member
Birlikte tüketilince çeşitli hastalıklara sebep oluyorSağlıklı beslenmeyi hedefleyenler, faydalı besinleri tek arada tüketmeyi seviyor. Besin çeşitliliği sağlıklı ve sistemli beslenmenin kıymetli kurallarından akraba olsa bile, bazen besinlerde titiz olmak gerekiyor. Faydalı besinler tek arada tüketildiğinde sayı faydalı olabileceği gibi, sağlığı bozucu etkilere dahi yol açabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanları; kavun-karpuz, patates-yoğurt ve kuru fasulye-pilav yemeklerinin beraberce tüketilmesinde titiz olunması gerektiğini vurguluyor. İşte beraberce tüketilmemesi gereken besinler: Süt ve tavuk: Süt ve tavuk protein açısından oldukça zengin besinler arasında yer alıyor. Bu iki gıdanın beraberce tüketimi halinde vücuda yüklü miktarda protein depolanıyor. Yoğurt ve omurgalılardan: Uzmanların açıklamalarına göre yoğurt ve omurgalılardan sayı çabucak bozulan ürünlerdir. Her iki gıdanın isteklendirmek da rengi miktarda arıza olduğunda ötekisi ile beraberce vücudu zehirleyici etkiye sahip. Bu yüzden yoğurt ve omurgalılardan beraberce tüketilmemeli. Kavun ve Karpuz: Uzmanların önerilerine göre ishal yapıcı etkiye sahip olan yerde ürünler tek başına tüketilmeli. Kavun ve karpuzlar; meyve, süt ürünleri ve tahıllarla bile beraberce tüketilmemeli.

VÜCUTTA TOKSİK ATIKLARA NEDEN OLABİLİYOR


Süt ve yumurta: Bir öğünde yüksek hayvansal protein içeren besinleri tüketmek vücutta toksik atıklara sebep olabiliyor. Bu yüzden tek öğünde yumurta ve sütün beraberce tüketilmemesi öneriliyor. Patates ve yoğurt: Patates yoğurt ve süt ile beraberce tüketilmemesi gerekiyor. Meyve ve şekerli yiyecekler: Şeker değeri yüksek kavun, şeftali ve üzüm gibi meyvelerin şekerli yiyecekler ile beraberce tüketilmemesi gerekiyor. Şekerli yiyeceklerin içindeki fazla şeker miktarı, meyvedeki şeker miktarı ile birleşince vücutta türlü hastalıklara sebep olabiliyor.

KAN DOLAŞIMININ AŞIRI ARTMASINA SEBEP OLUYOR

Soğan ve sarımsak: Antioksidan değeri yüksek iki gıda olarak soğan ve sarımsak beraberce tüketilmemeli. Soğan ve sarımsağın beraberce tüketilmesi, vücuttaki kan dolaşımının ötede artmasına sebep olabiliyor. Pilav ve sirke: Pilavın lif değeri oldukça yüksek. Sirke ile beraberce kullanıldığında lif değeri düşüyor.

VÜCUDA OLDUKÇA ZARAR VERİYOR!

Salatalık ve Domates: Kahvaltılarda beraberce tüketmeye alıştığımız salatalık ve patlıcangillerden, aslında vücuda oldukça zarar veriyor. Köfte ve ağartı: Demir oranı yüksek olan köfte ağartı ile beraberce tüketilmemeli. Yoğurt ile beraberce tüketildiğinde köftenin güçlü emilimi azalıyor. Bu merkezde kansızlık gibi şikayetlere yol açıyor. Köfte ve et yiyecekleri ile beraberce mutlaka sebze tüketilmesi öneriliyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.