Avustralya Açık: “Son derece mutlu”: Çeyrek finaldeki zayıf dönemin ardından Zverev

fator

New member
Avustralya Açık
“Son derece mutlu”: Çeyrek finaldeki zayıf dönemin ardından Zverev

Mevcut bağlantıyı kopyala

Avustralya Açık'ın 16. turunda Alexander Zverev, Fransız Ugo Humbert'e karşı ilk setteki yenilgiyi atlattı. Eva Lys tenis masalına sansasyonel bir zaferle devam etmek istiyor.

Alexander Zverev yumruğunu kaldırdı ve dişlerini gösterdi. Avustralya Açık'ta zayıflığın ilk aşamasını atlatmak, Alman tenis yıldızını şampiyonluk mücadelesinde daha da agresif hale getirdi. Gelecek Pazar günü planlanan finalle ilgili olarak dünyanın iki numarası, “Kesinlikle burada üç maç daha oynamak istiyorum” dedi: “Avustralya'da olmaktan gerçekten keyif alıyorum ve mümkün olduğu kadar uzun süre burada olmak istiyorum.”

Her halükarda Yarra Nehri'nde iki gün daha geçirmesi garanti. Zverev, 14 numaralı seribaşı Fransız Ugo Humbert'e karşı 6:1, 2:6, 6:3, 6:2'lik skorlarla çeyrek finale yükseldi ve uzun zamandır beklediği ilk Grand Slam zaferine sadece üç galibiyet kaldı. Turnuvadaki ilk setini kaybettiği galibiyetten “son derece mutluydu”.

Turnuva sansasyonu Eva “Lucky” Lys, Pazartesi günü dünyanın iki numarası Iga Swiatek'e karşı hayatının en büyük maçı için güç toplarken, Zverev Humbert'e karşı beklenenden daha sert mücadele etmek zorunda kaldı.

Zverev, Melbourne'daki dördüncü çeyrek finalinde Salı günü muhtemelen daha da fazla dirençle karşılaşacak: Bir sonraki rakibi, İspanyol Alejandro'ya 6:1, 6:1 ve 6:1'lik setlerle mağlup olan 12 numaralı ABD'li profesyonel Tommy Paul olacak. Davidovich Fokina mükemmel bir izlenim bıraktı. İstatistikler Zverev'in aleyhinde konuşuyor: Paul ile sert zeminde yaptığı önceki iki düelloyu kaybetmişti.

Becker: Zverev “tamamen şaşırdı”

Zverev, John Cain Arena'da kendisi için mükemmel koşullarda tempoyu başlangıçta belirledi. Hamburger, güçlü servisi, güçlü vuruşları ve duygusal duraklarıyla etkiledi. Ayrıca son haftalarda üzerinde daha yoğun çalıştığı, genellikle daha zayıf olan forehand'iyle de tutarlı goller attı. Yalnızca ilk sette 15 galibiyet vuruşu Alman takımının üstünlüğünü kanıtladı.

Ancak ikinci turda Humbert önemli ölçüde gelişmiş bir dönüş oyunu sergiledi, Zverev'in servisiyle daha fazla risk aldı ve mola ile ödüllendirilerek skoru 3-2 yaptı. Zverev dışarıdan sakin kaldı ancak hata oranı gözle görülür şekilde arttı. İkinci kaybedilen servis oyununun ardından 2021 Olimpiyat şampiyonu şaşkınlıkla locasına baktı. Zverev daha sonra Eurosport'ta “Enerji seviyem ilk setteki kadar yüksek değildi” dedi.

Eurosport uzmanı Boris Becker, Humbert'in “oyununu değiştirdiğini ve Alexander Zverev'i tamamen şaşırttığını” söyledi. Ancak Zverev kendini tekrar yakaladı ve üçüncü sette skoru 5:3'e getirerek molayı kazandıktan sonra duygusal olarak yumruğunu da kaldırdı. Dördüncü turda rakibinin servisini erken aldı ve 2:16 saat sonra ilk maç puanını dönüştürdü.

Zverev, Grand Slam etabındaki 105. galibiyetiyle Tommy Haas ile aynı seviyeye ulaştı. Tarihteki tüm erkek Alman tenis profesyonelleri arasında yalnızca Becker (163) kendi adına daha fazla zafere sahiptir.

Lys, Swiatek'e karşı bir sansasyon istiyor

Eva Lys, Pazartesi günü (09:00 CET/Eurosport) Zverev'in peşinden çeyrek finale çıkmak istiyor ancak bu bir sansasyon olur. Avustralya Açık'ta son 16 turuna ulaşan ilk şanslı kadın kaybeden 23 yaşındaki oyuncu, Pole Iga Swiatek karşısında tamamen yabancı kalıyor.

Lys, Rod Laver Arena'da turnuvanın en büyük favorilerinden biriyle yaptığı prime time düellosundan önce “Benim için bundan daha sıcak bir maç olamaz” dedi: “Tenis oynamamın nedeni bu. Dünyanın en iyileriyle rekabet etmek istiyorum. “

Aslında sıralama turlarında elenen ve ardından ana sahaya geçen Hamburger, kariyerinin şu ana kadarki en büyük maçının tadını çıkarmak istiyor: “Sahada eğlendiğim sürece çok iyi bir oyuncu olduğumu biliyorum. tehlikeli oyuncu.”

dpa