ATP Finalleri: Tenis yıldızı Medvedev öfkeden raketini parçaladı

fator

New member
ATP Finalleri Torino'da
Tenis yıldızı öfkeden raketini parçaladı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Yerel kahraman Jannik Sinner, ATP Finallerinin başlangıcındaki favori rolünün hakkını veriyor. Taylor Fritz de kızgın Medvedev'e karşı kazandı.

İtalyan tenis yıldızı Jannik Sinner, kendi taraftarı önünde ATP Finallerine başarılı bir başlangıç yaptı. Avustralya ve ABD Açık şampiyonu, Torino'daki ilk grup maçını Avustralyalı Alex de Minaur'a karşı 6:3, 6:4'lük setlerle kazandı. Bu, geçen yılın finalistlerinin yarı final hedefi olarak ilk zaferlerini elde ettikleri anlamına geliyordu.

Yaklaşık 13.000 seyirci önünde, favori oyuncu başlangıçta biraz zayıftı ve ikinci servis oyunundan vazgeçerek skoru 1-2 yaptı. Ancak seyirciler tarafından alkışlanan Sinner hemen geri döndü ve Avustralyalı oyuncu servis attığında tekrar eşitliği sağladı. O andan itibaren oyuna hakim oldu ve ikinci sette tribünlerdeki doktor çağrısı nedeniyle kısa bir kesintinin onu yolundan alıkoymasına izin vermedi.

Bu yıl İtalya'da ilk kez sahneye çıktı

Yakın zamanda hastalık nedeniyle Paris'teki etkinliği kaçıran Sinner, “Bu benim için harika bir başlangıç” dedi. “Bazı basit hatalarla başladım, başlangıçta harika oynadı. Mental olarak kalmaya çalıştım çünkü tenisimin bir noktada geleceğini umuyordum.”

Bu, Sinner'ın, iki doping testinin pozitif çıkmasının ardından beraat etmesinden sonra ilk kez evine çıkışıydı. Halen bir yasakla karşı karşıya. Dünya Anti-Doping Ajansı Wada yakın zamanda davayı Lozan'daki Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne götürdü.

Grup oyunları içeren mod

Sezonun en başarılı sekiz profesyonel tenisçisinin katıldığı 15,25 milyon euro değerindeki yıl sonu turnuvasında, dörtlü iki grubun en iyi iki oyuncusu yarı finale yükseldi.

Bu yılki etkinliğin ilk teklerinde Rusya'dan eski dünya bir numarası Daniil Medvedev, Amerikalı ABD Açık finalisti Taylor Fritz'e 4:6, 3:6'lık setlerle yenildi.

Uygunsuz bir zamanda Medvedev ilk bölümde arka arkaya üç çift hata yaptı. Skor 4:5 olduğunda bu setin kaybedilmesine yol açtı ve Medvedev öfkeyle raketini kesti.

Medvedev için kesilen puanlar

Ama bu yeterli değil. Medvedev, ikinci raundun ortasında raketiyle yaptığı şanslı ve başarılı vuruşa olan öfkesini bir kez daha çıkardığında, skoru 2:4 yapmak için molayı kabul etmek zorunda kalmadı. Dünyanın dördüncüsü ikinci bir uyarı aldı ve dolayısıyla puan kesintisi oldu. Fritz'in bir sonraki maça saat 15:0'te başlamasına izin verildi. Oyunun kararı verildi. Medvedev, “Kendi kendime şunu düşündüm: 'Ne oluyor, oyunu kaybettim. Umurumda değil'' yorumunu yaptı.

Zverev'in Pazartesi akşamı performansı

İkinci ön eleme grubuna Alman umutlu Alexander Zverev liderlik ediyor. Pazartesi akşamı (20.30/Sky) Hamburg'un dünya iki numarası, Rusya'dan Andrei Rublev'le karşılaşacak.

DPA

bal