Biatlon Dünya Kupası: Bö, her şeyin üzerinde oturuyor – Alman biatletleri için felaket

fator

New member
Biatlon Dünya Kupası

Bö herkesin üzerinde oturuyor – Alman biatletleri için felaket

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Hiçbir biathlete Johannes Thingnes Bö'den daha başarılı değildir. Dünya Kupası Sprint'ten sonra, Alman sporcular bir kez daha iyi dilekler.

Süperstar Johannes Thingnes Bö, Son Dünya Kupası Sprint'te tek plak dünya şampiyonuna, Alman biatletleri bireysel yarışmaların başlangıcında Lenzerheide'de bir çöküş yaşadı. “Bu benim için çok duygusal, bu benim büyük bir hedefimdi,” dedi Bö. 31 yaşındaki Norveç'in 21. Dünya Kupası unvanında ve Amerikan Campell Wright'ın sansasyonel gümüşü Philipp Nawrath, hayal kırıklığı yaratan yerde 18. oldu.

Sonunda Justus Strelow için 30, Danilo Riethmüller için 40 ve Philipp Horn için 44 yer vardı. Bu, DSV dörtlüsünün Pazar günü zulüm için şansının neredeyse umutsuz olduğu anlamına geliyor.

Nawrath, “Bugün madalya için çok uzaktı,” dedi. Duygu iyiydi, koşullar da haklıydı. Ama sonra ayakta durma konusunda iki hata vardı. 32 yaşındaki çocuk olduğunu söyledi. Ancak 1: 26.0 dakika ve dört atış mevduatı boşluk büyük bir umut vermez.

Bö, en büyük – Alman rekabetçi değil

Yeni Zelanda'da, hatasız olarak doğan Bö'in 27.7 saniye gerisindeydi, üçüncüsü Fransız Quentin Fillon Maillet (1 hata/+ 37 saniye) idi. “Bugün gittim ve işe yaradı,” dedi Wright ZDF'de.

Hata -serbest ve olağanüstü BÖI, vatandaşı Ole Einar BjöHaberleralen'in rekor şampiyon olarak yerini aldı ve aynı zamanda av yarışında en sevilen favori. “O bir efsanedir. Tüm kayıtlarımı kırmış olsaydı devam ederse,” dedi BjöHaberleralen ZDF'de. Bö bu sezondan sonra kariyerini şaşırtıcı bir şekilde bitiriyor.

Bö'den farklı olarak, Almanlar bir kez daha atış menzilindeki sinirleri başarısızlığa uğrattı. DSV dörtlüsüne toplam on hata eklendi, böylece üst aralıklara saldırı çok uzaktı.

Strelow'un penaltı turunda düşmesi de henüz görülmemiş performans için sembolikti. Strelow bir hata durumunda en iyi Alman atıcı olarak bıraktı, ancak on kilometre sonra kazananın 1: 53.4 dakika gerisindeydi. “Bir çeteye dişliyim, bu aptalca bir hata. Adrenalin ateş ediyor ve uyluklar iki kat daha kalın hale geliyor” dedi. Runner acele Bö'yi güvence altına almıştı.

Başarılı bir Dünya Kupası General Provadan Sonra Acı Hayal Kırıklığı Geliyor

Bir yıl önce Dünya Kupası General Provası sırasında Graubünden kantonunda, şimdi istifa eden Benedikt Doll Sprint'i kazandı, Nawrath Philipp Horn'un üçüncü olmasını sağladı. Ama iyi alamet hiçbir şey getirmedi. Sık sık, tüm umutlar bu sezon atış aralığında yok ediliyor.

“Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. Gerçekten istedim, bu rotayı seviyorum ve bugün benim günüm olduğunu düşündüm. Kalana kadar bunu düşündüm,” dedi Horn (4/+ 2: 17.2 dakika). Üç yalancı hatayla vurdu. WM Debutant Riethmüller, iki dakikadan fazla olsa bile üç hatadan sonra av yarışına giriyor. İlk üç atışını yanına koydu. Aralık sonunda, 25 yaşındaki Le Grand-Bornand'ın kitlesel başlangıcında bile ikinci oldu.

Sezonun seyrinin sonuç sembolü

Şimdiye kadar, Alman erkekler öncelikle dalgalanan atış performansı nedeniyle zor bir kış yaşadılar. Franziska Preuss, Selina Grotian ve sezonun kadınlarında zaten zaferler olsa da, bilançoları önemli ölçüde daha zayıf. Bireysel yarışlarda, sadece Nawrath ve Riethmüller bir zamanlar Dünya Kupası'ndan önce podyuma çıktılar ve Benedikt Doll'un istifasından sonra sezonda zafer yoktu. Ayrıca 2024 Dünya Kupası'nda bronz olan tek erkek madalyasını kazanan bebekti. Spor direktörü Felix Bitterling Slogans, “Dünya Kupası birkaç gün daha sürüyor.” Dedi.

DPA